sve je to extra,sta ce ti 4 jezgra kad ti igrice vide samo 2,grafika moze i neka 4850 sa 1gb na primer top varijanta asusova i puna kapa,nemoj da brines da se nesto nece slagati!!!
terace sve od igrica!!! Mozes da ustedis da uzmes 2 gb ram-a(najlakse je kasnije dodati ram kad dodjes do para) i uzeti malo slabije napajanje i te pare koje si ustedeo na ram-u i napajanju da das za Phenom. Na tebi je da odlucis,mada i prva kombinacija je ok!!!
uzmi slabiji i jeftiniji procesor (quad ili phenom nisu iskorisceni), uzmi 2gb rama (kunem ti se da ti nece NISTA od igara iskoristiti ni tih 2gb). graficku mozes tako neku jacu jer vec od 7600gs GPU preuzima vecinu load-a procesoru. Igre i vecina programa, pogotovu u win32 ne vide vise od 3-3.5gb rama. to je cinjenica. Uzmi 5000+ Black edition i klokni ga na 3000 bez dizanja napona, i to je sve sto ti treba. Grafa ce da vuce ostalo. Nijedna igra i samo neki 2d paketi vide i koriste vise od 2gb (3d paketi pod obavezno a od 2d mozda after effects), a ti si rekao da oces za gaming i multimediju, drugim recima....koji ce ti 4gb za gaming i multimediu????????? Pouzdano znam (i iz licnog iskustva) da igre u 99% slucajeva koriste 1.5gb, max 2gb. Za multimediju ti treba duplo slabiji cpu od 6000+, i mnoooogoooo slabija graficka. Za igre je naravno druga prica, taj ati ce biti XTRA. napajanje ti je (bez atija) dovoljno 420w (imam ga), ali ATI to naravno dize bar na 500w (nikako kinez). dzabe ces puci pare, veruj mi. Imao sam single core amd64, sada imam 5000+ na 3.1ghz, 6gb rama, 7900GS, X-FI Music, i sve osim crysis i crysis warhead (imam ih) ide bas dosta dobro ili idealno, a 7900 je mnogo sporiji od atija 48xx, pa ti sam napravi racunicu. U svakom slucaju, Phenom ti nista nece iskoristiti osim 3d paketa, after effects i par sitnih programa, a za preko 3gb rama ti treba bilo koji 64bit windows. Usput, x-fi ti sada kosta mnogo ispod 100e, a u igrama daje u 90% slucajeva EXTREME level of detail, koji ne postoji za druge zvucne.
Da rezimiram....cpu x2 na 3ghz, 2gb prosecne memorije, jaka graficka (preporucio bi nvidiu samo zato sto za njih ne treba da skidas patch kao za atija, za mnogo igara-proveri na netu - znam sta pricam), bar audigy 4 ako ne x-fi music ili x-fi gamer i bices odusevljen. napajanje 500w, ali brend, a ne kinez, i bar 19` monitor i neces nikad zazaliti. Od ploca prvo Asus, a moze i biostar (imam ga), ali ako bas oces Phenom onda Biostar 780G M2+ H
Nikopol74 je potpuno u pravu. Pre par meseci sam sklopio drugu konfiguraciju sa: X2 5200+, GA-MA790X-DS4 ATI HD4850/512MB, 2x2GB 800MHz (Kingston HX) CoolerMaster 650W
Coveku racunar sluzi prvenstveno za igre i gledanje filmova...Konfiguracija je sama prepoznala BioShock i COD4 na 1680x1050 i max detail,za ostale ne znam,ali Assassin`s creed i PES2009 igra na 42` LCDu koji je HD ready,slika je savsena i sve igre `klize`...Nisata nije overklokovano...Sve radi savrseno. Slabiji procesor od tvog,slabija karta...Sam zakljuci...
PS. Svaka konfiguracija ce brze raditi ako ima brzi CPU,stim sto ces vece ubrzanje dobiti stavljanjem jace graficke karte nego li jaceg procesora...A onda ti logicno treba najjaci procesor na svetu da bi izvukao TRENUTNI `maksimum` iz te karte...Taj maksimum je trenutni jer cim se pojavi brzi procesor javice se i novi(veci) maksimum te i svake karte.
Mogu da potpisem da X2 6000 nije ni priblizno usko grlo za tu kartu.
Aj da se i ja nadovezem...... Potpuno podrzavam misljenje, i sam jos od kad se pojavio imam 6000+ u kombinaciji sa 4GB rama i 8800GT, napajanje 550W, sasvim dovoljno, razmisljao sam o nekom prelasku na quad i jacu kartu recimo, ali cemu razbacivanje sa parama, sve igre mi rade savrseno, a tebi sa tom kartom mogu samo jos bolje da rade.
Sve sto sam probao od igara(bioshock, cod5, crysis...) uspeo sam da poteram na max detaljima u rezoluciji 1680x1050, jedino mi je Crysis pravio probleme(kao i svima), ali daleko od toga da je neigriv na toj rezoluciji, na medium izgleda super.
Evo moja konfiguracija,ne postoji ni jedna igra koja ne radi na very high ili ulta,Far CRY 2 ponekad zasecka na ultra,Crysis klizi,monitor je 22` LG 1680x1050rezolucija
AMD ATHLON 4400+ OC 3.0GHz(MOZE DO 3.3GHz) HYPER TX BIOSTAR TF560 A2+ 5GB 800MHz Ati Radeon ASUS 4850 TOP 1GB DDR3 Glaciator kuler 640GB HDD SATA2(najbrzi disk) SATA DVD/RW COOLER MASTER 450W NAPAJANJE
Odlicna ploca za malo para s obzirom sta sve nudi, nema na njoj sta nema, ona sama je dovoljna za multimediju, a uz ovu grafiku nema igrice koja nece sljakati na max.
Licno, umesto ta 2Gb, koja ti nikako nece koristit, dodao bih jos 25 EUR i uzeo jos jedan HDD, recimo 320AAKS(tih, brz HDD sa jednom plocom), i na njemu instalirao OS, 2 HDD u sistemu daju veci komfor i performanse u radu.
Brza mem. od 800Mhz ti ne treba jer na ovoj ploci za tako nesto ti treba neki Phenom.
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647595. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.