Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
novi komp ili ne, a imajuci u vidu poskupljenje
STRANA 1 OD 1
kefalo81 novi komp ili ne, a imajuci u vidu poskupljenje 05.12.2008. 01:48 T13561

status: user
broj poruka: 775

Cao, kupio sam monitor benq fp202w 20 inca sa dvi izlazom, i sada se ispostavilo da moja masina ne podrzava to, te bih trebao nesto da uradim na tom planu kako bih iskoristio performanse ovog odlicnog monitora...

Moja konfigruacija je cpu 1200 mhz, duron.
Ram su 2x256, rade na 133mhz, ali to planiram prodati i da kupim od 400mhz..
Ploca mi je msi ms-6712. trpi, do 3gb rama moze da podrzi takta od 400mhz..
Imam grafiku sada na 64 mb, i prikazuje zadanu rezoluciju, ali ni to to, jer nema dvi...

Sad znam da bi mnogi rekli da kupim novu masinu, placa sa integrisanom ,jedno jezgreni brzi procesor i ram na 800mhz...
Ali ja vec imam laptop FS, solidnih performansi, i ne bih volio da dupliram stvari...

Ovo sto trazim pomoc, je slucajno iskrslo, jer plan uopste nije bila neka ozbiljna nadogradnja, vec samo zamjena crt monitora novim...
Ispalo je da sam se malo zanio i uzeo ovaj monitor, a mogao sam 2000 jeftinije da uzmem acer od 22 inca...
Ali dobro, sad je to sto je, a meni treba vasa strucna pomoc, jer je moj plan da uzmem graficku od 256 ili 512, uz eventualnu nadogradnju napajanja koje je trenutno 300W.

Moj slot na maticnoj je AGP i mene interersuju vase preporuke, grafickih, koje su dobre, koje se mogu nabaviti i koje imaju taj DVI...

Kupovina novog boljeg kompa, dolazi u obzir kad se smire cijene, jer je neopravdano da nesto poskupi vise od pada dinara i skoka dolara...
Kad se to smiri, dolazi upgrade u obzir, ovako, zelio bih da uradim nesto od ove postojece masine...
Pozz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Ma kakvi 05.12.2008. 01:53 #81986

broj poruka: 3053
ulaganje u ovu masinu!!! Pa to je potpuno besmisleno!!! NOVA MASINA!!!!!!!!! Pa prelistaj teme od pre par dana pa imas nov komp za 130-150e!!!! Brine te cena!!! Pa jel tolika frka dati SAD 150e ili ti se isplati da cekas pad cena da bi taj komp kupio za 135e!!!! Razlika je mizerna,novo je novo,3 godine garancije,pa ti vidi sta treba da uradis!!!!!!

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

Dragg re 05.12.2008. 09:09 #82003

broj poruka: 2270
Slažem se da ne treba čekati, uzmi odmah šta ti treba. Ipak ako ti ne treba jaka macina, nadogradnja je sasvim logična. Možeš uzeti bilo koju AGP karticu sa DVI izlazom, npr. neki Radeon 9600, i dogradiš RAM na 1GB. Prethodno proveri da li ploča prima AGP kartice sa manjom voltažom (ako podržava AGP 8X onda sigurno prima). Ploče sa kombinovanim SDR/DDR slotovima nisu najsretnije rešenje, proveri prethodno na netu da li su ljudi imali problema sa DDRom na toj ploči. Sve skupa (VGA + mem, polovno) ne treba da izađe više od 40e.

kefalo81 novi komp ili ne, a imajuci u vidu poskupljenje 05.12.2008. 09:48 #82006

broj poruka: 775
Imam jos jedno pitanje....da li cu osjetiti neko poboljsanje,prikaza, na montoru, kada ugradim graficku koja podrzava DVI standard, jer sve se radi upravo zbog tog monitora...

Sto se tice kartica sa manjom voltazom , u pojasnjenju pise, *AGP 8X and PCI advanced high performance memory controller*
Takodje molim pojasnjenje, za nadogradnju procesora, jer je meni ploca podrzava do Athlona 2800:
Da li i tu treba da pazim na slot za procesor ili standardno trazim samo procesor od te vrste....

pozz...

mirza RE:!!! 05.12.2008. 10:02 #82007

broj poruka: 115
Waste of time and money!!!
Treba li jos sta reci!?

A onda je mrmot zavio cokoladu...

Dragg re 05.12.2008. 10:33 #82013

broj poruka: 2270
Poboljšanje prikaza zavisi od kartice koju sad koristiš. Kod kartica sa kvalitetnim prikazom (npr pomenuti radeon), razlika između analog i DVI izlaza je teško primetna, bar u rezoluciji 1280 (ne mogu da tvrdim za veće rezolucije).
Tvoja ploča prima sve novije AGP kartice pa tu nema problema.
Za memoriju: sam si rekao da podržava DDR a sad imaš SDRAM, pa ja zaključujem da imaš kombinove slotove. Generalno trebalo bi da rade i u jednoj i u drugoj kombinaciji ali praksa je drugo, zato treba proveriti na forumima da li su ljudi imali problema sa DDRom na toj ploči.
Nadogradnja CPU bi već bila previše - verovatno bi posle primetio da te i stari disk koči pa bi i njega promenio i tako dalje. Ako ćeš menjati i CPU možda je bolja da kupiš sve novo. Inače, tvoja ploča prima sve CPU za socketA (tj socket 462) i to moraš da naglasiš jer ima Athlona - semprona i za druge sockete.
AKo baš hoćeš i CPU da menjaš obrati pažnju na napajanje - jači athlon ne bih stavljao bez firmiranih 300w.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs