Poštovani forumaši, jedna prijateljica me je zamolila da joj napravim par predloga za konfiguraciju do nekih 500 evra koju bi njen sin koristio za dizajn, znači adobe paket, corel i td., bilo bi poželjno da dečko u pauzi može da potera i neki 3D. Znam da je verovatno tema ofucana al eto svaki vaš predlog bi mi dobro došao. Unapred hvala i pozdrav
Re: bas sam pre neki dan sklopio drugu isti vakav...
04.12.2008. 14:58
status: user broj poruka: 2236
: HDD: WD Caviar 320GB 4156 din:: ili + 800 dinara = +320GB WD6400AAKS ili Seagate Barracuda od 500GB
: DVD RW: Pioneer 111D 2592 din:: ili - 1000 dinara = Samsung 203p, 203b ili 203d, kosta 1600 dinara
:Kuciste: Thermaltake Soprano RS101 3471 din:: ili +300dinara = Gigabyte Triton 180, kvalitetnije 10 puta, ali manje fensi... ako je bitno da bude fensi, onda nista
A posto je 1 euro = 90 dinara => 500 eura = 45000 dinara. tj. 45000-42000 = 3000 dinara, odnosno neka jos tih 3000 dinara doda na graficku, npr. ATi 4850 koja u bilo kojoj izvedbi ``brise pod`` tom 9600GT.
Re: Re: bas sam pre neki dan sklopio drugu isti vakav...
04.12.2008. 16:11
status: user broj poruka: 1475
Za grafu i hdd se slazem (hdd Seagate bolji izbor)... a za citac i kuciste ne bi se slozio... Citac kod mene vec 4 godine cita isto kao i prvog dana (sve vrste diskova osim naravno Blu ray XD) a kuciste koliko toliko jeftinije , lepse i ne znam zasto 10 pota bolje kada se zna kakva su TT kucista i sta im je odlika!!!
P.S. sto se tice grafe mrzelo me da menjam na ASUS EN8800GT TOP na kraju kad mi je ostalo jos nesto `budzeta`, a sto se tice ATI 4850, mislim da je poznato ovde sa foruma da sam nVidia fan boy pa cu uvek pre predloziti nVidiu nego ATi... razlog nije nikakva korist vec sto sam sa svim svojim starim ATI kartama imao problema i cekao samo kad ce da me izneveri, dok je sa nVidia kartama bila skroz druga prica... A ima par tema pre ove post u kojem je jedan clan ukazao na to da je nVidia neprikosnovenea u igrama (gledajuci kartice u rangu - pravljene u isto vreme i pravljene kao rivali), a da sto se tice rada u programima da su u pitanju nijanse, a koliko sam video ovaj decko bi da se zabavi malo igrama kad zavrsi sa poslom...
:: : HDD: WD Caviar 320GB 4156 din:: ili + 800 dinara = +320GB WD6400AAKS ili Seagate Barracuda od 500GB :: :: : DVD RW: Pioneer 111D 2592 din:: ili - 1000 dinara = Samsung 203p, 203b ili 203d, kosta 1600 dinara :: :: :Kuciste: Thermaltake Soprano RS101 3471 din:: ili +300dinara = Gigabyte Triton 180, kvalitetnije 10 puta, ali manje fensi... ako je bitno da bude fensi, onda nista :: :: A posto je 1 euro = 90 dinara => 500 eura = 45000 dinara. tj. 45000-42000 = 3000 dinara, odnosno neka jos tih 3000 dinara doda na graficku, npr. ATi 4850 koja u bilo kojoj izvedbi ``brise pod`` tom 9600GT :: :: Mentalitet, sveukupni ljudski kvalitet
Evo sta sam ja zapazio: Kada sam pipnuo `vrata` na tom Soprano kucistu, zamalo proliv nisam dobio koliko su klimava i odvratna, zato sam i napisao da je fensi.
Mozda je ok ako se radi o nekom klincu od 6-7 godina koji to mozda nece ni primetiti, jer je jos uvek u fazonu `Power Ranger` ili tako nesto... Goku...
A od tebe bih voleo da dobijem poruku o tome sta se to toliko `zna` o tim TT kucistima i sta im je odlika, posto sam ja neupucen, jer ja sam seljak, pa mi je kao bitno da se kuciste ne krivi i ne lomi ``pogledom``... i da mi neki neidentifikovani objekti unutar kucista ne seku prste i/ili rukave dok pokusavam da ga podignem ili promenim neku komponentu.
Sto se tice graficke, nisam napisao 9800GTX, samo zato sto nekome probija budzet.
Svestan sam da NVidia donosi mnogo manje problema sa drajverima od ATi-ja, a u ovom ``slucaju`` je poenta valjda da se svaki euro iskoristi maksimalno i dobiju najbolje moguce performanse za potrosene pare.
Nego, nisam shvatio da li je covek hteo konfiguraciju sa monitorom ili bez.
a o tt kucistima koliko sam upucen bese da su dobro provetrena i kvalitetna kucista... a tako je i bilo sa vecinom sa kojom sam se sretao... iskreno sa ovim modelom jos nisam nigde... ali isto tako ne kazem da je taj Gigabyte los, ali mislim da bi trebalo gledati izgled kucista jer koliko mi se cini decko nije neko ko ce kao verovatno ti (ne znam da li radis ali cini mi se da radis) i ja da ceprka po kucistu jer koliko vidim ni konfu ne zna da sastavi... mozda zna ali trazi pomoc od nekog posrednika... a taj posrednik je pitao nas (dve glave vise znaju nego jedna)... jel tako?!
I nije mi jasno sto si tako sarkastican, niko nije rako da si seljak i nemam nameru ikoga ovde da vredja pa i da me vredja jer se necu spustati toliko nisko (nemoj da se uvredis nista ti nisam prigovorio za to osim da je ispalo malo sarkasticno)!
Ni ja nisam provalio za monitor... cini mi se da je 500 e malo para za neku bolju konfu sa monitorom!!!
pozz
:: Niko te ne primorava da se slozis sa mnom :: :: Evo sta sam ja zapazio :: Kada sam pipnuo `vrata` na tom Soprano kucistu, zamalo proliv nisam dobio koliko su klimava i odvratna, zato sam i napisao da je fensi :: :: Mozda je ok ako se radi o nekom klincu od 6-7 godina koji to mozda nece ni primetiti, jer je jos uvek u fazonu `Power Ranger` ili tako nesto... Goku.. :: :: A od tebe bih voleo da dobijem poruku o tome sta se to toliko `zna` o tim TT kucistima i sta im je odlika, posto sam ja neupucen, jer ja sam seljak, pa mi je kao bitno da se kuciste ne krivi i ne lomi ``pogledom``... i da mi neki neidentifikovani objekti unutar kucista ne seku prste i/ili rukave dok pokusavam da ga podignem ili promenim neku komponentu :: :: Sto se tice graficke, nisam napisao 9800GTX, samo zato sto nekome probija budzet :: :: Svestan sam da NVidia donosi mnogo manje problema sa drajverima od ATi-ja, a u ovom ``slucaju`` je poenta valjda da se svaki euro iskoristi maksimalno i dobiju najbolje moguce performanse za potrosene pare :: :: :: :: Nego, nisam shvatio da li je covek hteo konfiguraciju sa monitorom ili bez :: :: :: :: Mentalitet, sveukupni ljudski kvalitet
napisao sam da sam seljak zato sto ne volim puno da razmisljam o nekim preporukama i review-ovima i kojecemu, vec najvise verujem svom culu vida, u ovom slucaju i dodira, nisam se uvredio nicim sto si napisao, isto tako nisam imao i nemam nameru bilo koga da uvredim svojim pisanjem.
A sto se tice sarkasticnosti, to je zato sto stvarno retko sta shvatam ozbiljno.
:: napisao sam da sam seljak zato sto ne volim puno da razmisljam o nekim preporukama i review-ovima i kojecemu, vec najvise verujem svom culu vida, u ovom slucaju i dodira, nisam se uvredio nicim sto si napisao, isto tako nisam imao i nemam nameru bilo koga da uvredim svojim pisanjem :: :: A sto se tice sarkasticnosti, to je zato sto stvarno retko sta shvatam ozbiljno :: :: :: Mentalitet, sveukupni ljudski kvalitet
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.