Dolazi mi buraz ove nedelje u BG da kupi komp a meni je dao zadatak da mu sastavim najbolje za nekih 450 ili 500 eura . ( rece max 45 rsd ) Komp je za igre a monitor vec ima . Ja mozda imam neke ideje u glavi ali cuo bih i vasa misljenja . Najvise me zanima ko je u toku sa novim cenama posto vidim da nekim stvarima je poprilicno skocila cena u odnosu na oktobar. Takodje me zanima ona firma Lithium OC House sto je mnogi spominju da je tamo najjeftinije , nisam nikad bio u njoj , uglavnom sam isao u Imtel da pazarim .
:: Taj winwin nisam proverio,videcu,za sada pogledaj Lithium oc-house je najjeftiiji kolko sam je gledo posto i ja moram da kupim uskoro novi komP!! :: :: :: ::
Da , vidim te teme i ok su , ove unazad imaju manje smisla jer su stare cene .
Sad me zanima ova ploca sto je predlozio eseses P5QL-E za 80 eura , to je cenovni rang koji odgovara samo me zanima ne znam nista o njoj a vidim da Gigabyte ima neke modele ep 35 , ep 43 i ep 45 u slicnom cenovnom rangu ?
Takodje me zanima da li vredi juriti 7300 jer je 45 nm ili ostati pri 7200 ?
I oko grafike 9600GT mi se kao dobar izbor , nego sta mislite o 4830? I jos jedno ima li logike da se LEADTEK GTX 260 prodaje za 210 eura a do juce nije silazio ispod 240 ili 250?
Imam Asus P5QL-E i mogu ti reci da je extra.Ista je ko P5Q-E samo sto nema SLI-E i CrossFire.Na nju sam klokovao E7200 na 3.16ghz,naravno ovaj procesor moze i do 3,5ghz.Stabilna je za OC.Sto se tice procesora E7200 i E7300 su isti i oboje su 45nm samo sto E7300 ima mnozioc 10x a E7200 9.5x.Bolja je 9600gt zato sto je 256-bit,ako uzimas nju uzmi Palitovu sonic varijantu.
Drž se ti 9600 GT-a. Brži je od 4830, potpis, pečat, overa. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Da , vidim te teme i ok su , ove unazad imaju manje smisla jer su stare cene :: :: Sad me zanima ova ploca sto je predlozio eseses P5QL-E za 80 eura , to je cenovni rang koji odgovara samo me zanima ne znam nista o njoj a vidim da Gigabyte ima neke modele ep 35 , ep 43 i ep 45 u slicnom cenovnom rangu :: :: Takodje me zanima da li vredi juriti 7300 jer je 45 nm ili ostati pri 7200 :: :: I oko grafike 9600GT mi se kao dobar izbor , nego sta mislite o 4830 :: I jos jedno ima li logike da se LEADTEK GTX 260 prodaje za 210 eura a do juce nije silazio ispod 240 ili 250? ::
CPU: AMD Phenom X4 9950 _____________________________ 125 e Ploca: Biostar TA 790GX A2+ _____________________________ 80 e Memorija: Kingstone 4x1GB DDR2 800 MHz __________________ 70 e Graficka: ATI HD 4830 512MB DDR3 _______________________ 115 e Hard disk: HD WD Caviar SATA II 320GB _____________________ 45 e Optika: Pioneer DVD RW DVR-215 __________________________ 20 e Napajanje: Cooler Master 460W eXtreme Power _______________ 45 e
Ukupno oko 500 jevreja. Za te pare, ne moze bolje. Par tema nize imas varijantu za 450 jevreja, vrlo je slicna, ali je ova `maksimalna`.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Phenom 9950 125 evra ne verujem da ima ispod 160. A i treba kuciste ti si naveo samo napajanje koje bi trebalo da bude jace pogotovo ako hoce da klokuje nesto.
1. CPU je greska. U pitanju je Phenom X4 9750, ali i on je `pet u glavu` za Intel 7200. 2. Napajanje NIJE greska. CoolerMaster 460W ce da gura sve kako treba, bez sikirancije. 3. `Nebeska vatra` je stari navijac. Kao dede koji gledaju lokalne klubove u nizim ligama. Sedi na tribinama i nemocno pljuje sudiju.
P.S. Pise pod `komponente` da 9950 kosta 125 jevreja, ali mislim da je greska na pcberzi. Proveriti !!!
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
AMD je bolji za prosirenja, njihovi novi procesori su kompatabilni sa ovim AM2+ plocama, samo ja bih tu uzeo 2GB rama a tu razliku dodao za 4850 i da gde je tu kuciste,...
Pozdrav!
:: BataCele, tako ti Boga, da predlažeš ljudima AMD-a, a posebno ne za igre. To je totalno sranje, a još kada te Sky vidi... Biće belaja :: :: U potpisu: AMD-ova :: :: ::
:: :: Pozzz drugari :: :: imam velike nedoumice !! :: :: Dolazi mi buraz ove nedelje u BG da kupi komp a meni je dao zadatak da mu sastavim najbolj :: za nekih 450 ili 500 eura . ( rece max 45 rsd ) Komp je za igre a monitor vec ima :: Ja mozda imam neke ideje u glavi ali cuo bih i vasa misljenja . Najvise me zanima ko je u toku sa novim cenama posto vidim da nekim stvarima je poprilicno skocila cena u odnosu na oktobar :: Takodje me zanima ona firma Lithium OC House sto je mnogi spominju da je tamo najjeftinije , nisam nikad bio u njoj , uglavnom sam isao u Imtel da pazarim :: :: Pozzz legende... :: Poruka za Kajmaka (ako nisam zakasnio),
Posle dva meseca studiozne provere raznih firmi po Beogradu, pazario sam u Lithium OC House. Nije reklama, ali ispalo me najjeftinije. Komp je bio gotov za 2 dana. Preporuka!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.