super je...ako mislis da ubrzas ja bih mozda ponesto pretumbao...
DFI DK P45-T2RS (ista cena koa Pro a vredi kao Asus P5Q-E koji je 20e vise), diskovi 2x320GB RAID0 (WD, Hitachi ili Seagate) vec 2god je RAID resnje znacajno pouzdanije i brze od pojedinacnih diskova, OCZ StealthXtreme 600W (ovde imas ustedu 20e pa deo ide na jaci CPU a 600W je i vise nego dovoljno, imas lufta 100W), proc E8600, optika npr. Pioneer DVR-216D. To je to...
Mislim da ne treba nista da menjas, ako vec imas para za bacanje, sa tom grafiickom karticom rade sve igre na max na 1680x1050 na 22`, DX10, za preko vec ne znam, nisam imao prilike da probam.
Ja sam hteo to kuciste da kupim, ali mi se nije svidela plastika unutra. Pogledaj Gigabyte Triton 180, potpuno je ista konstrukcija, debele ivice, samo bolja plastika i nema mesta za ventilatore na gornjoj strani kao kod CM, koji usput, nicemu i ne sluze, ne ?
8600 je od 8500 skuplji skoro 40%, a ima teoretski potencijal da bude brzi 5%, tako da je E8600 bacanje para.
I memorija ti sa taktom vecim od 800MHz NE TREBA, jer NE PRAVI razliku u igricama.
Ne znam kakva je GTX260, cuo sam samo da je bolja od 4870.
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Sto se tice graficke nju da klokujes i na konju si, ali ako zelis da das jos 1000 dinara za GTX260 koja je malo brza od tog Radeona dobices 5%-10% bolje performanse. E sad procesor, pazi ovako, mozes sad da uzmes taj Dual Core, sve igre sada koriste dva jezgra, ali ce se to za 6 meseci do godinu dana sigurno promeniti. Mozes sad da uzmes neki dobar Quad nesto tipa Q9550, ali za njega ces morati da das jos 10000 dinara vise, ja mislim da je sad bolje uzeti neki Dual Core, a kasnije kad padne cena tog Q9550 na 10000 dinara njega da uzmes. Ali ovo ovde sto si naveo zavrsavace ti posao sigurno dve godine i to svaku igru da igras na visokim rezolucijama sa high-ultra high detaljima sa ili bez AA. Srecno sa kupovinom!!!
:: super je...ako mislis da ubrzas ja bih mozda ponesto pretumbao.. :: :: DFI DK P45-T2RS (ista cena koa Pro a vredi kao Asus P5Q-E koji je 20e vise), diskovi 2x320GB RAID0 (WD, Hitachi ili Seagate) vec 2god je RAID resnje znacajno pouzdanije i brze od pojedinacnih diskova, OCZ StealthXtreme 600W (ovde imas ustedu 20e pa deo ide na jaci CPU a 600W je i vise nego dovoljno, imas lufta 100W), proc E8600, optika npr. Pioneer DVR-216D. To je to.. :: ::
Uzimam to napajanje iz razloga sto razmisljam o mogucem crosfireu...moram i na to da mislim...
jos par misljenja da cujem i kupujem...
nije mi jasno zbog cega da ne uzimam ddr na 1066...kako to da nije bitno da li je 1066 ili 800
zbog cega je bolja ova maticna..DFI DK P45-T2RS ..ako je to stariji model od navedenih... i jos nesto...koja je najbolja od sledecih maticnih..i koje su njihove mane/vrline(naravno uzimajuci u obzir i njihove cene :-P): -p5q pro -p5q E -p5q deluxe...
Kuciste mi odgovaraa zbog toga sto je prostrano..kvalitetno..i dolazi sa valjda 3 velika ventilatora..
sto se tice graficke..pratio sam dosta po forumima sta ko prica i generalno vecina je za to da je 4780 bolja graficka od gtx260.... ali sad ste me bas bacili u razmisljaje...
:: :: Uzimam to napajanje iz razloga sto razmisljam o mogucem crosfireu...moram i na to da mislim.. ::
Crossfire i SLI su sama po sebi glupa resenja. Dve 4870 kostaju tri i po djavola a danas cak i jednu ne mozes da opteretis do maximuma. Recimo da kupujes to `sutra` i da je to `sutra` `danas` dobijas sledecu situaciju. Dve 3850 graficke kartice kostaju nekih 2x75e. Dve 3850 kartice imaju performanse 1.6x3850. U praksi skaliranje odprilike ide na nekih 60%. Jedna 4850 je sigurno vise od duplo brza a kosta nekih 140e i trosi manje struje.
:: :: nije mi jasno zbog cega da ne uzimam ddr na 1066...kako to da nije bitno da li je 1066 ili 80 :
Razliku ces videti samo u sintetickim testovima i nigde vise. Cak je i tamo npr. razlika izmedju 667 i 800MHz samo 5-7% i to samo u delovima koji gledaju brzinu memorije.
:: zbog cega je bolja ova maticna..DFI DK P45-T2RS ..ako je to stariji model od navedenih.. :: i jos nesto...koja je najbolja od sledecih maticnih..i koje su njihove mane/vrline(naravno uzimajuci u obzir i njihove cene :-P) :: -p5q pr :: -p5q :: -p5q deluxe.. :: :: :: Kuciste mi odgovaraa zbog toga sto je prostrano..kvalitetno..i dolazi sa valjda 3 velika ventilatora. :: :: :: :: sto se tice graficke..pratio sam dosta po forumima sta ko prica i generalno vecina je za to da je 4780 bolja graficka od gtx260... :: ali sad ste me bas bacili u razmisljaje.. :: Ko mnogo misli, sta......? Boli ga glava.
Salu na stranu, 4870 jeste bolja grafika od 260 i tu nema dileme. Od 280 nije ali nije ni konkurentna sa cenom.
Razlika izmedju nje i one -E je, koliko se secam, samo u hladnjacima, a DELUXE ima valjda 1 PCI slot vise i mozda hardverski raid(ALI NISAM SIGURAN DA LI JE TA ILI ONA MAXIMUS FORMULA... uglavnom neka od 200 eura)
Obavezno pogledaj kuciste Gigabyte Triton 180, dakle ne moras da ga kupis, samo ga pogledaj.
Ovo ti pisem jer sam se i ja pre mesec dana lozio na CM690, ali mi se prikenjalo kada sam video onu plastiku unutra, zato sto je stvarno ono ciganski losa. Triton je istih dimenzija, samo sa kvalitetnijom plastikom, ali bez ventilatora sa gornje strane - KOJI, USPUT, NEMAJU SVRHU, OSIM PODIZANJA PRASINE i manje izgleda fensi, mada do sada nisam upoznao devojku koja se nalozila na kuciste mog kompjutera.
Graficku koju god da kupis, neces pogresiti, razlike su mizerno male. Samo se mentalno oboleli ljudi loze na tudje testove, jer da bi stvarno saznao kakvo je nesto - moras prvo da ga sam isprobas i sam izvuces objektivne, nepristrasne zakljucke. Do tada... pozdrav.
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Uzmi DDR2-1066 na 800, vidi se razlika...P5Q Pro nije ista ploca sa P5Q-E...i nije ralzika u hladnjacima, vec i u stampi, samoj sirini i nekim komponenetama. model E je bolji od Pro. Model Deluxe je najbolji, mada ima visak opreme koja ti mozda ne treba. DFI P45-T2RS nije starija ploca, isti je cipset jer sve navedne imaju P45 chipset, smao sto DFI vredi kao E model a kosta manje, odlicn aploca: imas i 7 segmentni display, O/C tastere, bolje hladjenje, buzzer...
dajte sad jednu finalnu konfiguraciju..da ne bih komplikovao vise..i da odem to sutra da porucim..jel problem da mi neko ispise sta da uzmem i da se vise ne mucim...hvala unapred svim dobrim ljudima :-)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.