planiram da uzmem plocu i cpu vec neko vreme i mislim da sam zavrsio sa odabirom asus m3n78htd cpu phenom x3 8750 2.4 3gb rama asus hd 3870 512mb ddr4 sta mislite kako ce ovo raditi
Predlazem da uzmes 8800gt jer je ista kao 9800gt sem zbog potrosnje/zagrevanja. A ima razlike u ceni a ako ih budes uporedjivao na nvidijinom sajtu obrati paznju na razliku izmedju 8800gt-a i 9600gt-a kao i razliku izmedju 8800gt i 9800gt i naravno razliku u ceni.
Kupis E8400 na racun graficke, kupi 2GB rama, vidi dobru a jeftinu plocu za intela, a za graficku vidi koliko ti ostane, nju bar mozes da menjas kad hoces!!!
Sve je ok... Mada, zavisi i od funkcije konfiguracije... U svakom slučaju menjaj ploču. Uzmi neku sa AMD 770, 780 ili 790 čipsetom.
:: planiram da uzmem plocu i cpu vec neko vreme i mislim da sam zavrsio sa odabiro :: asus m3n78ht :: cpu phenom x3 8750 2. :: 3gb ram :: asus hd 3870 512mb ddr4 :: sta mislite kako ce ovo raditi
To je ok ako neces nista da menjas, ali ipak kad se bolje razmisli ubaci X4 9950 Phenoma razlika u ceni je 1500 dinara a u performansama ipak vredna tog novca, ipak kad se bolje razmisli ako ne bi nista da kasnije menjas taj X4 AMD ce odlicno odradjivati posao i ili uzmi 2GB ili 4GB rama. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!
kad planiram da uzmem nesto onda dobro procesljam sta i kako koliko sam gledao testove ovaj amd je za igre bolji od e8400 grafiku vec imam,meni se cini da je brza malo od 9600,ali sve to zavisi od igre do igre( 512mb ddr4) ploca je sa 780 cipsetom
Nisam mislio bas na nju, taj 3870 ce ti odlicno odradjivati posao do sledece generacije kartica koja ce izaci na leto, onda ti lepo kupi neki model kao sto je sad HD 4850, u tom cenovnom rangu i ima da budes srecan. I da ako planiras da kupis HD 4830, jos koja informacija, njena cena u svetu je 129 dolara, tj. 100 evra, ako planiras da ti radi na defaultu, pogledaj razliku u ceni izmedju 4830 i 9800GT, na defaultu su skoro potpuno iste, a 9800GT kako kazu malo se bolje klokuje, evo ti test na benchmarku pa odluci. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.