Moj prijatelj je resio da uzme svoj prvi komp i zamolio me je da mu pomognem oko odabira komponenti. Ovo su njegovi zahtevi: Tih komp jer mu prvenstveno treba za slusanje muzike. Koristice ga jos za gledanje filmova i internet. Konfiguracija mora da sadrzi UPS i 22` monitor. Ne treba mu jaka graficka jer za sada nece igrati igrice. Na raspolaganju ima oko 50000 din.
Ja sam sastavio knfiguracije iz oba tabora pa mi treba vase misljenje da li ce to da funkcionise i sta biste vi izmenili.
Procesor AMD ATHLON X2 4450 2300MHz Ploča ASUS M2N-XE Memorija 2GB DDR2 800 MHz Grafička ASUS - PCIE - EAH4350 SILENT 512 HDD WD 320/640GB AAKS 16mb CD & DVD DVD-RW pioneer 112D Kućište Cool Master 420W Zvučnici SONICGEAR Armageddon V 75W Bass Monitor ViewSonic 22” VA2216w UPS TRUST PW-4080t 800VA / POWERMUST 800VA + modem, tastatura, mis i FDD.
Procesor INTEL E2180 2000MHz Ploča ASUS P5GC-MX Memorija 2GB DDR2 800 MHz Grafička GAINWARD - PCIE - BP8500GT 512 SILENT HDD WD 320/640GB AAKS 16mb CD & DVD DVD-RW pioneer 112D Kućište Cool Master 420W Zvučnici SONICGEAR Armageddon V 75W Bass Monitor ViewSonic 22” VA2216w UPS TRUST PW-4080t 800VA / POWERMUST 800VA + modem, tastatura, mis i FDD.
Ako neće da igra video igre, može da uzme i neku ploču sa 780G ili 790GX čip setom (ASUS, Gigabyte, Biostar), pošto imaju odlične integruše, a kasnije uvek može da kupi posebnu grafičku. Nek uzme SATA rezač i to Samsunga. Hard bolje da bude 640GB. I koji će mu đavo flopi.
Ali mu uopste ne treba ta ploca i grafika, neka nova integrusa je kao kec na jedanaest. Lepo uzme npr. Biostar TA 780G, koja je sa integrisanom grafikom u rangu nekadasnje ATI 1600 Pro i prebacuje njegove zahteve prilicno po performansama.
Ima i poseban PCI E slot, pa kasnije moze da doda graficku ako hoce. Ploca je vrh sa ili bez dodatne grafike.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Nisam razmisljao o integrisanoj grafici ali to bi bilo savrseno za njegove trenutne potrebe a i cena nije losa. Znaci: Biostar TA780G M2+ i na primer AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz Box 1MB 65n WD 640 AAKS - ako se nevaram ovaj HD je sa dve ploce Samsung SH-S203P
UPS mozes neki Chieftec od 400W, tj. kupi neko Chieftec kuciste sa sve napajanjem, ali ako hoce malo da klokuje i da uzima neke jace graficke ili nesto drugo neka uzme 550W, ali 400W je sasvim dovoljno i da obavezno nekih pravih 400W. A reci mu neka uzme neke bolje zvucnike, neka da 100-150 evra samo za njih jer mu za to prvenstveno sluzi racunar!!!
:: UPS mozes neki Chieftec od 400W, tj. kupi neko Chieftec kuciste sa sve napajanjem, ali ako hoce malo da klokuje i da uzima neke jace graficke ili nesto drugo neka uzme 550W, ali 400W je sasvim dovoljno i da obavezno nekih pravih 400W. A reci mu neka uzme neke bolje zvucnike, neka da 100-150 evra samo za njih jer mu za to prvenstveno sluzi racunar!! :: :: Pozdrav ::
UPS, ne PSU! I mene bi interesovao neki generalni savet na cega obratiti paznju pri kupovini UPS-a!
Kad smo vec kod gramatike (i pravopisa), ne kaze se `na cega` vec `na sta` obratiti paznju pri kupovini. Treba praviti razliku izmedju genitiva i akuzativa.
Nekada se za takve greske dobijala jedinica iz srpskog, a danas u NS niko nije cuo za padez akuzativ.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Procitao sam da ima dvanaesticu napred i da moze da se doda ista i nazad i da je u kombinaciji sa Cool Master 420W napajanjem skoro necujno. Ako imate predlog za neko drugo kuciste do 70 eura slobodno ga predlozite.
:: Kad smo vec kod gramatike (i pravopisa), ne kaze se `na cega` vec `na sta` obratiti paznju pri kupovini. Treba praviti razliku izmedju genitiva i akuzativa. :: :: Nekada se za takve greske dobijala jedinica iz srpskog, a danas u NS niko nije cuo za padez akuzativ :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Izvinjavam se za napravljenu gresku i zahvaljujem se na ukazivanju. `I mene bi interesovao neki generalni savet na sta obratiti paznju pri kupovini UPS-a!` Dzaba mi drustveni smer gimnazije A sad molim za neki generalni savet na konkretnu temu kupovine UPS-a!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.