Treba teci da preporucim komp ili sastavim konfiguraciju. Covek je gluvonem, malte ne se po prvi put srece sa kompom, koristi ce ga i njegova cerka tj. moja sestra (office, internet, filmici, mjuza, nece igrati igrice), covek zeli OS da bude na srpskom. Dilema mi je:
23.399,00 DIN. Altos suprimo -Phenom 9550, ECS(valjda) maticna 780G, 250 GB HDD(ne znam koji), 2GB 800 MHz (ne znam koja), ATX Middle Tower 400W Briza i ne znam koja optika.
Ili
22.950,00 DIN. Athlon 5200+, Gigabyte GA-MA78GM-S2H (imam ovu plocu, ok je), WD 320GB AAKS (takodje),2 GB 800 MHz OCz, Cooler Master kuciste sa 420W napajanjem, Samsung DVD RW.
Monitor i periferije mora uzeti u Comtrade-u za to ima 14.000 DIN. Jer mu je to kompenzacija za DVD recorder koji nisu uspeli da mu poprave u garanciji.
jesi ogranicen na bas te dve konfe ili moze i nesto trece? jbg ako ce covek da gleda filmove, slusa mjuzu, kucka i surfuje mislim da mu je sasvim dosta 5200+ ( ja imam 5000+ i prezadovoljan sam, imam iste potrebe stim sto burazer igra igrice tako da moze i to koliko grafika bude mogla), a i kod ove druge konf je hard veci sto je opet bolje ako je uzvicnik na filmovma i muzici...
ne znam...stvarno tesko pitanje, srecno pri odluci
Moze i nesto trece, ali to nesme da predje ove cene i mora da bude kupljeno u jednoj radnji, jer nemam bas vremena za sklapanje konfe i setnju po radnjama. Racunam na to da mi je u radnji sklope. Tako da to bas suzava opcije zar ne?
Za konfiguraciju pod 1 preporuciti napajanje Codegen 400W u kucistu briza je apsolutna ludost. Taj mozak stvarno kao da je pao sa marsa. Napajanje moze da izdimi. Prednost ove konfiguracije je samo jak procesor.
Druga konfiguracija ima slabiji procesor ali su ostale komponente bolje, cak i kuciste sa napajanjem. Moja topla preporuka. I ako sam sa druge strane (Intel) necu da protivurecim ovako sklopljenoj konfiguraciji.
onda definitivno ova druga, da se ne cimas a konf je skroz ok i radice posao i vise nego dobro!!!
:: Moze i nesto trece, ali to nesme da predje ove cene i mora da bude kupljeno u jednoj radnji, jer nemam bas vremena za sklapanje konfe i setnju po radnjama. Racunam na to da mi je u radnji sklope. Tako da to bas suzava opcije zar ne :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.