Q9550, a plocu uzmi obicnu P45 i onda uzmi bolju graficku, po meni je to trenutno 4870X2, tj. 14 hiljada skuplja od te tvoje GTX260, a Q9550, je skuplji nekih 1000 dinara, ali za to ti treba onda i bolje napajanje oko 1KW, i da reci ako ti to sluzi za igre, koju bi rezoluciju u igrama koristio,...
Gledaj vako Gainward nije los ali kad je drug kupio 9600GT, otvorili smo je i ono ju... smrdi na kinesku plastiku, a zavrsna obrada krs... uzmi Asus ili XFX!!! Ram je dobar, maticnu uzmi Asus Maximus Extreme!!! Procesor isto dobar, mada ako dodas jos malo kinte mozes uzmes Q9550 koji je za tih 1000-1500 dinara razlike mnogo bolji!!!
Napajanje na slicnoj konfi sam uzeo isto 600W ali OCZ pa ti sad vidi...
Intel Core 2 Quad Q9550-20000 Radeon HD4870-16000 Neku plocu koja ti podrzava DDR3 memoriju, ali P45 Kingston HyperX 1600MHZ DDR3, jedan GB je 5000 dinara I uzmi napajanje od 750W I reci za sta ti je potreban kompjuter
Daj bre ne lozite coveka, sve sto si sastavio je odlicno, ploca koja god ti vise odgovara. Q9550 ( gledano po cenama ovde ) skoro iste cene ko i Q9450 tako da uzmi njega. Nema potrebe da ista vise menjas, svako ovde ima svoje misljenje sta bi on licno preferirao i voleo da tako gledamo ja bi celu konfiguraciju izmenio po meni .. Napajanje je dovoljno i Enermax je odlican proizvodjac.
Jedino nisam bas siguran za Kingston-a, izgleda da neke i nece da rade na 1200MHz, mozda je bolje da batalis i uzmes nesto drugo na 1066MHz.
okej sad sam izmenio malo konfiguraciju ,jel dobra?
1.Intel Quad Core Q9550 2.Asus Maximus II Formula (Intel P45 Chipset) 3.Kingston HyperX 1GB DDR3 1600Mhz x 2 komada za pocetak kupicu jos 2 kad skupim pare .) 4.Ati Radeon HD4870
i da li treba napajanje novo , moze li 600W Enermax da tera to? ili moram jace i koje ?
:: Planiram da uzmem nove komponente , pa sam razmiljsao da uzmem sledece :: :: Gainward GeForce GTX260 896MB DDR3, PCI- Gainward je po meni jedan od najboljih proizvodjaca grafickih kartica i to je dobra karta...Ako ces da se igras mozes da uzmes ATI HD4870 koji je bolji od 260,a kosta isto. :: Kingston HyperX 1GB DDR2 1200MHz x Bolje uzmi neki jaci brend tipa 2x2GB 1066MHz Corsair,OCZ,Patriot,GSkill...Kosta ce te isto,a dobices 4GB memorije...Razlika izmedju 1066 i 1200MHz je neprimetna,ali razlika izmedju 2 i 4GB je velika. :: DFI LanParty UT X48-T2R ili Asus Maximus Extrem :: Intel Core 2 Quad Q9450 / 2.66GHz, S.775 C2Q Q9550 :: Te delove bi ubacio , napajanje mi je 600 W Enermax , ako moze preporuka da li je dobro , lose , sta je bolje itd.. Hvala unapred o Enermax je najbolji proizvodjac serverskih napajanja i sigurno neces naci nista kvalitetnije od toga...Ali ja bih za tu konfiguraciju uzeo 700W.
:: okej sad sam izmenio malo konfiguraciju ,jel dobra? :: :: 1.Intel Quad Core Q955 :: 2.Asus Maximus II Formula (Intel P45 Chipset :: 3.Kingston HyperX 1GB DDR3 1600Mhz x 2 komada za pocetak kupicu jos 2 kad skupim pare . DDR3 je cisto bacanje para...Ako Kupujes DDR3 onda uzmi i Core i7 procesor,inace stavljanje DDR3 memorije na procesor koji jedva izvlaci maksimum iz DDR2 800MHz je smesno...Ako hoces da overklokujes taj procesor na 4.5GHz ili vise uzmi DDR2 1066MHz,sve preko toga je cisto bacanje para... :: 4.Ati Radeon HD487 :: :: i da li treba napajanje novo , moze li 600W Enermax da tera to? ili moram jace i koje To napajanje SIGURNO moze da tera tu konfiguraciju,ali je uvek pozeljno da napajnaje ima `luft` da ne bi radilo konstantno pod opterecenjem...Moja preporuka je 700W ili vise...Jos ako mozes da najdjes Enermax to bi ti bilo idealno.
Hvala puno , ipak cu da uzmem ddr2 2x2GB 1066MHz Corsair,OCZ,Patriot,GSkil to sto si ti rekao , i napajanje cu da uzmem , moram da nadjem enermax jer nijedno drugo napajanje nisam uzimao . hvala svima puno
samo da dodam u vezi napajanja... na youtube mozete da vidite da ENERMAX 425W MODULAR tera 2x2900XT i vodeno hladjenje i 8HDD ova neki simpatican japanac,kinez ili tajvanac sta li je vec govori njemu
U pravu si za memoriju, ako hoces pogledaj na 1150MHZ module, ali moze i 1066MHZ, ako hoces da igras u rezolucijama do 1280X1024, ne treba ti jaca graficka od HD4870, mozes ako zelis za 1000 dinara vise ipak da uzmes tu GTX260, malo je brza, a maticnu pogledaj te Ausove P5Q, ili vidi ovu, ja je imam nije losa, Gigabyte P45-DS3, cene su im oko 100 evra, a taj X48 chiepset ti je samo za overklokovanje, a ako gledas kod Q9450 i Q9550 i kod E8400 i E8500 je ista stvar, fabricki overklokovani procesori. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!
Pozdrav!
:: :: :: okej sad sam izmenio malo konfiguraciju ,jel dobra? :: :: :: :: 1.Intel Quad Core Q955 :: :: 2.Asus Maximus II Formula (Intel P45 Chipset :: :: 3.Kingston HyperX 1GB DDR3 1600Mhz x 2 komada za pocetak kupicu jos 2 kad skupim pare . :: DDR3 je cisto bacanje para...Ako Kupujes DDR3 onda uzmi i Core i7 procesor,inace stavljanje DDR3 memorije na procesor koji jedva izvlaci maksimum iz DDR2 800MHz je smesno...Ako hoces da overklokujes taj procesor na 4.5GHz ili vise uzmi DDR2 1066MHz,sve preko toga je cisto bacanje para.. :: :: 4.Ati Radeon HD487 :: :: :: :: i da li treba napajanje novo , moze li 600W Enermax da tera to? ili moram jace i koje :: To napajanje SIGURNO moze da tera tu konfiguraciju,ali je uvek pozeljno da napajnaje ima `luft` da ne bi radilo konstantno pod opterecenjem...Moja preporuka je 700W ili vise...Jos ako mozes da najdjes Enermax to bi ti bilo idealno :: :: :: DaSickSyste :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.