Ovako,imam 8600gt grafu ,procesor intel dual-core 2.66ghz,2gb ram 800mghz,hard od 160gb i napajanje 350w.Ovako problem je u tome sto se kuciste greje ko nenormalno,drugi problem je sto kad igram neku igru posle odedjenog vremena(15-20 minuta)pocinje da koci,tacnije SLOW MOTION u svim igrama sem warcraft III,e pa posto na zimu ocu da uzmem novu komp a da ovaj prodam recite mi da li bi dva hladnjaka resila moj problem oko zagrevanja i SLOW MOTION-a u igrama>plasim se da nesto ne pregori pa nemogu posle da ga prodam.Nasao sam dva ladnjaka za 1200dinara,pa oce li biti kad ih uzmem problema ili ne(cisto da se zna temperatura kompa je izmedju 77 i 95 stepeni ,sto je naravno nenormalno ,a temperatura graficke (sto je po mom misljinu i problem je izmedji 90 i 105 stepeni)! HVALA!!!!Ja licno mislim da se grafucka pregrejava ,HVALA JOS JEDNOM!!! POMOC BRZO!!!!HVALA I TRECI put!!!!!
to napjanje preslabo za tu konfiguraciju.Probaj optereti masinu nekom igrom pa pipni napajanje ako je vruce u tome je tvoj problem.Uzmes jace i uzivas!Ako ti se pregreva graficka ili bilo koja druga komponenta sto mozes da utvrdis isto pipanjem onda je zamena iste najbolje resenje!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Da ti kuleri nisu puni prašine? Probaj da ih očistiš mekanom četkicom i usisivačem, a i napajanje je prilično slabo, ali od toga ti se ne bi grejalo toliko. Pokušaj da povećaš broj obrtaja ventilatora na CPU i grafičkoj.
Da, proveri napajanje. AKo je neki los zutac onda uzmi za 15e Codegen 500W Dual-V12 (gledaj da je masivno). I ne bacaj pare ako ces ga prodavati, imas da kupis ventilatore 80mm za 100din po komadu. A ne da dajes 600 za ne znam kakve. Proveri d anema mnogo prasine, izduvaj sve, vidi kontakte, proveri da li se kuleri vrte...i napajanje
- A N G E L -
:: Ovako,imam 8600gt grafu ,procesor intel dual-core 2.66ghz,2gb ram 800mghz,hard od 160gb i napajanje 350w.Ovako problem je u tome sto se kuciste greje ko nenormalno,drugi problem je sto kad igram neku igru posle odedjenog vremena(15-20 minuta)pocinje da koci,tacnije SLOW MOTION u svim igrama sem warcraft III,e pa posto na zimu ocu da uzmem novu komp a da ovaj prodam recite mi da li bi dva hladnjaka resila moj problem oko zagrevanja i SLOW MOTION-a u igrama>plasim se da nesto ne pregori pa nemogu posle da ga prodam.Nasao sam dva ladnjaka za 1200dinara,pa oce li biti kad ih uzmem problema ili ne(cisto da se zna temperatura kompa je izmedju 77 i 95 stepeni ,sto je naravno nenormalno ,a temperatura graficke (sto je po mom misljinu i problem je izmedji 90 i 105 stepeni) :: HVALA!!!!Ja licno mislim da se grafucka pregrejava ,HVALA JOS JEDNOM!! :: POMOC BRZO!!!!HVALA I TRECI put!!!!! ::
....da je napajanje jer ja guram sa codegenom od 350w sledecu konfu: AMD Athlon 4000+ Asus M2N-X WD 250GB Palit 9600gt DVD-RW Piooner 212D 2 ventilatora 12mm GEIL 2x1gb 800mhz E sad da li je to tvoje napajanje neko kinesko ili firmirano?
Hej eseses, prognoziram da ces se uskoro javiti sa problemom crkavanja tvog napajanja jer je 350W malo za grafu nvidia 9600gt a posto je jos i kinesko napajanje u pitanju onda je to duplo go..no.
Po specifikaciji za nvidia 9600gt potrebno je napajanje od bar 450W i to brendirano a ne kinesko.
Tako da ocekujem skorasnji rostilj komponenti u tvom kucistu. Bices srecan ako tvoje napajanje ne povuce jos neku komponentu.
Nije sve u vatima (W) nego se gleda i snaga +12V grane. Kod kineskih napajanja vrlo je slaba ta grana. Za nvidia 9600gt je potrebno preko 20A na +12V grani.
:: ....da je napajanje jer ja guram sa codegenom od 350w sledecu konfu :: AMD Athlon 4000 :: Asus M2N- :: WD 250G :: Palit 9600g :: DVD-RW Piooner 212 :: 2 ventilatora 12m :: GEIL 2x1gb 800mh :: E sad da li je to tvoje napajanje neko kinesko ili firmirano :: :: :: :: :: ::
Neverujem da ce da crkne jer sam ovu grafu kupio jos pre 6 meseci tako da ako joj se nije nista desilo do sada nece ni za mesec-dva,jer planiram da kupim novi komp.Cak se nije ni grejalo mnogo napajanje dok sam igrao igrice tipa Crysis,Mass Efect.......Letos mi je u kucistu dok sam igrao ove igrice temperatura bila najvise 39c,a temperatura grafe oko 45c najvise posle 6-7 sati igranja.
Kada kupis novi komp nemoj da stedis na napajanju. Kupi neko brendirano. Ne zezaj se.
A do tada za svaki slucaj nemoj da overklokujes ama bas nista jer bi to sigurno ubilo napajanje. I ovako radi na granici. Nikako ne mozes da znas kada ce da otkaze to napajanje.
Kinezi obicno otkazu od jednom bez prethodne najave, i ako je momenat pre toga radio kako treba.
Ako ces komp koji imas da utopis negde, pazi da te novi vlasniik ne hvata za gusu zbog ovoga ako kod njega rsne.
Ako zadrzavas komp koji sada imas, ipak razmisli da mu kupis nego bolje napajanje. Najjeftinije sto moze da se nadje a da zaista vredi je LC Power.
:: Neverujem da ce da crkne jer sam ovu grafu kupio jos pre 6 meseci tako da ako joj se nije nista desilo do sada nece ni za mesec-dva,jer planiram da kupim novi komp.Cak se nije ni grejalo mnogo napajanje dok sam igrao igrice tipa Crysis,Mass Efect.......Letos mi je u kucistu dok sam igrao ove igrice temperatura bila najvise 39c,a temperatura grafe oko 45c najvise posle 6-7 sati igranja :: :: ::
pevaces drugu pesmu kad ti crkne napajanje i povuce jos neke komponente sa sobom.. samo da znas, garancija u tom slucaju ti ne vazi za sve sto se spali tom prilikom.. ok ako te za tebe nije briga, ali ne mozes drugima sugeristai tako nesto..
:: Pa sigurno bih menjao napajanje jer bih kupio neku overklokersku masinu i mislim da bi LC POWER LC5550 zavrsavao posao :: :: ::
da se vratimo na problem, prvo sto trebalo uraditi je zameniti napajanje. OCZ 500W ce biti sasvim ok a kosta 50€. druga stvar je, ako ti grafika nije pasivna, kuler na njoj ti je zaribao, ako jeste pasivna, stavi neso da duva preko nje.. od nje imas `slow motion` - grafika ti throtluje. cpu temperaturu meri sa Core Temp ili Real Temp, mozes i Everest ali 4.60 Ultimate ali podesi TJunction Max na 105C. Ukoliko u leru imas iznad 50C, mnogo je.. Ako je u leru ok ali pod opterecenjem ode na 70+C ne lezi ti CPU kuler kako treba, dotegni ga, promeni pastu.. mogu da zamislim kako ti je stanje hardova, garant imaju po 55-60C I.. napravi promaju u kucistu. bar jedan ventilator napred da uvlaci hladan vazduh i min.jedan da izbacuje, bilo bi bolje dva da ti izbacuju topao vazduh. Naravno, posto j pocela sezona grejanja, ako ti je komp pored radijatora, pomeraj.. Inace ce ti se procesor degradirati a grafika od ih temp nema sta drugo nego da crkne.. Hardovima ces smanjiti vek na 1.5-2 god..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.