Uzeo sam konfiguraciju za tetku! Ploca Blood Iron,Proc E5200,memara Geil Ultra 800MHz 4-4-4-12,grafa je Gigabyte 8600 GT DDR3.Imam problem! ne moze da postuje ploca u BIOS! Upali se komp,zavrte kuleri na 10 sekunda i onda se ugasi,stane i za 5 sekundi opet krene i sve tako u krug! Stavio sam moju memoriju(GEIL Ultra 1066MHz),graficku(Asus 8800GT TOP) i procesor(E8200) i opet isti problem. Stavio sam i moje napajanje(Corsair HX620) ni to nece... Inace sve komponente rade na mojoj ploci (p5e)... Znaci problem je sa DFI plocom?
Ako ti ploča sutra ne bude postovala sa mojim HyperX-om na 800, znaš šta ti je činiti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Ako ti ploča sutra ne bude postovala sa mojim HyperX-om na 800, znaš šta ti je činiti :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: Slazem se.. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Ako ti ploča sutra ne bude postovala sa mojim HyperX-om na 800, znaš šta ti je činiti :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Odnesi komp u servis, ili radnju gde si kupio i zamenice ti plocu ili nesto drugo ako je felericno i ne moras da bijes glavu! Uvek se desava (pogotovo kod nas) da nesto ima fabricku gresku ili je felericno, ma koji proizvodjac da je u pitanju!!!
Ubaci bilo koji intel 65nm 775, bilo pentium D, bilo neki celeronl... ali stvarno bilo koji, samo da nije neki iz serije 45nm. Skini poslednji bios sa sajta koji ubacuje mikro kod za cpu-e poslednje generacije. Možeš da flešuješ bios iz dos-a sa boot usb, floppy, ili iz win sa win flešom, ponovo sa DFI sajta, verzija 1.92.
Ja sam ih xx prodao ali sam svaku morao da flešujem ukoliko je na njoj bio planiran bilo koji cpu 45nm proizvodnje.
Ako je to provereno, onda, sjajno, samo mu treba CPU . _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Sve je potpuno ispravno i ploča i cpu i ram :: :: Ubaci bilo koji intel 65nm 775, bilo pentium D, bilo neki celeronl... ali stvarno bilo koji, samo da nije neki iz serije 45nm :: Skini poslednji bios sa sajta koji ubacuje mikro kod za cpu-e poslednje generacije :: Možeš da flešuješ bios iz dos-a sa boot usb, floppy, ili iz win sa win flešom, ponovo sa DFI sajta, verzija 1.92 :: :: Ja sam ih xx prodao ali sam svaku morao da flešujem ukoliko je na njoj bio planiran bilo koji cpu 45nm proizvodnje :: :: Poz ::
:: :: Ako je to provereno, onda, sjajno, samo mu treba CPU :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: Sve je potpuno ispravno i ploča i cpu i ram :: :: :: :: Ubaci bilo koji intel 65nm 775, bilo pentium D, bilo neki celeronl... ali stvarno bilo koji, samo da nije neki iz serije 45nm :: :: Skini poslednji bios sa sajta koji ubacuje mikro kod za cpu-e poslednje generacije :: :: Možeš da flešuješ bios iz dos-a sa boot usb, floppy, ili iz win sa win flešom, ponovo sa DFI sajta, verzija 1.92 :: :: :: :: Ja sam ih xx prodao ali sam svaku morao da flešujem ukoliko je na njoj bio planiran bilo koji cpu 45nm proizvodnje :: :: :: :: Poz :: ::
Problem je sto nemam od koga da uzmem matoriji CPU... I ja sam pomislio da je to problem... Niko od mojih nema novije kompove, svi su na 478 socket-u jos uvek... Imam par ortaka koji imaju isto 45nm,ali to mi ne vredi... Jooooj,muko moja!
Ne kukaj više, doneću ti mog Quada pa ćemo to da flash-ujemo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Veruj mi da sam ja kukao sačuvaj bože, jer sam pakovao blood iron, sve zašrafio, uključio i i i i i i.... boot, sve ok, 3-4sec i restart, pomalo podseća na onaj intelov hladan start, kao krene, pa se ugasi, pa opet krene, samo što ovo ide u nedogled :)
Ali sam tek zakukao i hteo da izlupam sve kad sam pomislio da je do cpu i da treba da razbucam q6600 koji na sebi ima cmaster hyper6+, tj. da izvadim ploču i sve ostalo iz drugog kompa pa da probam drugi cpu... A šta ako nije... ?
Spremim bato lepo hladan uzo, kiselicu, sekiru, tandžaru i bonsek (brener nisam palio) i počnem... osvanem oko 5 sabajle sa sklopljenom i flešovanom blood iron i svim ostalim razbucanim :) Jes` da mi nije bilo više ni do čega, ali sam ipak bio u pravo... samo je trebao fleš biosa i pre toga buuuut sa 65nm.
Pozz.
:: :: Ne kukaj više, doneću ti mog Quada pa ćemo to da flash-ujemo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Prolem rešen, zaboden Q6600, zaboden novi BIOS, vrećen E5200 i lovely jubbly. Al onaj Intelov šraf cooler, to im je najveći promašaj od kad su osnovali kompaniju . _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nama trebaju ljudi znalci sa šarmantom dozom humora pa gde se seti intel kulera
Drago mi je da ste rešili problem, a kuler, sačuvaj Bože i sakloni, pa svaki peti nije ispravan, tj, nogica ne može da mu se pričvrsti, neće da škljocne i zabravi se u ploču, ma koliko se trudio (nisam veslao sise), vodim računa da li je slučajno pomeren iz svoje vertikalne ose, odnosno rotiran... Kad kupim Intel cpu, računam kao da kuler nisam ni dobio, odmah ćapim neki CMaster Hyper TX ili OCZ Vanquisher ili nešto slično, solidno a jeftino. Dobro dođe za klok, a ne mora da se ploča vadi napolje, još bolje ako se nađe neki Scythe..
Ali me dušmani sa ovog foruma ubediše da GeminII i Thermalright Ultra 120 - stvarno su extra, ali kad pomislim na montažu i demontažu, plače mi se
Pozz
:: :: Prolem rešen, zaboden Q6600, zaboden novi BIOS, vrećen E5200 i lovely jubbly. :: Al onaj Intelov šraf cooler, to im je najveći promašaj od kad su osnovali kompaniju :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.