To je za rodjaku koja ima 30 godina i treba joj za muziku,filmove,internet i slicne potrebe... Ja mislim da je ovo OK,ali kao neko ima drugo misljenje,voleo bih da cujem!
Hard disk stavi veci, posto muzika i filmovi zauzimaju mnogo prostora, ako nece igre da igra graficka je sasvim ok, a ima li ona neke zvucnike posto ako hoce da slusa malo bolje muziku, neka uzme Altec Lansing VS2321 (ja ih imam odlicno me sluze), cena im je negde oko 3200 dinara (40 evra), i vidi ako mozes da nadjes neki bolji monitor za te pare (neki Asus), ali i taj je sasvim ok. Srecno sa kupovinom!!!
Malo veci hard, barem 320bg. Bolje neka asus ploca, ili dfi blood iron jer kosta isto! I bolje neka ati grafika jer nece da igra igre! Tipa 4600 ili 4550 jer je bolja za hd filmove a i manje se greje! i obavezno monitor 22` jer je mizerna razlika u ceni a ugodjaj mnogo veci!!
Ma dovoljan je ovaj HDD,jer slabo sta ide na njega... Samo muzika ,filmovi ce ici sa CD-ova... Pa monitor mi je najveci problem jer ne znam koji... ali...
Koliko ona planira da je sluzi komp, i reci ima li neke zvucnike i sta joj je bitno kod zvucnika W ili kvalitet, a svi naravno sto kazu ATI grafulja bolje boje, P35 je sasvim ok, ali ipak mislim da je ovo sto je dole ponudio doncocos je bolje samo bolje da se umesto X3 uzme X4 procesor, bice brzi od tog Intela, jer sad programi koriste samo 2 jezgra, a ovaj Altec ima oko 35W!!!
Mislim da joj je integrisana grafika na ovoj ploci sasvim dovoljna. Sto se procesora tice x4 je samo baspotreban dodatni trosak, moze da uzme i Phenom X3 8650, ili 8450 a da za razliku u ceni kupi bolje zvucnike.
uzmi Core2Duo E5200 oko 65e, ne treba joj nista jace od toga...monitor si stavio bas najveci krs koji si mogao da nadjes...pogledaj ove sto ti je zandarm rekao od 20-22 incha wide sa D-SUB konektorom, stvarno ih ima za male pare i sasvim su solidni za filmove...vidi u metrou, bas sam danas gledao ima neke akcije pa mozda moze nesto da se probere...
Čim idu filmovi na HDD, nije dovoljan ni eksabajt. 943NW ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Ma dovoljan je ovaj HDD,jer slabo sta ide na njega... Samo muzika ,filmovi ce ici sa CD-ova... Pa monitor mi je najveci problem jer ne znam koji... ali... ::
uzeo sam danas procesor E5200... Uzeo sam Samsung SH203B,HD Spinpoint Samsung 320GB i 2x1GB Geil ultra 4-4-4-12... Sad samo da se odlucim za grafiku,plocu i monitor! Kuciste,Mis i tastatura su odluceni... Ajd konkretne modele i cene ljudi,ujutru odo posle sahrane u nabavku...
:: sta ce joj takav procesor,bolje joj kupi neki veci i bolji monitor :: :: :: Treba, treba dobar CPU. Dekodovanje DVD-a, dviX-a uz razne zvucne i video efekte itekako angazuje CPU. Nemoj to menjati (AMD - nikako). Uzmi veci HDD (>500GB).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.