Vidjam po oglasima ove ATOM konfe nove vrlo povoljno,on radi na 1.6,da li neko zna kakve su mu performanse i koji je to uopste SOCET,el ima Pci/Ex!!!!!!!
Jako slab procesor za poredjenje sa danasnjim masinama ali on je prvensveno pravljen za potrebe sto manje potrosnje energije (prenosni uredjaji, dakle ne samo PC vec i ostale multimedijalne stvarcice) ili neka multimedijalna silent varijanta media centra. Daleko od toga da je slab, samo nije ga fer porediti sa necim za sta on nije ni projektovan. Inace u svetu je jako popularan a bice sve vise vremenom. Kada cena bude pala (za dobavljace >1000komada) verovatno ce se nalaziti u svakom mogucem uredjaju, ves masina, mobilni, dvd plejer, frizider itd, za takve stvari je i projektovan.
Ja ga koristim u laptopu vec nekih mesec dana i zasad je ok... Sto se brzine tice, u rangu je sa starijim Centrino procesorima na istoj frekvenciji (mozda malo sporiji,ali nisam primetio)
Uglavnom laptop koristim za programiranje, pa mi velika brzina i nije mnogo bitna, ali mi se svidja autonomija od preko 2h :) a narocito tezina (MSI Wind je nesto malo preko 1kg)
Intel Atom 230 1.6GHz procesor, 1GB DDR2, 160GB SATAII, DVD-RW Logitech Optical Mouse Black Logitech Keyboard Black YU + POKLON Sony Ericsson J110i SIM prepaid kartica - 200 dinara za 5500din
Naravno nisam stigo da pazrim jer su bili prodati svi do jednog.
Zanima me da li je ova gore konfiguracija jaca od moje sobzirom da imam komp star 6 godina.
Intel (nije celeron) 2,4 ghz s478 1 gb ddr Ploca asus p4 v800d-x grafika asus eax 6200 128mb
HD filmove ne mogu da gledam jer kasni zvuk i secka, nove igre ni u ludilu ne mogu da pokrenem , znaci samo internet, ofice, stare igre i divX filmovi su jedino sto radi na mom kompu.
Na nasem trzistu su postojale dve razlicite konfiguracije sa Atom procesorima. Prva je bila sing cord, a ono sto se sada moze naci je Atom dual core. Intel ima plocu (bolje reci plocicu) sa integrisanim ovim procesorom. Ploca naravno nije za one koji ocekuju puno od racunara, ali za kancelarijski posao sasvim OK. Detalje o ploci mozete pogledati ovde: http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/D945GCLF2/D945GCLF2-overview.htm
Na nasem trzistu su postojale dve razlicite konfiguracije sa Atom procesorima. Prva je bila sing cord, a ono sto se sada moze naci je Atom dual core. Intel ima plocu (bolje reci plocicu) sa integrisanim ovim procesorom. Ploca naravno nije za one koji ocekuju puno od racunara, ali za kancelarijski posao sasvim OK. Detalje o ploci mozete pogledati ovde: http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/D945GCLF2/D945GCLF2-overview.htm
:: Zanima me da li je ova gore konfiguracija jaca od moje sobzirom da imam komp star 6 godina :: :: Intel (nije celeron) 2,4 ghz s47 :: 1 gb dd :: Ploca asus p4 v800d- :: grafika asus eax 6200 128m :: :: HD filmove ne mogu da gledam jer kasni zvuk i secka, nove igre ni u ludilu ne mogu da pokrenem , znaci samo internet, ofice, stare igre i divX filmovi su jedino sto radi na mom kompu : To sto ne mozes da igras `novije` igre, iskljucivo je `zasluga` lose graf karte. Zamenom za GF 7900/7950 AGP moci ces da igras sve zakljucno sa Crysis-om (doduse, bice to pravo mucenja sa nekih 20 fps na 800x600, bez filtracija itd.). Igre kao Battlefield2 i Quake4 ce ici solidno. COD4 - nesto bolje od Crysis-a. Atoma ti nikako ne preporucujem ako imas u vidu i igre. U takvim konfiguracijama se, uglavnom, koriste integrisane graf. karte jer sirotan nema snage da da `pogon` 3D akceleraciji.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647022. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.