Planiram da pljunem ne vise od 200 evra za par komponenti.
Nedoumica je prvo da li da uzmem Intel ili AMD.
Ako uzmem AMD to bi bilo nesto tipa Athlon 5000+ na ploci Asus M2A-VM HDMI.
Ako uzmem Intel onda E5200 na ploci Biostar TF560A2+.
Kupio bih jos 2 giga rama i neku grafiku ali grafika nije hitna pa moze i ploca sa integisanom grafickom ali da je dobra da mogu malo i da se poigram (PES 2008, COD 2 i slicno, a moze i nesto novije igre).
Predlozite mi i neku drugu kombinaciju za ove pare.
I jos jedno. Imam na sadasnjem kompu napajanje NEO 300W. Da li ce ono biti dovoljno za ovu novu konfiguraciju.
Plochu sa 780G chipsetom i integrisanom grafikom koja je solidna. do 75 evra Procesor x2 5000 do 55evra Memorija 2x1Gb 800mhz oko 35-40 evra ostane 30 evra + dodash 10-ak evra za neko firmirano napajanje od 400W
Sa 300w napajanjem????? Ni u ludilu!!! Preporuka je Athlon varijanta jer je to uvek jeftinije od Intel varijante slicnih performansi,dakle-Athlon 5600+ Biostar TA 780 sa integrisanom Ati 3200 koja je dovoljna da potera i cod 4 na medium podesavanjima,i ako je frka sa parama posluzice i LC Power 420w koje ce biti i vise nego dovoljno da potera tu masinu a kosta 20-ak eura! Cak i da posle stavis neku jacu graficku,npr 9600gt i sl,taj LC Power ce opet biti dovoljan.pozzzzzzz
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Planiram da pljunem ne vise od 200 evra za par komponenti :: :: Nedoumica je prvo da li da uzmem Intel ili AMD :: :: Ako uzmem AMD to bi bilo nesto tipa Athlon 5000+ na ploci Asus M2A-VM HDMI :: :: Ako uzmem Intel onda E5200 na ploci Biostar TF560A2+ :: :: Kupio bih jos 2 giga rama i neku grafiku ali grafika nije hitna pa moze i ploca sa integisanom grafickom ali da je dobra da mogu malo i da se poigram (PES 2008, COD 2 i slicno, a moze i nesto novije igre) :: :: Predlozite mi i neku drugu kombinaciju za ove pare :: :: I jos jedno. Imam na sadasnjem kompu napajanje NEO 300W. Da li ce ono biti dovoljno za ovu novu konfiguraciju.
U tih 75 evra se uklapa ploca Gigabyte Ga-ma78gpm-ds2h, chipset amd 780g. Poslusaj ga i za napajanje. Nemoj da dajes ispod 40 evra za napajanje od 400W+, kupi neko firmirano a ne neko kung fu koje kosta oko 1000 dinara.
:: Planiram da pljunem ne vise od 200 evra za par komponenti :: :: Nedoumica je prvo da li da uzmem Intel ili AMD :: :: Ako uzmem AMD to bi bilo nesto tipa Athlon 5000+ na ploci Asus M2A-VM HDMI :: :: Ako uzmem Intel onda E5200 na ploci Biostar TF560A2+ :: :: Kupio bih jos 2 giga rama i neku grafiku ali grafika nije hitna pa moze i ploca sa integisanom grafickom ali da je dobra da mogu malo i da se poigram (PES 2008, COD 2 i slicno, a moze i nesto novije igre) :: :: Predlozite mi i neku drugu kombinaciju za ove pare :: :: I jos jedno. Imam na sadasnjem kompu napajanje NEO 300W. Da li ce ono biti dovoljno za ovu novu konfiguraciju.
Ja sam baš uzeo prvu varijantu i za sada ide lepo(doduše za kancelariju). Integruša X1250 i 2 Gb Geil, 320HDD WD, samsungova optika, cooler master elite kućište i thermal right napajane 420W=21500din. Ide kao zmica:P. Procesor je malo brži a manje keš memorije(možda da pogledaš 5200+) pa vidi šta više voliš Intel/AMd. Što se tiče ploče zza Intela jedino da lemiš pinove:P na cpu.
Maticna ploca sa amd 780g chipsetom je mnoooooogo bolja nego ta sto ima integrusu x1250. 780g ima osetno jacu integrusu.
:: Ja sam baš uzeo prvu varijantu i za sada ide lepo(doduše za kancelariju). Integruša X1250 i 2 Gb Geil, 320HDD WD, samsungova optika, cooler master elite kućište i thermal right napajane 420W=21500din. Ide kao zmica:P. Procesor je malo brži a manje keš memorije(možda da pogledaš 5200+) pa vidi šta više voliš Intel/AMd. Što se tiče ploče zza Intela jedino da lemiš pinove:P na cpu :: :: a sta ti ja znam.. :: ::
:: Maticna ploca sa amd 780g chipsetom je mnoooooogo bolja nego ta sto ima integrusu x1250. 780g ima osetno jacu integrusu :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: Ja sam baš uzeo prvu varijantu i za sada ide lepo(doduše za kancelariju). Integruša X1250 i 2 Gb Geil, 320HDD WD, samsungova optika, cooler master elite kućište i thermal right napajane 420W=21500din. Ide kao zmica:P. Procesor je malo brži a manje keš memorije(možda da pogledaš 5200+) pa vidi šta više voliš Intel/AMd. Što se tiče ploče zza Intela jedino da lemiš pinove:P na cpu :: :: :: :: a sta ti ja znam.. :: :: :: ::
Athlon X2 5600+ Brisbane na 2,9Ghz ja sam ga na default naponu klokovao na 3,1Ghz a uz malo diznje napona ide do 3,3 stvarno odlican procesor, trosi samo 65W na 2,9Ghz. Maticnu neku sa 780G chipsetom i kasnije dokupis neku dobru graficku. Napajanje neko LC jer su jeftina a dobra, ja imam od 450W i sve super radi s njim, Ovaj procesor na 3,2Ghz, 9600GT, 2GB Rama.
nema potrebe da uzimas 5600+...uzmi onda 5000+BE kojeg mozes da klokujes na 3,2 bez dizanja napona. Ja imam 5000+BE i maticnu Biostar TF560-A2+ i odlicno radi sve, 2 GB rama i 9600GT...
:: Athlon X2 5600+ Brisbane na 2,9Ghz ja sam ga na default naponu klokovao na 3,1Ghz a uz malo diznje napona ide do 3,3 stvarno odlican procesor, trosi samo 65W na 2,9Ghz :: Maticnu neku sa 780G chipsetom i kasnije dokupis neku dobru graficku. Napajanje neko LC jer su jeftina a dobra, ja imam od 450W i sve super radi s njim, Ovaj procesor na 3,2Ghz, 9600GT, 2GB Rama.
Hvala puno ste pomogli. Ostalo je jos jedno nerazjasnjeno.
Posto za slicne pare mogu da uzmem i Intelov E5200 i odgovarajucu plocu treba mi odgovor na pitanje sta je bolje Intel ili AMD ili neko poredjenje ovih proizvodjaca. Do sada sam uvek posedovao AMD i nemam iskustva sa Intelom pa me interesuje da li da ostanem dosledan i zviznem opet AMD ili da predjem na drugu stranu i uzmem Intela.
cak i od amd x2 5400+ ali nema toliko dobre ploce sa integrusom za intel koja moze da sustigne plocu amd 780g za sa integrusom, za amd procesore.
Intel varijanta bi te skuplje kostala zato sto bi zahtevala i kupovinu dodatne graficke kartice istovremeno kad i procesor i ploca ako zelis da se malo igras.
Ti odluci sta ti se isplati.
Imaj u vidu da Intel e5200 moze da se nasvira na 4ghz bez ikakvih problema.
meni je dosta ako moze i do 3,2 da se klokuje, a i ne mora uopste. Nego interesuje me kakav je amd 5200+, video sam da on ima 2x1024KB L2 pa ne znam da li je bolji od 5000+ jer ovaj ima 2 puta 512kB L2.
trazio sam skoro 5600+ sa 2MB L2 ali to su stari modeli windsor, sada su aktuelni Brisbane G2 sa 1MB L2 kesa. A i ne vidi se razlika na istom taktu koliko sam ja citao po netu. A i brisbane je hladniji i manje trosi i bolje se klokuje.
brate...ako ces iskreno...za ono za sta tebi treba komp bilo koji procesor od pomenutih ce ti raditi posao sasvim valjano...veruj mi, nemoj da se razbacujes previse jer su sad i ovi quad core procesori jeftini tako da za neko vreme mozes da odlucis da menjas opet...
pozz
a 5000+BE radi na 3.2 bez dizanja voltaze...provereno, mada ne vidim potrebe za klokovanje, 2.6 je sasvim dovoljno (bar meni)
:: meni je dosta ako moze i do 3,2 da se klokuje, a i ne mora uopste :: Nego interesuje me kakav je amd 5200+, video sam da on ima 2x1024KB L2 pa ne znam da li je bolji od 5000+ jer ovaj ima 2 puta 512kB L2 :: :: ::
pa se sit naklokuj sa Neo 300W..Ni sam ne znash shta hocesh!!! Ti bi da se j***sh a da ti ne udje. Poslushaj Pantu019, limuncheta i druge koji su ,za tih 200 evra koje planirash da pljunesh, izvukli maksimum. Znachi, AMD varijanta ili pravi kompromise na drugoj strani pa pojachavaj mashinu.
tj. Gigabyte GA-MA78G-DS3H (a ne DS2H, kako je neko gore naveo zato što je ona mikro ATX) i gore pomenuti procesor su ono što ja imam. Sad naravno ti možeš da izmeš nekog drugog Atlona koji se manje greje. I obavezno neko firmirano napajanje od 500W da ne razmišljaš da l` će da radi ili ne. Moj predlog zana pajanje je Antec Basiq Power 500W.
tj. Gigabyte GA-MA78G-DS3H (a ne DS2H, kako je neko gore naveo zato što je ona mikro ATX) i gore pomenuti procesor su ono što ja imam. Sad naravno ti možeš da izmeš nekog drugog Atlona koji se manje greje. I obavezno neko firmirano napajanje od 500W da ne razmišljaš da l` će da radi ili ne. Moj predlog zana pajanje je Antec Basiq Power 500W.
Drugo, ti ako nemas sta pametno da kazes nemoj ni da se ukljucujes u razgovor nego idi i vezi goblene.
Ako nisi primetio konstatovano je da cu promeniti napajanje jer je malo, pa ti ni ta opaska nije na mestu.
Ja trazim pomoc, a ti tu izigravas neko ludilo i pricas gluposti. Kazi lepo ako imas nesto korisno ili se ne javljaj uopste. Prva poruka ti je ok i cenim to, ali ovo poslednje brate ti je skroz bezveze.
Ako neces da ga budzis kasnije onda AMD, jer je on neprikosnoven u low price kategoriji, kakav Intel, on ti je za kompove od 500+ evra, a ako zelis kasnije da budzis, cekaj dok izadje Nehalem, pasce cene svih ovih sadasnjih aktuelnih 45nm procesora, tako da ces moci mnogo jaci komp da kupis ako sacekas mesec do dva dana, jer neko rece da ce Nehalem da se pojavi u prodavnicama za mesec i po dana, samo ti malo sacekaj, tek u novembru dolaze neke jace igre koje bi mogao da odigras, i da Intel ne moze tako lako da udje na AMD-ovu plocu, samo se ti po meni malo strpi ako ti nije hitno. Srecno sa kupovinom!!!
i mislio sam da sacekam jos malo jer sada nemam puno vremena, a interesovale su me informacje i misljenja. Otprilike ce kupovina i biti krajem godine jer nije hitno. To sa plocom je greska u prepisivanju jer sam pogresno napisao oznaku ploce pa je doslo do zabune.
Ma nema na cemu, javni nam se sa sledecom ponudom, i da uzmi komp za vreme Nove Godine, imaces popuste, u tvom slucaju oko 10-20 evra, to ume ponekad da pomogne,...
Pozdrav!
:: i mislio sam da sacekam jos malo jer sada nemam puno vremena, a interesovale su me informacje i misljenja. Otprilike ce kupovina i biti krajem godine jer nije hitno :: To sa plocom je greska u prepisivanju jer sam pogresno napisao oznaku ploce pa je doslo do zabune :: :: Hvala jos jednom :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.