naso sam komp u metro za 21590din -AMD phenom X3 8450 -AMD 690V chip-set, PCI-Express -Radeon HD 3650 Silent 512mb DUAL DVI -3GB ddr2-800 -250gb sata II 7200pm -Dual Layer Dvd rw -icon Midi tower 400w -Hd audio, 10/100 lan, internal card reader 2.0
da li komp vredi te pare? moze li bolje za te pare? ako moze napisite.
To tako kad se napiše, obično se krije od ljudi koji ne znaju. AMD Pentium 4 fore i fazoni. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ja lepo kucam, niko mi ne veruje, važno je da je PCI-Express da zvuči TURBO. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: a hard disk je pretpostavljam maxtorko ,tako da moj savet ne uzimaj to.
...vredi ukoliko je garancija 3 godine. ako je (a verovatno jeste) 1. godina onda ipak ne. Pri tome nisam uzeo u razmatranje `cenu` reklamiranja proizvoda. Ali dopada mi se sto je ukljucen card reader 2.0 :)
Ako nije navedeno koja je ploča u pitanju, hard disk, optički uređaj i napajanje, ja to ne bih kupovao. TAČKA! Sad sam video, ni grafička nije... A, ni RAM...
Ako postoji bilo kakva prednost kupovine kompjutera kod nas, to je mogućnost da odeš u praktično bilo koju prodavnicu komjutera i izabereš komponente od kojih ćeš da sastaviš svoju novu mašinu. Zato ja nikada ne bih kupovao kompletnu mašinu, posebno ne na pojaci (čitaj: Metrou i sl.). Drugo zašto bi neko uzimao danas ploču sa 690 čip setom, pored 740G (koji je čini mi se prepravljen 690G), 780G i 790GX. A ovaj Fenom (pa još na čip setu koji ne može da iskoristi njegove mogućnosti) i 3GB rama mi liče na navlakušu da ljudi polete da kupe Pentium 4 iako Fenom to svakako nije.
Sta rekosmo o reklamiranju i blacenju firmi (salim se), al dobro dao si coveku cija je to ustvari konfiguracija. A sto se toga tice nije losa konfiguracija za te pare gledajuci procesor i hard, ali videvsi da je sve nemarkirano, to znaci da odes u Comtrade i da ih pitas cije je sta, koje marke je hard, memorija itd. Posto je stari Chipset na maticnoj bolje ulozi jos malo kesa za jacu maticnu sa mogucnoscu da kasnije ubacis neki X4 procesor, a graficka ti je sad sasvim dovoljna, ali za sledecu godinu bojim se da ce biti slaba, i pazi na napajanje da nije neki Kinez,...
Pozdrav!
:: To ti je comtrade-ova konfiguracija sa ovog roze banner-a sa desne strane :: klikni na banner i dobićeš link na tu konfiguraciju, samo sa monitorom :: :: Meni se čini da je to sasvim OK za te pare, mada ne vidim iz specifikacije koja je ploča u pitanju. Naveden je samo čipset što je malo bez veze :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o :: ::
Moze ovo da bude dobro za nekog ko ne pati od perfomansi i ko zna jos od cega
01.10.2008. 10:23
status: user broj poruka: 7720
Ali cinjenica da 690 v ne moze da iskoristi potencijale Phenoma.A ne znam da li ste primetili da mu prodaju 2 graficke ,690 v chipset ima graficku x1200 , a plus ide Radeon HD3650.Radeon HD3650 moze lepo da iskoristi za enkodiranje mpeg2 sa tv kartice u divx sa avivo encoder,Meni recimo odradi film duzine 100 minuta u mpeg2 formatu u divx format za 15 minuta,to je 6,6 puta brze od realnog vremena sto nijedan Intel cpu ne moze da postigne.Sve su svemu da ne skrecemo temu ,taj chipset 690 v je po meni pravljen za office konfiguracije ,ali nije mi jasno sto Comtrade stavlja na taj chipset Phenom.
Ma pazi Gile Comtrade je ipak nasa najjaca firma po pitanju IT
01.10.2008. 11:00
status: user broj poruka: 7720
To mesto na trzistu su zasluzili sigurno.Da dodam samo jos taj chipset 690 v vise ide sa AMD LE (low energy) CPU koji malo trose i ne greju se puno ,a stavljaju ih u ona mini crna kucista mogu da se iskoriste kao neka verzija multimedijalnog kompa ,gledanje Hd-a ,capture sa TV kartica itd.. ,kucista su im velicine dvd rekordera recima samo sto su uspravna ,a mnogo su korisniji od dvd rekordera sigurno.
Po IT pitanju jeste ima ih skoro u svakom gradu u Srbiji a imaju i sasvim solidne cene (ni previsoke ni preniske), ali ipak bolja maticna bi tu trebala i da se provere marke memorije, harda, kucista sa napajanjem i DVD rezaca,...
da ljudi daju oni garanciju 3 godine ali je problem sto ti udare stiker na kuciste i ako ga skines gubis garanciju :P... prijatelj je uzeo tako racunar necu da kazem u kom hiper marketu i samo za 10.000 din i garancija 3 godine a covek hoce wifi i tv karticu jedino da sam hudini pa a mu je stavim a da ne otvaram kuciste .. pa se covek oprostio od garancije i pa smo ga otvorili. Hdd je WD nego najveca fora je bila u tome sto nisu bili zakaceni USB fornt na kucistu i ja sam mu ih zakacio kad ono gle nerade ! pa mi onda pade napamet da te vece firme ne guraju ploce sa reklamacije ili servisirane ploce u te racunare pa ih zapecate na 3 godine i aj zdravo pa ih kupi firma pa im nije bitno? neznam mozda gresim
Razlog zašto je ova varijanta malo skuplja je kvalitetno napajanje i ploča sa novijim čipovima i svim čvrstim kondenzatorima. Dakle pouzdaniji `temelj` od prethodne varijante. Mislim da vredi!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.