Htedoh da kupim nov racunar ali posle dugog kombinovanja uvidex da od toga nema nista...
Dobio sam, nenadano, jedan racunar koji nema los procesor ali, zbog potreba u vreme kupovine, ima plocu sa AGP slotom...
Iskoristio bih taj procesor (Intel Pentium D 915 je u pitanju) jer ide i na P45 chipset, pa bih kupio novu plocu, grafiku i memoriju... da treba mi i monitor...
Meni se nekako svidja DFI u poslednje vreme (iako je nikad nisam imao i ne znam nista o njoj:)), pa sam razmisljao o DFI LAN PARTY DK-P45-T2RS, ali sam cuo da su u tom rangu dobre i GIGABYTE EP45..., kao i ASUS P5Q varijacije (inace ASUS me je jako smorio od kako imam njihovu graficku EAX 1650 PRO na kojoj nisam mogao da instaliram ni jedan noviji drajver osim njenog originalnog i mozda neki stari CATALYST i koju verziju OMEGA drajvera, dok joj nisam flash-ovao BIOS da radi kao SAPHIRE X1600)...
Grafiku bih uzeo ATI 4850, s tim sto ne znam koju...
Za memroriju sam dobio ponudu za GEIL PC 8500 1066 5-5-5-15...
I tako... ako neko ima neki predlog...
Ko ne zna šta mu je, neka pogleda gde mu je, pa ako ga ne nađe - to mu je!
pa ako si u stisci sa kesom, definitivno nema nikakve potrebe da uzimas P45 chipset...i P35 je podjednako dobar i znacajno jeftiniji...DFI ima istu tu plocu sa P35 chipsetom i ja sam bio tako odleepio kad sam je video...ali kasno... sto se tice graficke, mozda bi dobro bilo da pogledas Palitovu, posto ima custom kuler koji bi trebao da je bolji i tisi od onog referentnog...i da, za procesor bi ti valjalo neki malo bolji kuler, bar Hyper TX...
Slazem se sa Sasketom da nemas potrebe usimati p45 chipset, uzmi p35 . DFI ima odlicne ploce , pre svega lepe, a jako dobre u praksi ali se neces pokajati ni sa ASUSOM i gygabyte-om a imaju godinu dana duzu garanciju.
Grafika koju si odabrao se odlicno pokazala i nadmasila nvidiu u tom segmentu tako da je odlican izbor od konkretnih modela preporucio bi ti GAINWARD - PCIE - HD4850-512-TV-DD-GS , ili ASUS - PCIE - EAH4850/HTDI/512M a u tom opsegu cena mozes razmisliti i o duploj 3850 ASUS - PCIE - EAH3850X2/HTDI/1G. Svaka od pomenutih kartica bi bila vrhunski izbor.
Sto se tice memorije tu je izbor zaista veliki ali sto se tice Geil-a stvarno sve pohvale, tako da je pomenuti model vise nego dobro resenje za tvoju konfiguraciju.
Sto se tice monitora , moras navesti koje velicine bi hteo ekran kako bi ti mogao pomoci i u tom segmentu.
Na kraju , mislim da bi za ovu tvoju ne previse jaku ali svakako lepu konfiguraciju morao kupiti i jedno kvalitetno napajanje kako bi to sve funkcionisalo bez premca a moj izbor bi bio corsair pa sad u zavisnosti od mogucnosti od minimum 450w a pravi napajanje za taj i buduce kofiguracije koje sastavljas bi bilo corsair hx520w.
Pare su problem samo utoliko sto umesto neke skoro high end masine sada moram da se zadovoljim sa nekom visom srednjom klasom... Prelazak na P45 sam zamislio zbog kasnije kupovine samo procesora nekog boljeg (ili gresim tu?)... Uz taj racunar je doslo i napajanje od 550W, do duse MS Industries ali cini mi se da i nije toliko lose (ima dva ventilatora)... Sto se tice monitora zamislio sam neki Philips... 22`... do 200E... :)
Moguće da si u pravu... i rečeno mi je da procesor može da mi bude usko grlo... ali je činjenica da će kofiguracija sada definitivno poći od tog procesora, kao i da ću u najskorije vreme taj procesor menjati i da sam zamislio da se bacim u što manji dodatni trošak kad ga budem zamenio, tj da pored njega ne kupujem ništa drugo...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.