Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Racunar u monitoru ili Kompaktni PC racunar!?
STRANA 1 OD 1
-ShonE- Racunar u monitoru ili Kompaktni PC racunar!? 22.09.2008. 18:05 T12124

status: user
broj poruka: 3529
Trebaju mi za firmu ovakvi racunari, dakle da sve bude smesteno u samom monitoru!
Nasao sam Prestigio LCD PC Officer P0795 koji stvarno ima fine karakteristike, ali pre svega me zanimaju iskustva, da li je neko imao dodira sa ovakvim masinama, da li je to dobro, sigurno, kvalitetno, da li se mnogo greje, kako radi u praksi!?

Hvala svima na odgovorima!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
marke ... 22.09.2008. 19:25 #71827

broj poruka: 384
pa to je iMac fazon. Takodje, na nasem trzistu sam naletao samo na sony vaio, ali su preeeeeskupi. Ako radi kod iMac-a moralo bi i na prestigio-u (teoretski). 90% komponenti su mu za laptop, tako da ne bi trebalo da bude problema. mada, moje licno misljenje je da ako je to nesto skuplje, uzmes klasican laptop.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic re: 22.09.2008. 21:05 #71844

broj poruka: 609

Ja radim sa tim racunarima...zavisi zasta ti trebaju..doduse maltene sve je u postolju hd je u moniroru..ide memara od lap topa , hd 2,5 inch, mala ploca moze i compact flash...ali kazem ti sve zavisi za sta ti treba, ovi nasi su sa touch screen-om..
evo linka za ove s kojima ja radim http://firich.com.tw/detail_16.htm

zanimljivo je da nema ventilatora , hladi se preko kucista koje je od dur aluminijuma..pitaj sve sto te zanima, mozes i na mail...vladimirdjuric82@gmail.com
-ShonE- Re: re: 22.09.2008. 21:55 #71860

Ovako:
Trebaju mi za kancelarije-office varijante, ne znam da li si se susretao sa modelom koji sam ja nasao(Prestigio), u njemu je dual core core2duo i deluje mi fina mashina, dakle nista spektakularno, prevashodno office, imamo software odradjen u VisualBasic-u koji ne crpi nesto resurse, bitno je da masina moze da podrzi i Vistu, hdd ne treba preveliki, 40Gb i vise nego dovoljno, bitno je da ima i mreznu kartu u sebi, najbitnije je da je stabilna masina koja ce da radi po ceo dan.
Kad kazes da radis sa njima, da li to znaci da mozes da ih nabavljas-prodajes, mozemo da napravimo neku saradnju mozda!?

http://yu.prestigio.com/products/LCD-PC/7-series/Officer-PO795

::
:: Ja radim sa tim racunarima...zavisi zasta ti trebaju..doduse maltene sve je u postolju hd je u moniroru..ide memara od lap topa , hd 2,5 inch, mala ploca moze i compact flash...ali kazem ti sve zavisi za sta ti treba, ovi nasi su sa touch screen-om.
:: evo linka za ove s kojima ja radim http://firich.com.tw/detail_16.ht
:: zanimljivo je da nema ventilatora , hladi se preko kucista koje je od dur aluminijuma..pitaj sve sto te zanima, mozes i na mail...vladimirdjuric82@gmail.com
vlajkic re:re 22.09.2008. 22:35 #71875

Pazi ovo sa cim ja radim je suvise slabo za tebe,ako si video link, to su pIII masine...e sad meni je to sasvim dovoljno..mada od tog prizvodjaca sam dobio mail da imaju neke nove masine sa dual core procesorima..moja firma se ne bavi prodajom hardvera, ali imamo te masine uz softver..jos su nase masine usko specijalizovane,imaju touchscreen, sto im jos dize cenu...mislim da za to sto tebi treba se ne isplati uzimati takve masine..jel tebi frka zbog prostora pa ti trebaju takvi racunari? a ako mozes da vidis ima li neko taj prestigio koja bi mu bila cena ..ovako izgleda lepo...evo okvirno cu ti reci da jedna ova pIII masina sa touchscreenom u prodaji oko 1000 jevrejcica (sto i nije strasno s tim da je touchscreen sam oko 500/600 E)
-ShonE- Re: re:re 23.09.2008. 00:09 #71890

Vidi renovviramo prostor u firmi i treba nam iskljucivo zbog prostora i da bi se uklopilo u celu pricu sa enterrijerom, razmisljao sam ja i na one nove asusove Eee Box PC kompove ako znas na sta mislim, bas su mali, stone pc racunare, jako im je povoljna cena al ih nema kod nas. Ovaj Prestigio je nekih 500e, al i njega je tesko naci, nasao sam neku firmu u Kraljevu sto ih kao uvozi po porudzbini, bas je zeznuto nabaviti neku ovakvu egzotiku kod nas a da je povoljna.
Ako budemo isli na varijantu da ipak budu ako uspem da ih nabavim, ovi asus kompovi onda bi nam trebali i neki lepo dizajnirani monitori tipa nalik na one mac monitore, sto imaju tanka metalna postolja ako znas, ali da je neka normalna firma sa povoljnom cenom, ssto je opet zeznuto naci kod nas, sve je nekako komercijalizovano, jbg-a!

:: Pazi ovo sa cim ja radim je suvise slabo za tebe,ako si video link, to su pIII masine...e sad meni je to sasvim dovoljno..mada od tog prizvodjaca sam dobio mail da imaju neke nove masine sa dual core procesorima..moja firma se ne bavi prodajom hardvera, ali imamo te masine uz softver..jos su nase masine usko specijalizovane,imaju touchscreen, sto im jos dize cenu...mislim da za to sto tebi treba se ne isplati uzimati takve masine..jel tebi frka zbog prostora pa ti trebaju takvi racunari? a ako mozes da vidis ima li neko taj prestigio koja bi mu bila cena ..ovako izgleda lepo...evo okvirno cu ti reci da jedna ova pIII masina sa touchscreenom u prodaji oko 1000 jevrejcica (sto i nije strasno s tim da je touchscreen sam oko 500/600 E)
vlajkic rerere 23.09.2008. 10:06 #71931

probaj kod asbisa,izvinte za reklamu,al znam da su oni uvozili prestigio..to je veleprodaja , na tosinom bunaru su..http://www.asbis.co.yu/...oni sigurno mogu i da ti nabave jer mislim da je to strana firma...probaj nista te ne kosta..pozz

da a te asuse barebone ili kako se vec zovu imas (bar je bilo) u direct linku..oni su dole na dorcolu jevrejska samo s druge strane ulaz, dele zgradu sa informatikom..pozz

edit....nasao sam ih kod asbisa..ali ne pise cena nego kao pozovite
evo linka....http://www.it4profit.com/ecatalog/userend/shopITProdLite.jsp?SUPPLIER=710&LANG=sr&SDATA=1&COND=701&PATERN=&PT=349&MNF=170168
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs