Zamolio bih Vas da mi pomognede u izborukomponenti za svoj desktop. Molim Vas da moj nick shvatite vrlo ironicno. :)
Naime, kofiguracija bi trebalo da bude kućna mašina.
Nemam neke naklonosti prema Intelu ni Amdu i ako trenutono imam AMD.
Komp sam bazirao na phenom x4 9850 (ako neko ima predlog za inelov pandam neka kaze slobodno), i dalje nema pojam koju plocu da uzmem tj koji chipset jer jedni kažu da dobro ide 770 drugi 780g i sl...tu sam u rebusu skroz... stavio bih 4 gb rama...kingston recimo hdd oko 250-320 gb..ne treba mi vise monitor neki 22` al da bude tanacki grafika...hmmm...512 ili 1024 ocekujem pomoc... tv tuner, lan, kuciste ? napajanje?
e sad...limita sto se novca tice nema al recimoda je to negde 750 do 800 eura posto bih sam sebi izgledao imbecilno da dam vise love....
U napred se zahvaljujem svima koji mi budu pomogli u izboru.
CPU: AMD Phenom X4 9950 _____________________________ 150 e Ploca: Biostar TA 790GX A2+ _____________________________ 80 e Memorija: Kingstone 4x1GB DDR2 800 MHz __________________ 70 e Graficka: ATI HD 3870 512MB DDR4 _______________________ 115 e Hard disk: HD WD Caviar SATA II 320GB _____________________ 45 e Optika: Pioneer DVD RW DVR-215 __________________________ 20 e Napajanje: Cooler Master 500W eXtreme Power _______________ 65 e
Ukupno oko 550 jevreja. Jos monitor, tastatura, mis.
P.S. Procesori Phenom X4 9850 i X4 9950 ne mogu da rade na plocama sa cipsetom 780G. Za ovakvu konfiguraciju u obzir dolaze samo 790X ili 790GX (radije ovaj drugi). Ima i skuplji 790FX koji se ne uklapa u predlozeni budzet.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Imao sam do skoro kombinaciju AMD Phenom9850 Black Edition a potom i 9950 BE i plochu GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6, plocha je razbijala kolko je bila dobra. Malo je skuplja ali vredi. Ima za 120eur da se nadje. Klokovao se na njoj sa 2.6 do 3.2GHz. Imash recimo ASUS M3A32 MVP Deluxe i ona je izvanredna, memoriju slobodno uzmi na 800MHz Za ostalo ti je BataCele sve lepo rekao Ja sam svoje prodao jer mi ne treba takav zmaj od kompa to su procesori namenjeni za HARD multitasking, rendering, gaming... Meni je AMD6000+ i vishe nego dovoljan. Pozdrav
hvala na dosadasnjim odgovorima...i ja sam sad s vasim sugestijama malo kopao po netu i citao....i ja sam dosao do zakljucka za ove dve ploce GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6 i ASUS M3A32 MVP Deluxe a tu mi se umesala i GIGABYTE socket AM2 - GA-MA790FX-DS5 koja je malo jeftinija od Dq6... ok...maticna ploca je skoro pa odlucena....
a sta predlazete za grafiku...samo bez 4870 molim vas...:)))) neto od 8600gt do 9900 s 512 /1024 ili 4850 za koju kayu da je extra?
ATI 4850 daje ubedljivo najbolje performanse za ulozeni novac, ali zna da bude bucna (kada se optereti u 3D aplikacijama). Ko drzi slusalice na usima ili domacinski `odvije` zvucnike (sto vecina `gejmera` radi), za njega to nije nikakav problem. Sa druge strane, ako je ne opteretis do maksimuma i podesis obrtaje kulera perko ATI Tray Tools, nije nista bucnija od drugih `azdaja`. Na kraju, neki dokupe bolji kuler i rese problem.
Sa druge strane, ATI 3870 512MB DDR4 sa dual slot hladjenjem je ubedljivo najtisa graficka za preko 100 jevreja, egall ili nijansu bolja od Nvidia 9600 GT po performansama.
I najbitnije: Kada uklopis CPU Phenom + ploca + graficka da je sve od AMD-a, trebalo bi da su optimizovane da rade zajedno i da dobijes porast u performasama u proseku oko 5%.
Dobro sam razmislio pre nego sam napisao 3870 512MB DDR4 u konfiguraciji.
P.S. I kada je 4850 najbucnija, komp je tisi nego bilo koji kod mene na poslu. Smesno, ali istinito.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Stavim slusalice pojacam do pola komp uopste necujem, samo muziku, a ako zelis mir i tisinu moze ta 3870, ako hoces performanse 4850, mozda razmisli o nekoj nVidia 9800GTX mozes i 9800GTX+ medjutim nVidia-e su 2000 skuplje od ATI-ja!!!
Pozdrav!
:: ATI 4850 daje ubedljivo najbolje performanse za ulozeni novac, ali zna da bude bucna (kada se optereti u 3D aplikacijama). Ko drzi slusalice na usima ili domacinski `odvije` zvucnike (sto vecina `gejmera` radi)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.