Dakle eo uzimam sutra/prekosutra...tj proshla je ponotj .. :> neku prosechnu makinu pa bih bio zahvalan na svakom komentaru/savetu koji bih vrlo rado zheleo da saslusham...imam tu par amaterskih pitanja tipa: da li bi bilo bolje uzeti istu magistralu ram-a sa recimo procesorom ili graf karticom (o ovome nemam poima pa zato pitam ... verovatno je glupo pitanje - hteo sam uzeti na 1066mhz), da li je napajanje slabo za ovu graf/proc..? konfiguracija je sledetja:
e sad kod rama da li bih trebao ocz mozhda ? ili neku tretju? chini mi se da svi hvale atija u ovom trenutku ... ma da su mishljenja podeljena ... da li mozhda da tipujem 4850tku ? za 4870 bash i ne bih imao para ...i da ... koju firmu bi trebalo pazariti shto se tiche grafichkih ... ?kontam da vetjina fura sapphire/gainward?! hvala unapred na svakom odgovoru/komentaru!! e da... namena rachunara su mi igrice pretezhno ... WoW i to ... da mi radi na shto vishe fps-a na high details po mogotjnosti...ma da bi se okushao i u crysisu i slichnome koje do sada nisam imao priliku probati...znachi nemam veze sa 3d designom itd.. srdachan pozdrav!
Zaboravio sam pitati za procesor, mozhda pre uzeti q6600?Ma da sam gledao neke testove i c2duo 8500 se pokazao kao bolji shto se tiche igrica jer igrice kako sam skontao svakako ne mogu koristiti sva chetiri jezgra...ali eto, voleo bih da chujem vash komentar oko svega toga... ista cena je u pitanju chini mi se... pozdrav
pa shto se tiche cene 4850 mislim da su tu negde ...tako da ne bi trebalo biti problema oko izbora.. i mislio sam da je kesa napajanje ...kontao sam shto vishe da ushtedim .. .ali tju morati uzeti bar 450w chiefteca ... to je nekih 50 eura .. pa sam miran ... do sada sam imao dosta loshih iskustava sa napojnim jedinicama... :s a rame sam svakako mislio da uzmem josh 2 gb-a iste marke kao shto bi uzeo samo ne znam josh koju ?:P i magistrala ? da li ima veze ? znam da je shto vishe to bolje:P ali da bude neki dobar odnos cena kvalitet :)
ASUS P5E-Deluxe ili P5Q-Deluxe Intel Core2Duo E8400 ili pak E8600 Kingston HyperX 2x1GB 1066MHz ASUS 9800GT(X) ili ASUS 4850 ili pak 4870 Gigabyte ODIN Pro 550W ( neko ce reci sto kad je sve Asus sad Gigabyte napajanje ... )
Neka se neko nadoveze ... mozda gresim negde ... mislim da je decku presudno Cena/Performanse ...
~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.
:: To je remarkirani 8800gt 92 :: Stara reklamna fora nVidije starom proizvodu das novo ime i on za trzisnu utakmicu postaje novi proizvod :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Misafloyd kazhesh 8400 ili 8600? zashto ne 8500? kolko ja znam brzhi je malo od 8400 i noviji..greshim? i zashto kazhesh p5e/q-deluxe? tj koja je razlika? sem u ceni:P onda tju ipak pokushati da nadjem asus 4850 s obzirom da neverujem da tju imati kesha za 4870 iako je razlika u performansama ochigledna... :( hvala svima na odgovorima/savetima pozdrav
E8400 i E8600, isto sranje samo veci radni takt, na E8500 3.16GHZ, a na E8400 3.00GHZ i mozes da mu dignes takt na stabilnih 3.6 (neki su sa fabrickim kulerom digli na 4.2 i masina je bila stabilna), a 4850 bestbuy, 4870 ako volis da klokujes, ali 20% vise performansi sa 5500 dinara, ipak je mnogo, dakle 4850 i miran si duze vreme, na njoj ti Crysis leti na High detaljima. Izasao je Crysis Warhead, evo ga i link:
:: Misafloyd kazhesh 8400 ili 8600? zashto ne 8500? kolko ja znam brzhi je malo od 8400 i noviji..greshim :: i zashto kazhesh p5e/q-deluxe? tj koja je razlika? sem u ceni: :: onda tju ipak pokushati da nadjem asus 4850 s obzirom da neverujem da tju imati kesha za 4870 iako je razlika u performansama ochigledna... : :: hvala svima na odgovorima/savetim :: pozdrav
momak je mozda ne iskusan ne treba ga odmah osudjivati, i ja smatram da treba jace napajanje ali grafiku za pocetak ok uvek moze da je menja i kompezuje za jacu https://www.provideonadzor.com
:: Naveo si prilično jak procesor, dobru ploču, jadno napajanje i nejaku grafiku :: :: Napajanje koje si naveo je očaj za to što ti treba...mora to mnogo skuplje ako misliš da se igraš stabilno :: :: A ako misliš da se igraš k`o čovek onda ništa ispod GTX260 ili ATi 4870...preporuka ti je nVIDIA :: :: :: :: `dakle 4850 i miran si duze vreme, na njoj ti Crysis leti na High detaljima :: ooo da...u rezoluciji 640X480.. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.