Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Sta mislite o mom izboru?
STRANA 1 OD 1
miner Sta mislite o mom izboru? 17.09.2008. 09:53 T12027

status: user
broj poruka: 10
ASUS Maximus Formula
KINGSTON 4GB (2X2048) 1066MHz DDR2 HyperX
INTEL Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB FSB1333 S775 ili
INTEL Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB 1066MHz S775
MSI N9800GTX-T2D512 512MB DDR3 (moze i nesto jeftinije ::preporucite::
CHIEFTEC CFT-650-14CS (napajanje od 650 w)
WESTERN DIGITAL Caviar WD3200KS 320GB 7k 16MB SATA300

Da li sam ovo dobro uklopio jer za hardver tek pocnem da se interesujem kad se odlucim za promenu racunara, ovaj mi je za posao (privatizovana firma), a nemam tako cesto mogucnosti da menjam konfiguracije. Bez overklokovanja i ostalih čarolija, bitno je da radi pouzdano i da sam miran nekoliko narednih godina (ako me ne istera gazda). Računar od zahtevnijih stavri koristim za graficike pripreme i ponekad za obradu videa.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar ako ... 17.09.2008. 12:04 #70987

broj poruka: 3992
grafiku hoces koristiti za obradu videa onda tu msi izbaci iza izbora i razmisljaj o atiju,neku iz 48xx serije....mislim o ostatku kompa netreba polemisati a i ne razumem zasto postavljaite ovakva pitanja kad su komponente nadrkane....ok da neko nema kesa za neku komponentu pa se raspituje za nesto priblizno u tom rangu,a ovako stvarno nije mi jasno..
nemoj pogresno me razumeti ovo se neodnosi na tebe nego i na druge slucajeve....

Dachman konfa 17.09.2008. 12:10 #70990

broj poruka: 630
Bolje mozda da uzmes Maximus 2 Formulu i naravno Q6600! 2 i 4 jezgra nikako nemogu biti isto a vrlo su slicni sa cenama.Sve ostalo je ok.Do duse nisi naveo koliko para bi izdvojio za taj komp.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 17.09.2008. 12:59 #70991

broj poruka: 9121
Dachman je u pravu, ili uzmi dva 65nm ili dva 45nm procesora, ima razlike u velikom broju stvari, i uvek biraj dva ista procesora, hard disk WD 640GB, ipak 320 je po meni malo, a graficka HD 4850, po meni je bolja nego ta 9800GTX. Ako imas kesa ubaci dva QuadCore sa Yorkfield jezgrom, dakle 9XXX serije intela, samo Q9300 ne uzimaj, dakle nesto tipa Q9550, jedan je oko 20000 dinara. Srecno sa kupovinom!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miner Sta mislite o mom izboru? 17.09.2008. 13:11 #70993

Nisam hteo da se k...im, ne kupujem za svoj novac, a nisam pristalica da sve sto je skupo da je i dobro. Vise sam pitao za savet da se za isti novac ili neku minimalnu razliku moze uzeti nesto bolje.
Hvala Vam na odgovorima!!

Daum ... 17.09.2008. 19:11 #71075

broj poruka: 12794
Q6600 definitivno jer ti se 4 jezgra isplate i u normalnom radu u windowsu.
ATI kartice normalno ne uzimaj da ne bi dobijao glavobolje od skidanja i podesavanja drajvera svaka 2 dana.

Ako nemas kesha za GTX260 onda je ispod njega jedini izbor 9800GTX...
Jedino da sam na tvom mestu ne bih uzimao MSI pored Asusa...

Saske ... 17.09.2008. 19:57 #71088

broj poruka: 1117
cemu ASUS Maximus Formula ako neces da klokujes procesor...bespotrebno bacanje para...

Overclocking is the way of life!!!

miner Re: ... 18.09.2008. 09:20 #71169

Ok, koja ploča je tvoj izbor?

:: cemu ASUS Maximus Formula ako neces da klokujes procesor...bespotrebno bacanje para..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
drazabg Re: ako ... 18.09.2008. 11:05 #71182

broj poruka: 33
skroz si u pravu mada mislm da je nvidia bolje resenje za graficki dizajn i obradu video

:: grafiku hoces koristiti za obradu videa onda tu msi izbaci iza izbora i razmisljaj o atiju,neku iz 48xx serije....mislim o ostatku kompa netreba polemisati a i ne razumem zasto postavljaite ovakva pitanja kad su komponente nadrkane....ok da neko nema kesa za neku komponentu pa se raspituje za nesto priblizno u tom rangu,a ovako stvarno nije mi jasno.
:: nemoj pogresno me razumeti ovo se neodnosi na tebe nego i na druge slucajeve...
slavoljubm Re: Re: ako ... 20.09.2008. 13:35 #71467

broj poruka: 28

nisam bas siguran da je tako kako sto ti mislis
https://www.provideonadzor.com

:: skroz si u pravu mada mislm da je nvidia bolje resenje za graficki dizajn i obradu video
:: :: grafiku hoces koristiti za obradu videa onda tu msi izbaci iza izbora i razmisljaj o atiju,neku iz 48xx serije....mislim o ostatku kompa netreba polemisati a i ne razumem zasto postavljaite ovakva pitanja kad su komponente nadrkane....ok da neko nema kesa za neku komponentu pa se raspituje za nesto priblizno u tom rangu,a ovako stvarno nije mi jasno.
:: :: nemoj pogresno me razumeti ovo se neodnosi na tebe nego i na druge slucajeve...
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs