asus p5q kingston hx 2x1gb wd caviar 640gb ati 4850 cu verovatno kupim pa mi treba napajanje i eventualno neki jeftiniji monitor 20 incha i vase misljenje o konfiguraciji.
MACHINE, zasto toliko insistiras da je 8800gts 512 best buy, kad je oko 25e skuplja od HD4850, a slabija je od nje... i ne vidim zasto covek da uzima dva HDD i da se zeza sa raidom, kad nije neki profesionalac, treba mu za igrice i to je to, neku drasticnu razliku nece primetiti, pogotovu kad ima dovoljno rama...
za napajanje ako imas kesa ja bih ti preporucio neko od Corsair-ovih, kupis to i miran si 5 godina...
8800GTS 512MB jeste brza od HD4850 negde oko 1%-3% ali to ne opravdava njenu 20 evra visu cenu, ali ova druga je novija i da mislim da ova 8800GTS trosi manje 10W od HD 4850, i da WD 640GB je best buy, a maticna obavezno P5Q Pro!!!
Ja znam par ljudi hardvare guru-a koji prelaze sa 8800 na ati 4850 ,naravno tu je 55 nm izrada ,tehnoloski naprednija ,a i nije nebitan detalj directx 10.1 ipak .
U DX11 ti je dodat samo shader model 4.1, a u DX 10 je shader model 4.0, a sto prelaze novija izrada, bolji chip,...
:: Ja znam par ljudi hardvare guru-a koji prelaze sa 8800 na ati 4850 ,naravno :: tu je 55 nm izrada ,tehnoloski naprednija ,a i nije nebitan detalj directx 10.1 ipak .
:: MACHINE, zasto toliko insistiras da je 8800gts 512 best buy, kad je oko 25e skuplja od HD4850, a slabija je od nje.. :: i ne vidim zasto covek da uzima dva HDD i da se zeza sa raidom, kad nije neki profesionalac, treba mu za igrice i to je to, neku drasticnu razliku nece primetiti, pogotovu kad ima dovoljno rama.. :: :: za napajanje ako imas kesa ja bih ti preporucio neko od Corsair-ovih, kupis to i miran si 5 godina.. :: :: :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: Te graficke mogu da budu samo u mojoj masti, nisam probao ni RAID 0 ali , imao sam mnogo HDD. Zadnji koji sam pazario je WD Caviar WD6400AAKS i odusevljen sam kvalitetom – brzinom, temperaturom, necujnoscu, cenom,…., a moze njime i da se gadja tasta, kad te iznerviraju ovi sa raspravom AMD – Intel i sl. Je#biga, covek pitao za napajanje, a mi….. (Jedno mi je LC6550GP = OK)
taj 640aaks je super disk, ne predlazem zezanja sa raidom, s`obzirom da zaista nema potrebe za tim.
dosta citam strane sajtove, i prvi put sam ovde `saznao` da je 8800gts brza od 4850. pa cemu onda gtx i gtx+ ? nebitno.
napajanje, bilo koje firmirano 500W (minimum) ili jace. corsair vrh-vrhova, coolermaster, theramaltake ocz i sl. stvarno je veliki izbor, bilo bi lepo ako bi dao neku smernicu sa cenom i sl.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.