Potrebna mi je konfiguracija za internet i Photoshop (igrice me ne zanimaju). Pošto se ne razumem baš najbolje molio bih sve da mi predlože konfiguraciju za nov kompjuter, monitor 19 inches ( a da nije WIDE) kao i eksterni disk.
Eksterni hard disk WD Passport 2.5` cena je 8220-9000 pa kako ti se uhvati imam jedan kuci odlican je, ponekad se mora formatirati jer je FAT32, i nece da kopira fajlove vece od 4GB, ali kad ga prebacis u NTFS odlicno funkcionise!!!
Svaka mašina će ti poerati internet i Photoshop, ali svaka, pa i oni najgori office retardi od 15.000 din. Što se externog diska tiče, preporuka za WD My Book Premium WDG1C5000N 500GB 7k 16MB USB2.0, FireWire. SABIJA. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
CPU: Athlon X2 5200+ __________________________________ 60 e Ploca: Biostar TA 790GX (integrisana grafika HD 3300) _________ 75 e Memorija: Kingstone 2x1GB DDR2 800 MHz __________________ 35 e Hard disk: HD WD Caviar SATA II 320GB _____________________ 45 e Optika: DVD RW Pioneer ili Samsung ________________________ 25 e Napajanje: Cooler Master 430W eXtreme Power ______________ 50 e
Za to sto kazes obavezno uzmi AMD i plocu sa integrisanom grafikom (cipset 790GX ili 780G), pa ako ti porastu prohtevi, jednog dana kupis posebnu graficku i ubacis je u PCI E slot koji postoji na ploci. U tom slucaju, integrusa se sama iskljucuje i ploca radi sa novom grafickom veoma dobro.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Samsung 971P 1280*1024@75Hz( 380 eura). Slika kristalno jasna i od svih TFT-a je najpribliznija CRT monitorima. Ili nabavi Sony Trinitron 21 ili 24` i radi posao kako treba( ako ti treba rezolucija 1600*1200@100 MHz ili 1920*1440 na 65 Hz. A ako ti je potrebno da ti bude slika kao na CRT-u i 26` onda ViewSonic 26` VA2626w digital 1920x1200,5ms,800:1,350cd,170° /160°,HDMI,audio. Monitor je fantastican za cenu od 430 eura.
...pa što onda nekažeš, ja se tu nešto stisao da sastavim bolji komp za iste pare od BataCele...dosadno mi je na poslu...uuu što ću sad da ti sastavim konfiguraciju...da nakriviš kapu i da pevaš ``rodila mi njiva``
Za te pare možeš da ideš i na quad core. Mislim da ti je za tvoje potrebe bolji dual core na 3 GHz od quad core na 2,4 GHz...kako hoćeš.
Možda ti se učini da je napajanje i kućište preskupo. Bez dobrog napajanja nema ni dobrog PC-a. Od tog napajanja u toj klasi skoro da i nema boljeg i tišeg plus pet godina garancije. Za pet hiljada dinara može da se uzme stvarno lepo i kvalitetno kućište, ovo koje sam ja naveo je samo primer, najbolje je da sam vidiš koje ti se najviše sviđa na izgled. U svakom slučaju odabirom Corsair VX550, 550W 6.233 i nekog jeftinijeg kućišta od 2.000 dinara možeš da uštediš skoro 5.000.
Kombinovanjem sa nekoim komponentama iz one gornje dve konfiguracije možeš da ubaciš i recimo Samsung 2253BW 22 inča 22.515 dinara.
Mislim da ti je Batacele dao pravi izbor ako ces da koristis komp za internet i Photoshop
08.09.2008. 14:09
status: user broj poruka: 7720
Pretpostavljam da neces da igras igrice ,cim trazis za rad u Photoshopu.Cude me pojedini ljudi sta predlazu ,ispade jos malo predlozice coveku C2 extreme za net i photoshop ,smesno stvarno.Bolje da uzme isto jeftino i pouzdano, a za razliku u ceni neka kupi dobru fotelju za sto za komp recimo.,
Mislim da neki prdlozi za monitor i nisu bash na mestu u zavisnosti od toga koliko koristis photoshop, (da li tek ucis, ili zivis od tog alata) ako je pro varijanta u pitanju onda SAMSUNG 971p i samo to! A ako si pocetnik, uzmi najjeftiniji ( moze se za 200 ojrosa uzeti 19`) dok ne zaradis nekih 700-1500e pa onda sta ti srce ishte.
Sto se tice masine, ako ucis- tj nisi pro - > gledaj do 450e i ima da leti.
Hoces da das 700-800 jevreja, a komp da koristis za internet i photoshop ?
Ostavi rakiju dok je vreme ! Utice na razum !
Molim pijane ljude da se ne ukljucuju na forum !!!
A sada ozbiljno.
Prijatelju, za tvoje potrebe, sve sa monitorom, ne treba ti vise od 500 jevreja, pa i to da je mnogo. To sto imas na raspolaganju 800 jevreja, ne znaci da treba da ih bacis za nesto sto ti - ne treba.
Imam i ja nesto ustedjevine, ali necu da kupujem umetnicku sliku `ciganke koja tambura kraj kamina` jer mi ista slika - ne treba.
P.S. Ako si u medjuvremenu promenio misljenje i HOCES da teras igrice (ili vec nesto zahtevnije), kazi, pa da kombinujemo. Inace, poslusaj sta rekoh juce.
Re: Mislim da ti je Batacele dao pravi izbor ako ces da koristis komp za internet i Photoshop
08.09.2008. 19:29
status: user broj poruka: 7769
Bas tako... ... a jos kad vidim da neki predlazu i 3D grafiku, mislim sta reci kad ce CS3 program raditi i sa najubogijom integrusom, al sta da se radi kad deca stalno citaju i razmisljaju o masinama za igranje.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pretpostavljam da neces da igras igrice ,cim trazis za rad u Photoshopu.Cude me pojedini ljudi :: sta predlazu ,ispade jos malo predlozice coveku C2 extreme za net i photoshop ,smesno stvarno.Bolje da uzme isto jeftino i pouzdano, a za razliku u ceni neka kupi dobru fotelju za sto za komp recimo.,
Ploce sa cipsetom 790GX koje su na pcberzi trenutno oglasene kostaju preko 100 jevreja, tako da nisu povoljna kupovina. Biostar nestao !!! Uzbuna !!!
Dakle, aktivira se raniji predlog pod B. Uzmi plocu sa cipsetom 780G, a najbolji izbor su: - Biostar za 55 e - Asus za 60 e - J&W za 65 e (ova ima integrisanu video memoriju 64 ili 128MB na ploci, odlican kvalitet izrade i moj je favorit)
Satavio sam čoveku tri baš fine mašine, najjeftinija je pobogu samo 300 eura i bolja je od onog AMD satrapa za iste pare.
Na kraju krajeva 700 do 800 eura je baš to,700 do 800 eura, za te pare može da se sastavi dobar računar i to daleko jači od potreba mnogih nas, otkrite nam još malo tople vode. Ljudi za svoj prvi računar uglavnom štede na kućištu i napajanju što je greška sama posebi. U tih 700 do 800 eura je uračunato i extra napajanje i kućište.
Toliko su dobre ove tri konfiguracije da ću samo copy/paste u sledeća tri meseca dok ne napunim 78423452472549 poruka.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.