To je Intel Core 2 Duo E8400. Imam isti takav. Za igrice je sjajan. C2Duo e8500 radi na 3.16 ghz. Razlika u ceni je negde oko 1000 dinara a neces se nesto mnogo osreciti od tih 160 mhz razlike.
Imam istu maticnu plocu. Po meni je odlican izbor. Samo da stavis jos jedan ati 4870 pa da vidis sta je ludilo.
I ostale komponente koje si odabrao su dobre, bas imas ukusa.
Sto se tice kucista pada mi na pamet : 1.Cooler Master 690 sa razloga sto je prostrano i sto dolazi sa kulerima i mnogi ga hvale - kosta oko 70 evra. 2.Chieftec CX-05B-B (crn a imas i silver) sa razloga sto je vece od CM 690, napravljeno je od celika ali ima dve mane,jedna je da ne dolazi sa kulerima vec moraju da se dokupljuju a druga je da je bez icega unutra tesko 14 kg - kosta oko 70 evra.
Sada je pitanje da li planiras jednog dana crossfire ili ne. Ako ne onda ce da posluzi Chieftec CFT 600W - oko 80 evra ili Corsair VX 550W isto oko 80 evra. Ako bas ne preostane mnogo love za napajanje onda moze da posluzi i Chieftec GPS 550W AB A - kosta oko 55 evra. Realno je, od ova ponudjena tri, Corsair napajanje najjace.
Ako hoces crossfire onda uzmi Corsair TX 750W ili Chieftec CFT 750W 14C (ne 14CS) - oko 100 evra. Napajanja su jaka kao zemlja. Mogu da podnesu GTX280 SLI (znam da si uzeo ati ali nvidiu uzimam kao primer ekstremnog trosadzije struje). I ovde je Corsair varijanta bolja za te pare.
Ni Kingston nije los. Neke geil memorije koje sam ja imao moja ploca Asus P5Q pro nije htela da vari a Kingston radi kao sat. Sada koristim 2 geil memorije 1gb ddr2 800 koje hoce da rade i kingston kvr 2gb ddr2 800 koji isto radi super. Intel je mnogo osetljiviji na memorije jer mu je memorijski kontroler u maticnoj ploci. Bratu sam dao jednu geil memoriju od 1gb ddr2 800 koja nije htela da radi kod mene i jednu isto od 1gb dr2 800 koja je htela da radi zajedno sa ove dve koje sada koristim. On ima amd x2 4000+. Amd ima ugradjen memorijski kontroler u procesoru tako da nije probirljiv sa memorijama kao intel.
Imam tu plocu i procesor i odlicni su. Kuciste mi je CM 690 i stvarno je prostrano i provetreno (dolazi sa 3 ugradjena ventilatora, a moze da se prikaci jos 3-4), samo sto je napajanje na donjoj strani i ima malo problema sa kablovima. (oko 70e) Napajanje je OCZ 600w StealthXStream Gamers i gura sve bez problema isto oko 70 e
I ja mislim kao i obradmi da je za Asus ploce bolji Kongston, ja imam HyperX 1066 i lepo radi.
Intel core 2 duo 8400 3.00 GHz oko 10000-11000din mat P5Q Pro oko 7500-8800 din Ati 4870 512 mb oko 14000-18000 din 500 GB Seagate Baracuda sata 2 oko 4100-5000 din Geil 2 x 2 Gb DDR2 1066mhz evo one око 4500-6000 мдин. Sto se tice kucista uzmi neko koje ti odgovara( nemora da bude extra kvalitetno, ali da je bar od kvalitetnijeg lima, nemora ploca kao kod Chieftec-a), ali zato napajanje samo Chieftec CFT 650W 14C. Zasto? Nemam nijedno da je vraceno na reklamaciju, a prodao sam ih oko 30 samo u zadnjih mesec dana, a ukupno oko 200 komada do sada. Nekvare se, ali Corsair i Cooler Master sam imao na reklamacijama, a Chieftec( pravi ,a ne debilne Delte) nijedno. Ja ih nemam, ali sam dobio informaciju da ce doci iz uvoza 26.09.08 3000 komada, pa sacekaj bar do tada, mozda i ATI 4870 padne u maloprodaji na 12500 dinara.
S` obzirom da će služiti samo za igranje onda svakako što brži CPU, znači E8500
Da intel bazirane ploče podržavaju SLI savet bi svakako bio da kupiš GTX260 - Ovo će se valjda vrlo uskoro promeniti pošto čujem da će od sledeće generacije intel čip-setova biti moguć i SLI. Nadam se samo da će BIOS moderi provaliti foru pa podršku za SLI omogućiti i na starijim intel čip-setovima tipa P35. -
Evo i ovog vikenda sam ugradio još jedan Western Digital WD6400AAKS i opet konstatovao da je to stvarno dobar hard za malo para.
Što se kućišta tiče razmisli o Antec P182. Jeste malo skuplje ali veruj mi, govorim ti iz ličnog iskustva, vredi svaku paru. Ima malo klasičniji izgled ali lepo se uklapa sa ostalim nameštajem. Napajanje ide skroz dole i smešteno je u svoj da kažem tunel tako da nikada ne vuče zagrejan vazduh. Iza podloge za matičnu ploču postoji mesto za smeštanje svih kablova tako da unutrašnjost može da se upicani samo tako.
Pošto sa ovako niskim cenama realno postoji šansa da kasnije dodaš još jednu grafičku mislim da bi pravo napajanje bio neki Enermax, recimo 625 MODU82+, kao rešenje ispod koga nebi trebalo da ideš. Eventualni Corsair HX620W.
Savršeno bi bilo Corsair HX1000W, međutim u P182 kućištu postoji jedna pregrada u tom tunelu koja mora da se izbaci pošto je ovo napajanje malo duže. Operacija je jednostavna jer se ta pregrada drži sa četiri pop nitne - znači malo bušilicom po glavi od nitne i sve bude OK.
Postoji tu i nekoliko srednjih rešenja tipa Corsair TX750
Hmmmm toliko predloga..toliko ideja...samo me jos vise zbunjuju...
sad mi je jos teze da se odlucim sta da uzmem...mozete li da mi kazete neku definitivnu konfiguraciju da ja sam tim odem do prodavnice i kupim...mnogo biste mi skratili muke... hvala
Samo vidi za memoriju i napajanje, ostalo moze kako si napisao.
Napajanje koje predlaze operator je veoma dobro, ali kosta malo vise. Ako mozes da priustis sebi malo skuplje komponente, poslusaj ga. Ako ti je budzet ogranicen, uzmi CoolerMaster (bilo koji sa 460W ili vise), pa ako se pokvari, a ti ga zamenis jer je pod garancijom.
Memorija moze Kingston, sto da ne. Ima ga kao pleve po radnjama.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
recimo da uzmem ove kingston memorije na 1066 mhz i stavim ih u ovu konfiguraciju,interesuje me da li ce one raditi po defaultu na 1066 mhz...ili cu morat da odradim jos neka podesavanja...??
i jos jedno pitanje... koji monitor 22` je trenutno best buy od 250 do 300 Evra?
bio sam danas u jednu radnju za kompove..i trazio da kupim ovu konfu koju ste mi vi preporucili... rekao sam da cu sve to da stavim u cooler master kuciste...
a on ce mi na to:,, nema sanse da ti to radi bez problema..ima da ti se greje komp 100% ...i da se resetuje
da li on to radi iz razloga da bi ja kod njega kupio neki dodatni cooler ..ili je stvarno problem sa prevelikom zagrevanju....
i molio bih za odgovor da li ce mi ova kingston hyperX memorija sa ovom konfom raditi po defaultu na 1066MhZ ...plzzzzz odgovorite mi....
Intel core 2 duo 3.16 G Hz mat P5Q Pro Ati 4870 512 mb 500 GB Seagate Baracuda sata 2 kingston hyperX 2 x 2 Gb DDR2 1066mhz cheiftec 750w cooler master 690
To ti je sigurno rekao naki Magacioner (tip koji je kao neka faca u nekoj firmi i koji prepipava i ostavlja otiske prstiju na svakom iole ekskluzivnijem hardveru).
Najveći izvor toplote u tvojoj konfiguraciji je grafička. Taj model svoj vruć vazduh izbacuje pravo napolje tako da je potrebno samo malo ispiranja (promaje) kroz kućište i sve će biti OK. Lepo si kućište odabrao. Za promaju ti je dovoljan jedan ventilator od 12cm napred da ubacuje vazduh i jedan nazad da izbacuje. Ako to kućište dolazi sa ta dva ventilatora onda si OK a ako ne mošraćeš da ih dokupiš. Kasnije možeš testiranjem da ustanoviš koliko ti je promaje dovoljno za neke normalne temperature i eventualno spustiš napon a samim tim i broj obrtaja na ta dva dodatna ventilatora i malo smanjiš galamu...mada će se taj 4870 pobrinuti za galamu u svakom slušaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.