Treba mi pomoc oko nove konfiguracije potrbni su mi graficka procesor maticna memorija i hard sve do 400 evra. Potrebna sto bolja konfiguracija za sto manje pare a limit je 400 evra.. hvala unapred
CPU: AMD Phenom X4 9550 _____________________________ 115 e Ploca: Biostar TA 790GX A2+ _____________________________ 75 e Memorija: Kingstone 4x1GB DDR2 800 MHz __________________ 70 e Graficka: ATI HD 3850 512MB DDR3 ________________________ 80 e Hard disk: HD WD Caviar SATA II 320GB _____________________ 45 e
Ukupno 385 jevreja. Bolje nema za te pare. Jede malu decu.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
9500 - 9600 - 9800 imaju TLB bug i B2 steping 9550 - 9650 - 9750 - 9850 - 9950 nemaju nikakav bug (gresku), a imaju B3 steping
Upravo je i izvedena oznaka 9x50 da bi se razlikovali oni sa B2 i B3 stepingom, odnosno sa i bez greske.
Inace, TLB bug ne pravi ama bas nikakve probleme u kucnim racunarima vec, mozda, moooozda, na serverima. Takvu vrstu greske imali su i Intel i AMD u procesu razvoja svake generacije procesora, pa su je vremenom prevazilazili.
Kako mozes porediti te dve kombinacije ? Intel varijanta je bolja, ali i skuplja. Da se ljudi sluze tom logikom, svi bi kupovali najskuplje jer je i najbolje.
Covek je rekao 400 jevreja. Ja sam naveo najbolju masinu za te pare i ostavio malo lufta jer je jos napomenuo `za sto manje para`. Momci, nije rekao ` sto vise` ?!
P.S. Gde si nasao Phenom X4 9950 za 130 jevreja ? Bice da se salis.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Potpuno je neodgovorno da te ljudi savetuju sa AMD-om
03.09.2008. 15:46
status: user broj poruka: 777
Sada je pravi trenutak da ne kupiš ništa.
U narednih mesec ili dva intel izbacuje potpuno novu arhitekturu, DDR3 će postati standard a ti ćeš imati osećaj kao da si kupio računar star preko godinu dana.
Ako baš moraš da pazariš ovih dana moj ti je savet da više novca daš na grafičku i što brži intel procesor. - Grafiku zato što ćeš moći i kasnije da je koristiš ili eventualno upariš. - Brži procesor odmah pošto nevidim logiku da ćeš ga kasnije apgrejdovati u vreme kad će ovo novo postati potpuno normalna stvar.
Memoriju uzmi slobodno DDR2 na 800. Cena RAM-a je niska ali baš zato uzmi samo 2 gigabajta.
Sve ovo može da ti nosi neka jednostavna i jeftina ali dobro firmirana ploča. Slobodno uzmi i stariji čip set tipa P31 ili P35. Ako te overklok neinteresuje nema tu neke bitne razlike. Hoću da kažem da je na default setovanjima brži recimo E8400 na najjeftinijem P31čipsetu od E7200 na najskupoljem P45.
The Core 2 memory management unit (MMU) in X6800, E6000 and E4000 processors does not operate to previous specifications implemented in previous generations of x86 hardware. This may cause problems, many of them serious security and stability issues, with existing operating system software. Intel`s documentation states that their programming manuals will be updated `in the coming months` with information on recommended methods of managing the Translation Lookaside Buffer (TLB) for Core 2 to avoid issues, and admits that, `in rare instances, improper TLB invalidation may result in unpredictable system behavior, such as hangs or incorrect data.`
Intel errata Ax39, Ax43, Ax65, Ax79, Ax90, Ax99 are said to be particularly serious. 39, 43, 79, which can cause unpredictable behavior or system hang, have been fixed in recent steppings.
Among those who have noted the errata to be particularly serious are OpenBSD`s Theo de Raadt and DragonFly BSD`s Matthew Dillon. Taking a contrasting view was Linus Torvalds, calling the TLB issue `totally insignificant`, adding, `The biggest problem is that Intel should just have documented the TLB behavior better.`
Pocevsi od p1 ono greska sa cetvrtom decimalom, da ne sirimo temu niko nije bezgresan.Vratimo se temi covek je rekao 400 eura ili sto manje od toga BataCele mu je rekao dobru konfiguraciju ,BataCele inace daje najjace predloge za konfiguracije u odnosu cena perfomanse.
Ovaj deo mi se najvise svidja: `...Cena RAM-a je niska ali baš zato uzmi samo 2 gigabajta...`
Stvarno si kralj. Ja ipak mislim da, posto je cena RAM-a veoma niska, onda jos bolje da uzme 512MB ili, najbolje, da ne uzme RAM uopste.
Ovo je jos jace: `...Brži procesor odmah pošto nevidim logiku da ćeš ga kasnije apgrejdovati u vreme kad će ovo novo postati potpuno normalna stvar...`
Nista nisam razumeo.
A s obzirom da je covek rekao `sto manje para, a plafon je 400 jevreja`, onda: `...Najbolje bi bilo da se skupiš i uzmeš Asus GTX260/HTDP/896M 19.260...`
Ma, jok !!! Neka da 385 jevreja za graficku, a sa ostalih 15 neka se slika.
E vala stvarno... Jos kad bi se ljudi samo malo potrudili da PAZLJIVO citaju rec po rec bilo bi super... Pa lik je rekao STO MANJE PARA!!!! To po meni znaci AMD varijanta,jer ODUVEK je bilo i bice-Intel i Amd konfiguracija priblizno jednakih performansi,Intel varijanta je skuplja bar za 15-20%!
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Samire ne lupetaj :: Potpuno je neodgovorno da te ljudi savetuju sa AMD-om :: Za ljude sa malim budzetom Amd je uvek bio pravo resenje. Lik kaze STO MANJE :: :: :: *************************************************** :: *************************************************** :: :: :: ~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze. :: ::
Vi ljudi mislite da ja imam pojma šta sam kucao...ja bre nabadao po dugmićima...
Kombinacije pri sastavljanju PC-a su mnoge i najlepše je to što kroz odabir komponenti možeš da istakneš neku poentu (samozadovoljštinu).
Core 2 Duo na recimo tih lepih zaokruženih 3 gigaherca, Gigabzte i Asus ploče bazirane na čip setu P35, RAM DDR2 PC6400 800MHz i grafika bazirana na nVidia seriji 8000 su sama suština PC-a u poslednjih godinu-dve, sve ostalo su varijante na temu. Ako je tako onda dajte čoveku ono što je zaista bilo bitno u periodu koji je propustio.
Ako me neko nije razumeo ponoviću kraće i jednostavnije. Znači, Biostar za AMD sa AMD čipsetom nebih dirnuo ni g..njivom motkom.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - abit IP35 PRO Core2Duo E6850 with Thermalright Ultra-120 eXtreme 4 X 1 GB GeIL PC6400 Black Dragon nVIDIA GTX 280 WD3200AAKS Sound Blaster X-Fi XtremeMusic DVD-RW NEC AD-7170S Antec P182 with Enermax Liberty 620W Samsung 957P
Mnogo veci broj zaposlenih ,zato je i cena Intel-a uvek nesto veca,mada i kada je AMD imao najbrzi high end procesor i oni su bili odvalili sa cenom ,ali ne toliko kao sada Intel sa extreme.
Samire pa AMD chipset je trenutno najjaci chipset za AMD platformu :)
03.09.2008. 19:11
status: user broj poruka: 7720
Imas na net u o tome koliko hoces ,a i bolji je overclock sa njime itd..Mogu da te razumem ako dajes kritiku na Biostar.Posto si ljubitelj Nboodie samo kratko obavestenje za tebe ,trenutno najbrza graficka karta na svetu je ATI 4870 x2 ,eto samo da se ne zaboravi.
pa zato sam i pitao... verovatno znas bolje od mene...(ne govorim ironicno) jer imas mozda neku jacu alternativu u slucaju da povecam budzet ili padnu cene, cisto da imam oko cega da se dvoumim?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.