poz svima.imam prob i ne znam sta da radim .posle fatal greske u war craftu comp vise nece da se upali ...vadio sam ramove sva 3 (3x256) i dalje nista proveravao pastu na porcesoru i chipsetu sve ok ..graficku evo upravo probao kod drugara radi ...komp kada se upali radi ali ne dize niti bios niti windows ...sta jos proveriti
p.s ako je za pomoc procesor 2.6 celeron ploca px-800 ili tako nesto ...da pokusao sam i da upalim bez harda ima struju ima sve ali ne dize nista ..unapred hvala
izvinjavam se na duplom postu ali nije izaslo u 10 najnovijih tema :(
Da li ti monitor radi? Ako monitor radi (i grafa koju si proverio), a sve si odradio kako treba za upad u bios... a, `nema bios-a`, skiknula ti je matična ploča ili njeno napajanje. Nisi rekao, da li i kako pišti prilikom boot-ovanja i da li se to razlikuje od stanja pre kvara? U slučaju sumnje na ovo dvoje, pošto već imaš tog drugara pri ruci, probajte zamenu napajanja, i naravno, monitor....
Kad se prijavi Fatal Error, samo lupis OK i gotovo, ja sam imao takvih milion cuda i nikakav problem, nije ti to izgleda nista sredio War, da kao sto ti kaze Pisko za bios!!!
monitor radi ali ne prikazuje sliku ..hard ok verglakao da dize sistem i stane .ekran crn od pocetka biosa nema ...provericu napajanje jer imam jos 3 u steku pa cu da javim .hvala
kada je puko eror sve se zamrzlo tako da sam morao restart i posle toga mrtav ..zezao sam se saortakom da ga stavim pored prozora da ohladi i posle nekih 15 min zajebavancije upalio i krenuo da idze sistem medjutim izasla je poruka koju prvi put vidim TRAP >EXEPTION> ili tako nesto ???????? i posle jos jedan restart i od tada nema sanse ni bios da digne . e da jos jedna stav posto ploca ima pasivan kuler za chipset mnogo brzo se zagreje da se ne moze rukom pipnuti (npr posle nekih 4 puta pokusaj adizanja sistema zatsto to ?????
Probaj clear Cmos sa jumperom ili izvadi pa vrati bateriju pa probaj, ako i onda nece verovatno je sama ploca (tj. NB ili SB, otuda i ono pregrevanje) pa je do fatalne greske i doslo a ne obrnuto.
PJ baca izuzetak usled nelegalno izvrsene obrade prekida nakon instrukcije. TRAP je prekidna rutina nakon svake instrukcije definisane u odgovarajucem bloku. Moguci kvar: CPU ili MOBO
Navedi kompoenente, tacno...sve redom, nisi to uradio a to je osnovno...
- A N G E L -
:: :: kada je puko eror sve se zamrzlo tako da sam morao restart i posle toga mrtav ..zezao sam se saortakom da ga stavim pored prozora da ohladi i posle nekih 15 min zajebavancije upalio i krenuo da idze sistem medjutim izasla je poruka koju prvi put vidim TRAP >EXEPTION> ili tako nesto ???????? i posle jos jedan restart i od tada nema sanse ni bios da digne . e da jos jedna stav posto ploca ima pasivan kuler za chipset mnogo brzo se zagreje da se ne moze rukom pipnuti (npr posle nekih 4 puta pokusaj adizanja sistema zatsto to ???? :: ::
intel celeron 2.6 ploca assus px -800 ram 3x 256 kingstona rezac lg hard maxtor 80 gb graficka 9250 ati napajanje nisma siguran pogledacu pa cu napisati 400w to sam siguran
Skini sa SB-a hladnjak i zameni pastu. Ohladi ga velikim ventilatorom, pa ako nije ni to proveri kondenzatore pored procesora. Ili je jedno ili je drugo. P.S Proveri da li je igde na ploci osteceno bilo sta, tj. da li je neka komponenta na ploci vrisnula.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.