Pozdrav svima na forumu.imam sledece pitanje: da li bih izdrzalo napajanje JNC od 450W grafiku 3850 ili 9600GSO??? ostatak masine: intel 1200 945GZM 2GB 800 160gb 320gb atx450 JNC DVDRW tv tuner i koja od te 2 grafike manje trosi struje i sta bih pre paslo od te dve jer je indenticna cena.hvala unapred.PS.samo normalno da radi i da se nista ne sprzi ukoliko je moguce.PS2.nije kloknuta masina niti ce biti
Nikako ti ne bih preporucio nista manje od 500W KVALITETNOG napajanja...Pod kvalitetnim napajanjima nikako ne mislim na JNC... Ako hoces da prodjes nesto jeftinije imas LC 550W za 3000 din. nije visa klasa,ali zavrsice ti posao.
Ne bi izdržalo, 100%! A koja od te dve `bih pre paslo`, ne znam prijatelju, vodi ih na livadu... Valjda. Preporuka je da kupiš napajanje LC550GP. Ipak, da ne spržiš nešto...
pa izdrzace...mada, bilo bi dobro da se otarasis tog JNC-a jer su ona poznata po iznenadnim crkavanjima i povlacenjme svih komponenti sa sobom...menjaj to za bilo sta drugo... a od te dve graficke mislim da ti je 9600gso bolja od radojice, ima vise memorije i bolje se klokuje ako ti to nesto znaci...
Bez problema ce ti raditi na tom napajanju (samo se ne zna koliko dugo,verovatno do prvog strujnog udara :)) ). Polako skupljaj pare pa posle nekog vremena zameni to napajanje nekim malo boljim, recimo LC420H kosta 20e, ima 12cm vent i radi pristojno i tiho :) a kad ti neko preporuci napajanje od 100+ evra na komp od 200e - ne obaziri se na to previse. Taj komp nece trositi vise od 300-350W u full loadu tako da mozes da se upravljas prema tome. Inace, na jako slicnom kompu (AMD varijanta ali sve ostalo isto sa 3850 radi na jednom JNC od 500W vec duze vreme i nista mu ne fali).
:: Pozdrav svima na forumu.imam sledece pitanje :: da li bih izdrzalo napajanje JNC od 450W grafiku 3850 ili 9600GSO?? :: ostatak masine :: intel 120 :: 945GZ :: 2GB 80 :: 160g :: 320g :: atx450 JN :: DVDR :: tv tune :: i koja od te 2 grafike manje trosi struje i sta bih pre paslo od te dve jer je indenticna cena.hvala unapred.PS.samo normalno da radi i da se nista ne sprzi ukoliko je moguce.PS2.nije kloknuta masina niti ce biti
Ne radi se tu samo o snazi tog kvazi napajanja koje je teski kinez, ono i kad ima 450w to ima samo na nalepnici, obe te grafe traze napajnje koje ima dobru 12v granu i po mogucstvu neku od prenaponskih zastita. JNC se ne stavlja na to ni pod tackom razno. Znaci Min neki LC power 420w, 450w, LC 6550G ti je 40e i tako. Ti ti je nesto minimalno a da valja za to na duzi period
JNC je kršinski raspad od đubreta. To nema ne 300W. Ni u snu ne bi kačio 9600 ili 3850 na njega. Uzmi bar Chiefteca od 400 pa makar i GPS varijantu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Re: Re: ne kaze se: `bih izdrzalo`, nego: `bi izdrzalo`
29.08.2008. 10:47
status: user broj poruka: 5704
:))) jeste, osnove, ne osnovi...dobro, ja sam mislio na najosnovnije :) pozz
- A N G E L -
:: :: :: :: :: osnovi pravopisa se moraju znat :: :: :: :: Osnove pravopisa (bez uvrede)http://www.pcberza.rs/i/forum/topic/9.gi :: :: - A N G E L - :: :: :: ::
lol, covece, tvoj komp jedva przi 260W, kad je pod max opterecenjem, tesko da ce preci 300W, bilo koje napajanje koje ima na sebi 400W++ ce ti zavrsiti posao, ne kazem da ne bih trebao uzeti neko firmirano kao sto su LC, Chiftec, ali za sad ti ne treba, skupljaj, pa kad skupis dovoljno, pukni nekih 50-100€, zavisi da li ces budziti sta ili ne i miran si narednih 3-5god!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.