Asus EAH3870/G/HTDI/512M ATI Radeon HD 3870, 512MB DDR4 256bit, RAMDAC 400MHz / Engine 775MHz / Memory 2.25GHz, TV Out HDTV, 2xDVI-I (1HDCP), HDCP, HDMI, DX10, OpenGL2.0, Shader Model 4.0, PCI-E
Kingston ValueRAM 2GB DDR2 800MHz DDR2, 800 MHz
Western Digital Caviar SE16 250GB (SATA2/16MB/7200) - WD2500AAKS HDD, 250GB, 7200rpm, Serial ATA II 3.0Gb/s, 16MB, 3.5`, Interni
373.80 Eura
i ako neko zna koliko para mogu da dobijem za ovo:
:: Uzmi Asus P5Q Pro, to je 20e vise a 200e vrednije: P45 + ICHR10, Asus i Gigabyte - Nebo i Zemlja :) :: :: Uzmi nVidia 8800GT, svakako bolja od 3870, koji je polusmece, jedino 4850 moze uci u izbor ako ides kasnije na C :: :: Uzmi Kingstoin HyperX 1066, ima povoljno a izmerivo brzi od DDR2-80 :: :: :: - A N G E L - :: ::
Evo sad sam hteo da napisem sve isto od reci do reci..:)) Znaci poslusaj ovaj savet i ima da uzivas..pozz
ja bih radije uzeo ovo Palit Radeon HD 4850 512MB DDR3, PCI-EX2.0 ATI Radeon HD 4850 PCI-EX2.0 512MB GDDR3 256 bit, 625/1986MHz, DVI, HDMI on board, HDTV, CrossfireX, AvivoHD
Nije stvra ljubavi vec objektivnosti. nVidia je uvek bila bolja od ATi bas kao sto je Intel od AMDa i Asus od GA...to su ti vecite relacije...
Salu na stranu, moze 4850 :) serija 4xxx je znatno bolja od serije 3xxx koja je samo prepakovana serija 2xxx
- A N G E L -
:: ja bih radije uzeo ov :: Palit Radeon HD 4850 512MB DDR3, PCI-EX2. :: ATI Radeon HD 4850 PCI-EX2.0 512MB GDDR3 256 bit, 625/1986MHz, DVI, HDMI on board, HDTV, CrossfireX, AvivoHD :: :: :: ::
Za koliko bi dao navedenu konfiguraciju ozbiljan sam kupac
TMI = Too Much Information
:: Uzmi Asus P5Q Pro, to je 20e vise a 200e vrednije: P45 + ICHR10, Asus i Gigabyte - Nebo i Zemlja :) :: :: Uzmi nVidia 8800GT, svakako bolja od 3870, koji je polusmece, jedino 4850 moze uci u izbor ako ides kasnije na C :: :: Uzmi Kingstoin HyperX 1066, ima povoljno a izmerivo brzi od DDR2-80
Ima poseban deo foruma za procenu polovnih konfiguracija, al kad si vec pitao - Recimo 100-140e ako dobijes za sve to budi jako jako srecan covek. MACHINE kaze 250 teorijski a 200 realno, svaka cast na proceni :) za 250e ce svako iole citav da kupi nov komp, uz to dual core sa vise rama, garancijom od 3 god. etc :) Covek moze da trazi i 300e a da li ce dobiti toliko - pitanje je .) pa ja sam bolji komp od ovoga prodavao 3 meseca i na kraju sam ga prodao za manje od 200e a bio je star par meseci (znaci sve je bilo u garanciji po 3god - par meseci). Trzisna i emotivna cena nikada nisu bile iste :) (sad ce neko pametan da se javi i da kaze da 7800GS vredi 60-70e sama.. onda dobije odgovor da je 3650 60e nova itd :) ). Srecno sa prodajom ! :)
Ta Radeon HD 3870 podrzava Directix 10.1 sto nekada dodbra Nvidia ne moze da ponudi ,drugo tu je i 55 nm proces izrade sto je jos uvek nedostizno za Nvidia.
Cemu DX10.1??? Daj mi razliku izmedju DX10, u algoritamskom smislu...preciznije da se izrazim, sta to programerima API-a nudi revizija 10.1?
3870 nije neka kartica, veruj mi...ja sam blago reci razocaran onime sta ona moze tacnije sta sve ne moze u odnosu na 8800 serije. Kvazi zvake koje se razvlace o boljoj 2D/3D slici u korist ATia zvacu samo neznalice, tako je bilo i za vreme TNT2, GFx serija...ali zato sto su nVidia chipove ugradjivali i slj brandovi: uzmi sada npr. neku Elsa Erazor, Creative Anihilator, Hercules, Diamond Viper...grafiku i upredi kvlalitet prikaza sa serijom ATi 1,2,3...skoro da je isti nakon 5+ godina...malo toga se izmenilo
- A N G E L -
:: Ta Radeon HD 3870 podrzava Directix 10.1 sto nekada dodbra Nvidia ne moze da ponudi ,drugo tu je i 55 nm proces izrade sto je jos uvek nedostizno za Nvidia.
Neka covek odabere sta hoce.Machine malo je pretenciozno izjavljivati da je Nvdia bila uvek bolja kad sada i Nvidia menadzeri priznaju da je Ati trenutno bolja i da su je pocenili ali da se radi na tome da sustignu Ati ,sada govore o tome da ce i oni da stave 2 gpu na graficku ,a prvo su pricali sta ce 2 gpu na grafickoj.Beskrajne su to rasprave.....Ati vs Nvidia .Nastrada Skyfire zbog Ati ja :),ja zelim da se vrati na forum ,jer uvek trebaju misljenja za i protiv ,bez vrejdanja naravno.
Necu puno da trubim,samo cu ti reci da dok sam imao nvidiu da sam mucio muku sa hladjenjem, a sada dok imam ati mucim muku sa nestabilnim driverima... Ni jedna od navedenih firmi ne radi svoj posao onako kako bi trebalo... Biraj kako ti volja, u svakom slucaju na trzistu nema ni jedan drugi graficki procesor neke druge firme da valja potpuno krajnjem korisniku! Gde je nvidia podbacila tu je ati u speo i obrnuto... Nekako se coveku cini da se dogovaraju da bi sve nas osakatili za koji euro vise... O kako bih voleo da vidim neki novi brand u grafickim procesorima...
ASUS P5Q Pro Intel X48, FSB 1600/1333/1066/800, 4xDDR2 (DC, 1200/1333/1066/800MHz, 16GB Max), 6xSATA II, Extra PATA, Extra SATA II, RAID, Graphics slot 2xPCIe2.0 x16 (1 x16 or dual x8)+ 1xP
Samo se nadovezem na zarkozed postoji jos i Intel koji pravi graficke karte ,solidne su graficke ,ali ipak jos uvek nedvoljno dobre kao Nvidia i ATi ,videcemo sta ce biti sa Larabee ,u svakom slucaju ako Intel napravi proboj sa Larabee odrazice se u vidu nizih cena za graficke.
dx10.1 ne nudi nista novo u odnosu na dx10 jedino sto ispravlja greske u dx10 a kad tako gledas nije to tako malo i beznacajno. Mada iskreno na XP-u nema ni dx10 a kamo li dx10.1
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Cemu DX10.1??? Daj mi razliku izmedju DX10, u algoritamskom smislu...preciznije da se izrazim, sta to programerima API-a nudi revizija 10.1 :: :: 3870 nije neka kartica, veruj mi...ja sam blago reci razocaran onime sta ona moze tacnije sta sve ne moze u odnosu na 8800 serije. Kvazi zvake koje se razvlace o boljoj 2D/3D slici u korist ATia zvacu samo neznalice, tako je bilo i za vreme TNT2, GFx serija...ali zato sto su nVidia chipove ugradjivali i slj brandovi: uzmi sada npr. neku Elsa Erazor, Creative Anihilator, Hercules, Diamond Viper...grafiku i upredi kvlalitet prikaza sa serijom ATi 1,2,3...skoro da je isti nakon 5+ godina...malo toga se izmenil :: :: :: - A N G E L - :: :: :: Ta Radeon HD 3870 podrzava Directix 10.1 sto nekada dodbra Nvidia ne moze da ponudi ,drugo tu je i 55 nm proces izrade sto je jos uvek nedostizno za Nvidia.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.