- Corsair TX750W ili LC POWER PROPHECY LC8750 V2.2 -750W - Asus p5q pro - intel core 2 quad q9450 - sapphire hd 4850 > jel moze neko da mi preporuci dobar cooler za nju? - western digital WD10EACS 1TB - OCZ Platinum XTC 2x1GB DDR2 X2 - CoolerMaster Centurion 590 - asus VW222S 22`
jel ovo ok, ili nesto da menjam? ili je najbolje da cekam nehalem? sta predlazete...
Ako ne bi uzeo 4870 i 4850 je ok, a sto se tice ploce pre bih ti preporucio Rampage Formulu.Dosta je bolja od P5Q Pro-a. A napajanje bez razmisljanja Corsair. Pozdrav!
zavisi za sta ce komp da ti posluzi, ali i7 ce biti mnogo jaci i brzi procesori od postojecih pricekaj jos mesec dana, vidi cene Nehalem platforme, uporedi je sa ovom cenom pa lepo odluci, ponavljam, sve zavisi da li bi koristio u fullu procesor ili radis manje zahtevne aplikacije. Pokusaj da nabavis CORSAIR HX 520 ili 620W i to je mnogo... POZDRAV!
Nahalem i ne zelim da znam koliko ce kostati kada izadje,sto je sigurno bice papreno skupi a sa q9450 nema sta neces moci da radis i sluzice ti dosta dugo.Izuzetan je procesor. S` obzirom da u Srbiji nema jos q9550 zatim ni q9650 koji ce doci za 6 meseci.U najboljem slucaju nahalem ce se pojaviti za godinu dana a verovatno i kasnije, a ko bi to sada cekao....
Dachman_Ima Q9550 za oko 280eur u ATOM COMPUTERS-u
16.08.2008. 09:48
status: user broj poruka: 308
A istina je da ce Nahalem u START-u biti skup ali ce brzo cena morati dole da ide da bi se neshto i prodalo (THINK DIFFERENT...) Nahalem ce biti mnogo pre nego sto mislish Dachman_vrlo brzo... Pa seti se koliko su kostali E8400 i E8500 pre 2 meseca a koliko su sad, pa pre 6 meseci sam hteo da uzmem Q6600 kao za rendering pa je kostao oko 220eur, sad ima da se nadje za smesnih 140, Athlon 5000+ imas za 45eur a pogledaj samo Q9300 (klikni KOMPONENTE pa sam proveri cene) tako da ce i ti Nehalemi u koje svi gedaju kao u cudo (dodushe i bice ZVERINE), morati za relativno kratko vreme da pojeftine...
Da ali u Nehalem-u, nemas sitniji proces proizvodnje ostaje dakle na 45nm, tu jedino moze malo da se pojaca cip i ubaci vise tranzistora i malo vise kes memorije, dakle samo malo pojacana verzija sadasnjeg Wolfdale-a i Yorkfield-a!!!
je da je bolje uzeti 2x500GB HDD, umesto 1x1TB. Tacno je da ti treba malo vise struje za to ali uvek mozes imati sasvim fin raid miror mode jer su, po meni, podaci ono sto je najvrednije na kompjuteru. Razmisli...
Od napajanja Corsair bolje je za malo a i duza garancija. Mislim da ti je Q9450 besmislen jer ne vredi toliko(100e vise), bolje uzmi Q6600 mozes da ga kloknes stabilno skroz do 3.6ghz uz neki kuler tipa OCZ vendetta 2, CM hyper 212 (30-35e oba) , sa Q9450 mozes da postignes mozda par 100mhz vise sto sigurno ne vredi 100e vise. I taman dodas razliku za ATI 4870. Uzmi bre jedan hard wd 640Gb aaks dosta ti je, i posle kad ga napunis kupi jos jedan bice ti brzi nego taj od 1tb a i ovako se rabacujes pored rezaca. Uzmi CM 690 kuciste imaces za toliko, i nadji 2x2gb kombinaciju rama. A i vec kad dajes toliko para, mislim da ces sa davanjem manje para za hard i uzimanjem harda koji je dosta brz a koji sam ti predlozioi imati za 22` monitor sa DVI -jem i uzeti Samsung 223BW i Bog da te vidi.Ovo ti je mnogo bolja solucija koja ce kostati vrlo slicno.
bolje je uzeti 2x WD64000AAKS, isto ce da koshta, a brzi je i imace vishe prostora nego taj od 1Tb. Ukimafija dobro razmishlja, posebno kada se radi o procesoru. Ja bih poslushao Ukimafiju, ako se sve shto je naveo uklapa u tvoj budzet.
:: je da je bolje uzeti 2x500GB HDD, umesto 1x1TB. Tacno je da ti treba malo vise struje za to ali uvek mozes imati sasvim fin raid miror mode jer su, po meni, podaci ono sto je najvrednije na kompjuteru. Razmisli...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.