Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
solidna konfiguracija , pametni predlozi?
STRANA 1 OD 1
Vanchila solidna konfiguracija , pametni predlozi? 15.08.2008. 13:27 T11459

status: user
broj poruka: 5

Nedavno mi je crko hard disk, maxtor diamondmax plus9 sata, pa sam (po preporuci) kupila novi disk WD SataII, ali se ispostavilo da moja ploča Asus A7N8X-E ne vidi nikako taj novi hard disk i nema načina da proradi...nikako. tako da moram da kupim novu ploču. sad ne bih kupovala neku koja je iste klase kao ova ...pošto kad već posle 4 godine kupujem novo hoću da kupim bolje. a sad se postavlja pitanje da li i procesor da menjam, a ja bih htela možda i zvučnu karticu posebno da kupim.

nisam pametna. kad već moram da menjam komponente hoću da mi bude bolji komp.

jel imate neki predlog....slušam, tj. čitam
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ako se dobro secam 15.08.2008. 14:08 #66341

broj poruka: 5704
uzela si WDC 640AAKS. Svi BIOSi posle 2000 podrzavaju 32bit ili 64bit clastere pa mogu da alociraju toliki prostor. MOguci problem je u kontroleru. Ako nije potrebno nemoj menjati masinu vec zameni disk za neki 320GB ili pak nabavi PCI karticu koja na sebi ima modernu SATA2 vezu (cca 10e) to je mnogo jeftinije. Sama ploca ima 2 SATA-150 i uz pomoc jumpera bi moralo da proradi. Ocigledno si isla u pogresan servis. Posle Abit NF7-S ovo je najbolja ploca sa S462. Sve sto ti treba su Silicon Image driveri, flashovanje novog BIOSa i instalacija XPa uz F6 i FDD...

- A N G E L -

Jebivetar Jumper 15.08.2008. 15:40 #66355

broj poruka: 2386
Ne reba da kupujesh plochu. Treba samo postavljanjem jumpera(kratkospojnika) na pinove 5-6 da hard disk stavish u rezim SATAI, jer tvoja plocha ima SATA I kontroler a novi hard je SATAII.
Imao sam isti sluchaj sa Epox nForce 3. WD32000AAJS SATAII je radio bez jumpera, ali kada sam povezao WD5000AAKS SATAII, BIOS nije mogao da ga prepozna sve dok nisam stavio jumper. Sada disk radi bez problema.
Takav je sluchaj sa SATAI kontrolerima i SATAII hard diskovima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs