...skoro sam na jednoj od mojih masina menjao procesor, umesto AMD 64 4000+ X2, ubo sam AMD 64 6400+ X2 procesor! Na starom kompu sve bilo OK, ali na ovom `novom`, kako kad, nekad radi sve bez problema, nekad sam od sebe resetuje, redko kad izbaci BSOD! Sve me navodi da mi ja na tom kompu slabo napajanje, posto je stari proca trosio 65W a ovaj novi 125W, pa je mozda napajanje problem!
Komp: AMD Athlon 64 6400+ X2 (3.2GHz) 2x 1GB DDR2 800MHz (800MHz) Asus M2N-E SLi 2x 320GB SATA2 GeForce 8800GTS 320 (500/1400/1600MHz) SB Live 5.1 Digital ColerMaster Hyper X2 ventilator za CPU 12 + 8 na kucistu Codegen 600W napajanje
Moze li biti jos nesto, jer sve je funkcionisalo bez problema na starom procu i starijoj reviziji BIOS-a! Mozda je i BIOS?!?
Moguće da je BIOS. Jesi updateovao BIOS zbog podrške za CPU ? Ako možeš vrati jednu verziju nazad. Codegen 600W mislim da je dovoljno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Sumnjam, verovatno će pisati unsupported CPU ili tako nešto....radiće sa drugim množiocem ili magistralom, ali će se komp sigurno upaliti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
...ma pise da ga podrzava BIOS od revizije 1002, ali tu reviziju ne mogu da nadjem, vec samo 1102 (nema sumnje da ga ne podrava), a trenutna je, kao sto rekoh 1201 beta, cini mi se! ...i mislim da to beta mene malo...
Tu je nesto uvrnuto :) izgleda da je do ploce (a verovatno do biosa),ovako: Imao sam sledecu konfiguraciju- Amd Athlon64 x2 4000+ Asus M2N-E SLI Asus GeForce 8600 GTS 2 x1 GB Geil DDR2 WD 160 GB 400W napajanje .... itd Odlucim ja da zamenim procesor,uzmem 6400+ i stavim ga. Nakon sto sam ga stavio komp se vise nije ni hteo da ukljuci tj. nije prolazio boot check.Vratim ja 4000+ i sve radi super.Na kraju se ispostavilo da jedan od dva ddr2 stika ne radi sa,ali samo sa 6400+ dok sa 4000+ rade oba. Ne znam,moze da se desi da je isti problem i kod tebe.Probaj sa memorijama... jer imas istu plocu.Ako nije to update-uj bios pa ces videti. Pozdrav!
:: ...skoro sam na jednoj od mojih masina menjao procesor, umesto AMD 64 4000+ X2, ubo sam AMD 64 6400+ X2 procesor! Na starom kompu sve bilo OK, ali na ovom `novom`, kako kad, nekad radi sve bez problema, nekad sam od sebe resetuje, redko kad izbaci BSOD! Sve me navodi da mi ja na tom kompu slabo napajanje, posto je stari proca trosio 65W a ovaj novi 125W, pa je mozda napajanje problem :: :: Komp :: AMD Athlon 64 6400+ X2 (3.2GHz :: 2x 1GB DDR2 800MHz (800MHz :: Asus M2N-E SL :: 2x 320GB SATA :: GeForce 8800GTS 320 (500/1400/1600MHz :: SB Live 5.1 Digita :: ColerMaster Hyper X2 ventilator za CP :: 12 + 8 na kucist :: Codegen 600W napajanj :: :: Moze li biti jos nesto, jer sve je funkcionisalo bez problema na starom procu i starijoj reviziji BIOS-a! Mozda je i BIOS?! :: :: Pozz...
...upravo sam skinuo 1201 reviziju BIOS-a i vratio jednu stariju, tj. 1102! Do memorije ne verujem da je, jer sam je terao i na 1GHz, znaci podnosi 800MHz, ...imao sam ranije taj slucaj da memorija nije htela da radi na deklarisanih 400MHz (to bese za vreme vladavine Bartona), a na 4000+ memorija radi na nekih 735MHz, pa sam klokovao i njega i memoriju, i sve je to lepo radilo!
Videcu danas, sutra kako ce raditi sa 1102rev BIOS-a, pa cu javiti sta je bilo! U svakom slucaju hvala, i pozz...
Edit: ...pustio sam da vrti 3DMark06 neko vreme, sve radi OK, necu da budem suvise optimista, ali za sad je OK! Pozz...
:: To ne vuce ni 300W. NIsam mislio na snagu vec na kvalitet naponskih signala.. :: :: :: - A N G E L -
...znam sta si mislio, a sto se tice 470W, to je kad komplet masina radi u full load-u, tj kad vrte i citaju sve tri optike, kad pice oba harda, kad je grafika i proca na 100% rada...
...problem je bio toliko ocigledan, ali... Kad sam unapredio BIOS resetovao sam sva podesavanja, a na mojoj ploci postoji jedna sitnica koja mora biti ukljucena da bi SATA diskovi radili normalno, a to je RAID, mora biti ukljucen RAID na SATA kontroleru! A i nemam floppy a meni je bio predstavljen u BIOS, pa je najverovatnije sistem bio mekice zbunjen!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.