Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
POMAGAJTE LJUDI!!! a i HITNO je
STRANA 1 OD 1
Flega POMAGAJTE LJUDI!!! a i HITNO je 03.08.2008. 22:51 T11259

status: user
broj poruka: 6
Decembra 2006. godine, prema savetima dobrih ljudi sa Berze, kupio sam sledecu konfiguraciju:

CPU : Intel Core2Duo, E6300,1.83 GHz
MB: Asus P5B DELUXE/WIFI-AP
RAM : 1 GB DDR2 RAM 667 MHz, Corsair
(1 GB DDR2 RAM, 667MHz, Kingston - Naknadno dokupljen)
HDD: 320 GB Western Digital WD3200KS S-ATA I I , 16 MB
VGA: Asus EN7600GT/2DHTV 256 MB
DVD R: Pioneer DVR-111D, Black
(Asus DRW-1814BL, black – Naknadno dokupljen)
Case: Cooler Master Centurion 534
ETC: PSU 400W, Chieftec
FD: 1 ,44 MB
TV: Leadtek WinFast TV 200o XP Expert
Modem: Lucent 56 K HW.

Garancija za: MB, CPU, HDD, VGA, RAM i jos po nesto isticu tek krajem 2009. godine.

OS je Windows XP profesional sa SP 2, a pretezno se radi graficki dizajn.

Posle godinu dana (2007) dokupio sam 1GB RAM-a i Asus DRW - to je ono sto pise naknadno dokupljeno..

Od prvog dana (znaci od 2006) racunar se sam od sebe resetovao (restartovao), u pocetku jednom u dva tri dana, a kasnije i po nekoliko puta dnevno.To mi je pricinjavalo velike probleme jer je rad od par sati bivao izgubljen. Znate sta to znaci!?

Onda sam sve obrisao i ponovo instalirao OS i sve ostalo. Opet je bilo isto.

Pre godinu dana nosio sam ga u servis gde sam ga kupio i ulozio reklamaciju. Drzali su ga 7 dana. Nisu me zvali vec ja njih a oni su rekli da je sve bilo gotovo jos pre par dana i vratili ga sa napomenom da mu nije nista, a da su malo ocistili CPU od prasine.

Napominjem da ga i ja redovno cistim najmanje jednom u dva meseca.

Ponovo sam ga odneo u servis u sredu, do danas se nisu javili, zvacu ih sutra ujutro da vidim sta se radi.

Sta da radim, da li neko slucajno zna razlog cestog resetovanja. Sta da trazim od servisa?

Pomagajte ljudi ovo me izludjuje.

I da li ima pomoci?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan ... 03.08.2008. 23:07 #64962

broj poruka: 800

Nisam bas neki strucnjak za servis, ali eto posto ti je hitno, mozda da probas memoriju sa memtest86(imas ga na hiren`s cd, sto obavezno moras da imas na cdu, oko 300MB za skidanje)..
Moze da bude da napajanje nije dovoljno, ali ako se vise resetovao preko leta(kazes da u pocetku preko zime manje, a i oni su kao ocistili CPU od prasine pa mozda ni u pocetku a ni tad nisu dobro stavili kuler), onda je neki problem sa temperaturom....
Pisko Plavi ekran 03.08.2008. 23:12 #64963

broj poruka: 6645
Isključi opciju da se automatski restartuje računar kada naiđe na problem, i tako ćeš dobiti Plavi ekran smrti, karakterističan za Windows. Negde pri dnu `veoma korisnih poruka` biće i razlog zašto je windows odbio da radi i puk`o. E, onda to postuj ovde i pitaj. Ovako možemo da lupamo do sutra.... pregrevanje, neispravna ploča, neispravno napajanje, neispravan RAM, neispravna grafička.... neodgovarajuči ili falični drajveri, kodeci ili kodek-pack-ovi, windows nije update-ovan ili jeste ali delomično.... nemaš stabilan napon iz mreže.... neispravna opitka... modem,.... mrežna... ma sto stvari mogu biti uzrok ovoga, mada se mi ovde na PC Berzi često bavimo baš onim slučajevima kada je nešto retko i poprilično neočekivano ili nepoznato. Samo, kod tebe, dok detaljno ne opišeš šta se i u kom slučaju dešava, i postuješ blue screen of death poruku, teško da ćemo pomoći osim sasvim slučajno.
I, da, da ne zaboravim na temperaturu. Liči i na problem sa pregrevanjem... ali.... ko` što rekoh....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Jebivetar 03.08.2008. 23:24 #64966

broj poruka: 2386
Imao sam slichan problem sa RAM memorijom.
U pochetku se deshavalo se ponekad rachunar restartuje, posle chetiri meseca je pocheo nenormalno da kochi i restartuje i tada sam reklamirao.
Zamenili su mi memoriju koja je do tada bila PQI, i stavili Kingston koja i sada radi. Problem je bio u kompatibilnosti memorije sa plochom, jer ta PQI memorija radi na drugom rachunaru.
Ja bih zahtevao da mi ne vracaju dok ne srede rachunar, pa makar chekao do sledece nedelje. I uopshte ne bih lupao glavu u vezi reshenja, to je njihov problem, a do isteka garancije imash vremena.
I nisam rekao da sam tada mashinu testirao sa Hot CPU koji je prijavio greshku procesora. Pomislio sam da je procesor u pitanju, pa su prvo pitali da li da shalju procesor proizvodjachu na ispitivanje poshto su oni pronashli da je sa procesorom sve uredu. Tek zamenom memorije problem je reshen, i posle zamene je procesor proshao HotCPU test.
Kakve probleme memorija zna da napravi sam video kada je na rachunaru pochela da nestaje slika ili se boje meshaju, a mi mislili grafichka ili monitor. Ovo je sluchaj bio kod ortaka, da ne verujesh. Pomerish misha, a boje pochnu da se meshaju i nestaju ikonice.

vukdusan E inace 04.08.2008. 01:44 #64986

broj poruka: 800

ja sam imao slican problem na P35-DQ6 i 4x1GB geil 800Mhz goldi resio sam ga dizanjem napona RAM-a za 0.1V.Moze i ovo da resi.
drdexi Memorija! 04.08.2008. 08:12 #65004

broj poruka: 47
Po mom misljenju, problem ti je najverovatnije u memoriji tj. neslaganju ploce i rama. Naime, desavalo mi se da nova masina nece da radi kako treba sa memorijom bez nekog razloga i to upravo sa Kingstonom, Corsairom, a sa NCP-om i PQI-jem radi bez ikakvih problema. Sto je najludje, sve te masine su bile zasnovane na ASUS-ovim plocama. Probaj da izvadis Corsair memoriju, startuj masinu i isprobaj, ako ne baguje, to je to. Razmisli da prodas te dve memorije i kupis dve memorije, ali od istog proizvodjaca i istu seriju, jer i tu moze da dodje do problema. Ovo je uglavnom resavalo probleme na navedenim plocama

mirza Memorije 04.08.2008. 09:30 #65009

broj poruka: 115
Dva memorijska modula koja imas su razlicitog proizvodjaca a moguce da si ih stavio u dual chanel (prvi i treci/drugi i cetvrti slot) i da je tu problem. Probaj module posebno a ako su ipravni onda ih stavi u prvi i drugi slot. Hieren`s boot ima dovoljno alata za proveru pa ga downloaduj i probaj. Kada je CPU u pitanju komp blokira, retko kada se resetuje.
A onda je mrmot zavio cokoladu...

dbjdbj UPS 04.08.2008. 10:30 #65016

broj poruka: 4

Naravno RAM je vrlo verovatno problem. ALi ne i jedini.

Kao prvo i osnovno UVEK je potrebno imati i koristiti stabilizator napona. Bez UPS-a vek bilo kojeg PC-a je znachajno skracen a i cesto se desavaju `misterije` kao ova. Narochito kada te EPS `napaja` .o)

Obavezno investiraj u UPS

Ovaj suludo dugachki link dole vodi na APC stranicu za `Serbia and M` gde ti oni lepo kaze shta ti treba u zavisnosti od toga koju PC konfiguranciju imas.

http://www.apcc.com/tools/ups_selector/index.cfm?action=build_form_a&device_type=workstation&app_type=workstation&showChassis=1&showMonitor=1&showProcessor=1&showVoltages=1&showIntDrives=1&showPeripherals=1&showPrinter=1&appUsed=basic&cgi_referer_check=&return_query_string=

Pozz
strela75 Slicne simptome smo imali... 05.08.2008. 14:28 #65108

broj poruka: 1589
Kod nas je bila fora, da kad racunar udje u standbye, iskljuci ventilator na grafickoj (nV 7300GT), a kad se komp probudi, BIOS ne ukljuci ventilator na grafickoj, tako da se ona greje do ludila, sto na kraju zakuca komp. Zamenom ploce je resen problem (pre toga je u servisu menjano napajanje, memorija, procesor, itd.).

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs