Dakle,dobio sam 500e da sastavim sestri konfiguraciju... Treba kompletna konfa,sa TFT 17`... Znam da je ovo tezak zadatak,zato i pisem ovaj post... Njom komp sluzi za net,kuckanje i tako to,ali ima dete koje igra neke igrice,koju su naravno daleko od ozbiljnih (citaj zahtevnih)... Znaci da bude solidan kompic... Mozda je bolje ici na Intel varijantu,pa da mogu lepo da joj kloknem taj komp... Svaki savet je dobrodosao!!!
Ja sam gledao nesto ovako: Procesor : e7200 95e RAM : OCZ 2x1GB 1000MHz Gold GX XTC 40e HDD : WD Caviar WD1600AAJS 160GB 7k 8MB SATA300 35e Optika : PIONEER DVR-215D SATA 20e Monitor : SAMSUNG 920NW 135e Graficka : PALIT Radeon HD 3850 256MB DDR3 85e Tastatura : GENIUS KB-16e 10e Mis : GENIUS Traveler 100 5e
Ovo izadje 425e,a fale mi ploca i kuciste sa napajanjem??? Jel ima neki dobar predlog za plocu??? Kucu i PSU sam mislio Codegen Briza,to mu dodje 45e i recimo da cu morati da predjem budzet zbog ploce... Sta mislite o ovoj konfi? Jel treba nesto da se menja? Neki bolji monitor u tom cenovnom rangu??? Ajde,pomagajte,hitno je...
CPU: Athlon X2 5200+ __________________________________ 60 e Ploca: Biostar TF560 A2+ ________________________________ 55 e Memorija: Kingstone 2x1GB DDR2 800 MHz __________________ 35 e Graficka: ATI HD 3850 256MB DDR3 _______________________ 75-85 e Hard disk: HD WD Caviar SATA II 250GB _____________________ 40 e Optika: DVD RW Pioneer _________________________________ 25 e Napajanje: Cooler Master eXtreme Power 430W _______________ 45 e mis + tastatura _________________________________________ 15 e
I ostane oko 140-150 jevreja za monitor i kuciste. Bolje - ne moze.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Hvala Bata Cele,znam da je AMD isplativiji za low end PC,ali ja ipak ostajem pri ovome da cu sastaviti Intel konfiguraciju... Inace razmisljao sam o ploci Gygabite GA-p31-ds3l... Sad molim za komentare na sastavljenu konfiguraciju,a pogotovo na monitor,jer sam u tom polju 0...
Ja da sam na tvom mestu uzeo bih graficku 3650 za 50e a 30e bih dodao za veci HD posto si napisao da nije za zahtevne igre a i procesor neki slabiji od e7200 posto nije potreban za tu namenu net,kuckanje... Po meni je bolje ovo sto ti je BataCele predlozio.Samo uzmi slabiju graficku i ostace ti za monitor i kuciste.Posto za 140e ne znam koji bi monitor i kuciste mogao da uzmes.
i sad ce svi da skoce A BU DZA...bezi od gigabajta...djavo, sotona...ja imam dve gigabajt ploce i dobro rade...jedna je neka starija sa nvidia6100 chipsetom i ovu noviju P35-DS3L plocu...e sad...ta ploca koju si ti gledao je ista kao ova P35, razlika je samo u southbridge-u kolko sam ja skapirao iz nekih tekstova po netu...u biosu bi trebalo da ima sve od osnovnih opcija za overkloking sto ti treba, znaci CPU VID, RAM voltaza, FSB menjanje po 1MHz itd...naravno, neces dogurati procesor do 4GHz i verovatno ces morati da dodajes malo vise voltaze procesoru nego sa nekom boljom plocom, ali to ti je sasvim solidan izbor za te pare...to jest, bolje za te pare nema...
Taj hdd je po meni vrlo los izbor, bolje uzmi ovaj sto BataCele predlaze. Taj Palit nije los izbor i ako ne lazu ima za 70e. Evo pogledaj ovaj cenovnik http://www.atom-computers.com/cenovnik.xls Sve ostalo deluje ok samo bi ja uvek pre uzeo logitech periferije nego genius, a mala je razlika u ceni. Dodatak za plocu...posto na grafickoj vec stedis 15e u odnosu na to koliko si ti racunao dodaj 10e i kupi P35-DS3 ona je oko 75e i prilicno je bolja od te DS3L...
Zaboravih na njih... Razmisljam o ALTEC LANSING BXR 1121E oni su 25e... Jel ima neko bolji predlog u tom cenovnom rangu??? Inace povecao sam budzet na 600e... Jupi.. Sad nije toliko stegnuto..
Nemoj uzimati 8600 GTS jer ne vredi 70 jevreja, koliko kosta. Ove tri su najbolja kupovina ispod 100 jevreja:
1. ATI 3650 256MB DDR3 za oko 50 e 2. ATI 3850 256MB DDR3 za 75-85 e 3. Nvidia 9600 GSO za 85-90 e
Kao sto rece covek, najjeftinija 3650 ce da potera bas sve igre u rezoluciji 1280x1024 uz slabija ili bolja podesavanja kvaliteta slike. Druge dve su `metak` kartice.
Tu memoriju, ako nadjes za 40 jevreja, uzmi i ne pitaj.
Biostar uz Intel, nisam bas siguran... Mada, nisam metnuo E7200 na ovaj Biostar sto covek predlaze.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: Nemoj uzimati 8600 GTS jer ne vredi 70 jevreja, koliko kosta. Ove tri su najbolja kupovina ispod 100 jevreja :: :: 1. ATI 3650 256MB DDR3 za oko 50 :: 2. ATI 3850 256MB DDR3 za 75-85 :: 3. Nvidia 9600 GSO za 85-90 :: :: Kao sto rece covek, najjeftinija 3650 ce da potera bas sve igre u rezoluciji 1280x1024 uz slabija ili bolja podesavanja kvaliteta slike. Druge dve su `metak` kartice :: :: Tu memoriju, ako nadjes za 40 jevreja, uzmi i ne pitaj :: :: Biostar uz Intel, nisam bas siguran... Mada, nisam metnuo E7200 na ovaj Biostar sto covek predlaze :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Pa,najverovatnije ce i ici ATI 3650... Hvala na savetu...
Meni se ne svidja izbor ploce,monitora,optickog uredjaja i graficke karte!!!Mogao si da da uzmes u obzir i nesto drugo...
Monitor wide i to 19` znaci propast...To ne da je nepregledno i skuceno nego nema dalje...
Ploca se uvek bira, bar treba pokusati nesto iz Asusovog asortimana jer ce ponuditi najpouzdaniji kvalitet.
Opticki uredjaj si mogao da stavis SAMSUNG SH-S203B za iste pare koji je duplo bolji od tog Pioneer-a!!!
Graficka karta moze ta koju si naveo mada kazu da je ATI 3650 brzi na istim setovanjima u istoj rezoluciji u Crysis-u od 8600 GT a GTS je malo brzi od GT-a...Obzirom da sam probao i testirao 8600 GTS ja bih isao na tu varijantu mada ni ova druga nije losa...
Obzirom da si povećao budžet, uzmi u razmatranje Asus P5K Pro. Za monitor ne znam... Što se tiče rezača, Samsung SH-S203B, naravno. Kućište i napajanje su odlični (za te pare), ako ih nađeš - kupuj!
:: :: :: :: :: Meni se ne svidja izbor ploce,monitora,optickog uredjaja i graficke karte!!!Mogao si da da uzmes u obzir i nesto drugo.. :: :: :: :: Pa,ajde predlozi neku plocu,monitor... Stvarno ne znam sta da uzmem??? Te 2 komponente su mi najveci problem... SkyFire
...ali ako nisi odlucio pogledaj i http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1211 test za ga 31-ds3l mada su mene ubedili da je ne uzmem ,mislim da nije losa ,ako se naviknes na GA...7200 ima mnozilac 9,5 tako da ce ti svaka ploca koja daje fsb 400 terati procesor do 4ghz ,ako uopste moze da ide toliko...Sta ce ti ta memotija na 1000 ? Ok ,ako planiras da je drzis duze vremena i ako planiras da kasnije menjas plocu ,ali bilo koja na 800 ce terati do 800 sto je u sa mnoziocem 2 (imao sam Ga plocu) = 400 Mghz-Fsb ...nsam bas siguran u performanse 3650 na rezoluciji 1440x900 ali ajde ako drugi kazu...U svakom slucaju ja bih vise para dao na grafiku sa tim monitorom ,a ustedeo na memoriji i ploci (naravno na ploci vrlo obazrivo) ...Nadam se da te nisam mnogo zbunio ,ako jesam izvini...`Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
Sto ne uzmes graficku kartu koju si stavio u prvobitni spisak? Graficka : PALIT Radeon HD 3850 256MB DDR3. Jel si pogledao cenovnik sto sam ti predlozio? Tamo je 70 evra. Slazem se sa Skyfire-om za monitor da je bolje da ne uzimas wide 19`.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.