koje najtise napajanje uzeti za home theatre pc konfiguracija amd AM2 x2 4000 2x1GB geil ddr2 800 nvidia 8800gs XFX Alpha dog edition 2 HDD DvdRW Skystar 2 tv tuner razmisljam izmedju Thermaltake TR2 Power 500W (W0093) i OCZ Technology OCZ 500W StealthXStream pomoc koliko su tiha napajanja
OCZ 600W ume da bude prilicno bucan u fullu,za 500W nisam siguran. TT pravi veoma tiha napajanja. A ako hoces najtise onda uzmi ANTEC PHANTOM 500W HYBRID FANLESS kosta oko 120 jura. Ali iskreno ja bih uzeo TT 500 ili 600W za manje para. Takodje je veoma dobar izbor Gigabyte ODIN Pro 550W izuzetno tiho i veoma kvalitetno napajanje.
kod thermaltake-a ne valja sto se zbog njegove necujnosti cuju hardovi!!!
:: thermaltake samo toghpower serija je o :: taj ocz imam i mogu reci da je jako tiho napajanje. :: :: :: :: koje najtise napajanje uzeti za home theatre pc :: :: konfiguracij :: :: amd AM2 x2 400 :: :: 2x1GB geil ddr2 80 :: :: nvidia 8800gs XFX Alpha dog editio :: :: 2 HD :: :: DvdR :: :: Skystar :: :: tv tune :: :: razmisljam izmedju :: :: Thermaltake TR2 Power 500W (W0093) :: :: OCZ Technology OCZ 500W StealthXStrea :: :: pomoc koliko su tiha napajanja
Thermaltake je firma koja je veoma dugo na tom polju, ali ako ti je do buke i ako si sam u stanu, kupis neke dobre slusalice, stavis bezicni (ako ga nemas kupis ga nije skup oko 2000-3000 dinara to ti je korisna stvar) i mobilni pored i miran si!!!
hvala na tako brzim odgovorima razlog je sledeci sadasnje napajanje je toliko bucno da zena i klinac nemogu da spavaju (trenutno spavamo u istoj sobi gde je i PC) , a ja bih da odgledam nesto na TV ili na satelitu PS. Udaljenost PC -a od kreveta je nekih 2 - 3 m
Potreban i je jos i tih mis i tastatura, kliktanje misa i lupkanje po tastaturi moze da iznervira, ne mogu veceras da gledam ime necujnog misa, ali ako ti treba javi se reci cu ti (iz 3-4 meseca starog SK-a informacija)!!!
To napajanje sto ti imas je odlicno. Jedino iz LC game koje je prilicno valjalo, kvalitetno i povoljno a da ne racunam njohove HighEnd serije. BestBuy za Home/Office a moze poprilicno da povuce: C2D, CrossFire, RAID...
- A N G E L -
:: Probaj LC Power 6550G(P). Bukvalno se ne cuje (imam ga u kompu) :) nije vrhunsko ali nije ni lose i izuzetno je tiho.
Nece naci tishe i kvalitetnije za cenu ispod 50e . Ova ostala napajanja koja se spominju su 50% i vise skuplja .
:: To napajanje sto ti imas je odlicno. Jedino iz LC game koje je prilicno valjalo, kvalitetno i povoljno a da ne racunam njohove HighEnd serije. BestBuy za Home/Office a moze poprilicno da povuce: C2D, CrossFire, RAID.. :: :: :: - A N G E L - :: :: :: Probaj LC Power 6550G(P). Bukvalno se ne cuje (imam ga u kompu) :) nije vrhunsko ali nije ni lose i izuzetno je tiho.
kako ova konfiguracija ni u snu ne moze da iskoristi pun potencijal ovog LC power-a. I jos jedna interesantna stvar.. Na ovom napajanju je savrseno radila jedna ATI 2900XT i napajanje se nije culo dok recimo Tt znacajno poveca broj obrtaja ventilatora pri full loadu i cuje se ko blesavo (nisam znao da je tako dok mi prijatelj nije ispricao tuznu pricu :)) ).
rale da znas da je tuzna prica, posle 2h igranja TT se cuje vise od 2900XT to nema nigde :D i moja preporuka ide LC 6550GP jer se necuje u opste, ja sam koristio klot 6550 od druga jedan dan dok mi nije stiglo napajajne posto je tt470w majkao posle 3 nedelje :P i mogu ti reci da sam drndao ovo lc6550 znaci bez gp cak nema ni 24pin za plocu i nije se culo ni u jednom trenutku kao da neradi
za LC Power Silent Giant Green Power (LC6550GP) - 550W. Pred Novu godinu sam ga ubacio prijatelju u kompjuter i odmah posle toga kupio sebi. Radi kao sat, jedva da se cuje i ima garanciju 2 god.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Vala bas tako, evo meni radi 24x7 nije neka zahtevna masina ali radi non stop. Jos da mi nije na kucistu onog subavog prednjeg cincilatora od 80mm bio bi to necujan racunar. LC je stvarno za pohvalu, ma sta drugi pricali o njemu ali moje iskustvo je za sada vise nego dobro.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: za LC Power Silent Giant Green Power (LC6550GP) - 550W :: Pred Novu godinu sam ga ubacio prijatelju u kompjuter i odmah posle toga kupio sebi. :: Radi kao sat, jedva da se cuje i ima garanciju 2 god :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.