Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Odabir ploce + ZMAJEVI - CONTINUE
STRANA 1 OD 1
Nicolas Odabir ploce + ZMAJEVI - CONTINUE 05.07.2008. 20:54 T10814

status: user
broj poruka: 308
Za SkyFire
Druze pazi foru, na memoriji Black Dragon pise da radi na latenciji 4-4-4-12 a napon joj je 2V,
sto sam ja i uradio, jer nema automatsko setovanje. Automatsko setovanje imaju
npr. OCZ Reaper CrossFire na AMD chipset plochama, a OCZ Sli Ready (mislim da se tako zovu), imaju automatsko setovanje na chipsetu 590, znaci navodno na tim plocama nije potrebno dodatno podesavanje.
A za moj sadasnji proc ... sta da ti kazem AMDeka 6000, STRASHNIH ipak ne i toliko loshih 90nanometara CHIP, 2x3GHz 2x1Mb L2, mislim radi vrlo dobro, pazi od Phenoma recimo 9850BE koji radi na2.5GHz na DEFAULT je brzi u SINGLE aplikacijama, samo u RENDERINGU, ENCODINGU i recimo PHOTOSHOPU je x4 duplo bolji, recimo u 3d mark 06 gde je CPU test Phenomu smo ortak i ja uspeli da uhvatimo i 3 frejma u sekundi, a klokuje se neces verovati odlicno. Nategosmo ga na 2.9 stabilno na default, sa malo napona ide na 3.1, a na novom chipsetu 790GX mislim da ide i do 3.4, neverovatno.
Na mojoj ASUS M2N Sli Deluxe je HT 2, a recimo na Asus M3A78G mislim da je HT 3,
sto navodno dosta poboljsava performanse PHENOMA.
Za AMD 6000 sam max izvukao 3360MHz i to vrlo nestabilno, ako imas neki savet za setovanje za bolji OVERCLOCK slobodno predlozi, mada je to WINDSOR jezgro na kraju,
al eto kad bih ga grunuo i na 3.3 stabilno bio bih zadovoljan, mnozilac mu je 15. Uh al se raspisah...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Odabir ploce + ZMAJEVI - CONTINUE 05.07.2008. 21:01 #61674

broj poruka: 18472
Srecom imam u blizini istu plocu ali i ne tako dobar AMD CPU ali cu zbog biosa koji me najvise interesuje da odem do friend-a kome sam ja tu konfiguraciju i sklapao pa cu da se pozabavim malo sa setovanjima...Ali koliko se secam ima fora u biosu da se podese manuelno latencije kako i brzina...Ja sam se nesto zezao ali svega sto sam uspeo je da nateram AMD Athlon 3200+ da radi na 2.6 Ghz...Nece vise...Mislim da je i to dosta!

Intel KICK-ASS,ATI Is The Law - (May the force be with you) - Red is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Za SkyFir
:: Druze pazi foru, na memoriji Black Dragon pise da radi na latenciji 4-4-4-12 a napon joj je 2V
:: sto sam ja i uradio, jer nema automatsko setovanje. Automatsko setovanje imaj
:: npr. OCZ Reaper CrossFire na AMD chipset plochama, a OCZ Sli Ready (mislim da se tako zovu), imaju automatsko setovanje na chipsetu 590, znaci navodno na tim plocama nije potrebno dodatno podesavanje
:: A za moj sadasnji proc ... sta da ti kazem AMDeka 6000, STRASHNIH ipak ne i toliko loshih 90nanometara CHIP, 2x3GHz 2x1Mb L2, mislim radi vrlo dobro, pazi od Phenoma recimo 9850BE koji radi na2.5GHz na DEFAULT je brzi u SINGLE aplikacijama, samo u RENDERINGU, ENCODINGU i recimo PHOTOSHOPU je x4 duplo bolji, recimo u 3d mark 06 gde je CPU test Phenomu smo ortak i ja uspeli da uhvatimo i 3 frejma u sekundi, a klokuje se neces verovati odlicno. Nategosmo ga na 2.9 stabilno na default, sa malo napona ide na 3.1, a na novom chipsetu 790GX mislim da ide i do 3.4, neverovatno
:: Na mojoj ASUS M2N Sli Deluxe je HT 2, a recimo na Asus M3A78G mislim da je HT 3
:: sto navodno dosta poboljsava performanse PHENOMA
:: Za AMD 6000 sam max izvukao 3360MHz i to vrlo nestabilno, ako imas neki savet za setovanje za bolji OVERCLOCK slobodno predlozi, mada je to WINDSOR jezgro na kraju
:: al eto kad bih ga grunuo i na 3.3 stabilno bio bih zadovoljan, mnozilac mu je 15. Uh al se raspisah..
::
Nicolas 3200+ na 2.6 PUNA KAPA 05.07.2008. 21:14 #61676

Ja sam 2800+ sa 1.8GHz dogurao do2.4 EXTRA stabilno
na ploci ASUS K8N4-E SE dodusa pazi memoriju
1GB DDR400MHz takeMS (znaci jedan modul) pa mi je olaksalo posao
a socket 754 je single channel, pazi latencija 2.5-3-3-8 sto je stvarno tesko naci
s obzirom da je modul od 1GB u pitanju. 512-tice imas na 2.5 latenciji, al ova
mi je slucajno zapala, eno jos uvek to cepa, ludilo.
A slusaj pricu za ovog GEIL Black foru. Neki dan mi naleteo proc AMD 5200+
i kao aj da ga proverim da li radi, kad u CPUZ vidim da memorija ne radi na 376 kao kod AMD 6000 nego na 386. E tad mi tek nista nije bilo jasno.
Ne moguce da je do komunikacije izmedju proca ploce i memorije, mislim moguce
al stvarno te komponente su cudo. Ako te ne mrzi vidi za moj proc za setovanje.
Smanjim mu ja i HT na 4, mem na 667, al dzaba, sve iznad 3150MHz ne prolazi ORTHOS
e sad da li je on uvek merodavan ne znam, 3D mark prolazi i na 3.3 i render u 3ds max-u tako da kad ga klokujem nikad nisam siguran. Koristim XP 64bit i nisam bash neki EXTRA kloker, a chitajuci neke tvoje komentare na BERZI shvatio sam da ti bash razbijash. Moje chestitke, prava mala nauka, slozicesh se... Dobro i malo sreca sa komponentama...

SkyFire Re: 3200+ na 2.6 PUNA KAPA 05.07.2008. 21:20 #61678

3D Mark ce da prodje i ako sistem nije stabilan...To nije merodavno u opste...Probaj sa Prime ili OCCT...Orthos ume nekad gadno da zabaguje!!!P.S.Kingston sa ovom plocom radi sasvim O.K.!
Taj tvoj AMD sam digao na 3.6 Ghz i spustio na 3.5 Ghz stabilno na nekoj MSI Diamond ploci...Inace nije neki overclocker,tako se pokazao na zalost...3.4 Ghz za taj CPU je puna kapa!!!P.S.P.S.Nemoj previse sa hvalama...Covek se iskvari..Salim se...Hvala tebi na lepim recima

update: Nisam bas razbijac ali se trudim...Jednostavno mi ide od ruke..Volim tehnologiju a po gotovu IT i nacin na koji moze da se izvuce iz Hardware-a maximum!

@PCBeast@

:: Ja sam 2800+ sa 1.8GHz dogurao do2.4 EXTRA stabiln
:: na ploci ASUS K8N4-E SE dodusa pazi memorij
:: 1GB DDR400MHz takeMS (znaci jedan modul) pa mi je olaksalo posa
:: a socket 754 je single channel, pazi latencija 2.5-3-3-8 sto je stvarno tesko nac
:: s obzirom da je modul od 1GB u pitanju. 512-tice imas na 2.5 latenciji, al ov
:: mi je slucajno zapala, eno jos uvek to cepa, ludilo
:: A slusaj pricu za ovog GEIL Black foru. Neki dan mi naleteo proc AMD 5200
:: i kao aj da ga proverim da li radi, kad u CPUZ vidim da memorija ne radi na 376 kao kod AMD 6000 nego na 386. E tad mi tek nista nije bilo jasno
:: Ne moguce da je do komunikacije izmedju proca ploce i memorije, mislim moguc
:: al stvarno te komponente su cudo. Ako te ne mrzi vidi za moj proc za setovanje.
:: Smanjim mu ja i HT na 4, mem na 667, al dzaba, sve iznad 3150MHz ne prolazi ORTHO
:: e sad da li je on uvek merodavan ne znam, 3D mark prolazi i na 3.3 i render u 3ds max-u tako da kad ga klokujem nikad nisam siguran. Koristim XP 64bit i nisam bash neki EXTRA kloker, a chitajuci neke tvoje komentare na BERZI shvatio sam da ti bash razbijash. Moje chestitke, prava mala nauka, slozicesh se... Dobro i malo sreca sa komponentama..
Nicolas Mnozilac 05.07.2008. 21:38 #61685

na AMD 6000+ je 15
a na AMD 2800+ je 9
da, a pazi GEIL memorije sam platio 4x1GB cl. 4-4-4-12 upravo da bih lakse digao proc
ali eto, pokazuju se kao vrlo stabilne na DEFAULT setovanjima, pazi krajem decembra sam ih platio 105 EUR, mislim nije mnogo, ali sta sad, mislim bio bih BUDALA kad bih ovo prodavao a recimo kupio neke druge module, znas zasto. Zato sto je razlika u 3d maxu
minimalna, mislim jedva nekih 10-tak %, a to se ne oseti. A da 3D je meni najvazniji.
Ali ne brini za par meseci mi stize PHENOM 9850Black Edition i MOBO Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 sa HT3 i to za neke smesne pare, ne smem da se zakunem ali mozda mi ortak i pokloni jer on to stalno menja a ja mu pomazem oko komponenti pa mi ponekad tako nesto pokloni. Ne znam kazem ti ovo je ipak malo skuplje ali do sad mi je poklonio napajanje THERMALTAKE W0132RE model od 1000W. Na njega mogu i do 4 grafe, cak mislim da ce moci onaj neki INTEL sto ce imati valjda 2 x po 4 jezgra, mozda lupam al mislim da sam tako nesto citao. Zatim dao mi je skoro AMD 5200+, CPU kuler ZALMAN CNPS 7700Cu sve je to korisceno mozda par meseci, pa on kupi novo. Pa radio je CROSSFIRE 2xHD2900XT sa ovim napajanjem, sta vise da ti pricam...

SkyFire Re: Mnozilac 05.07.2008. 21:48 #61687

Napajanje koje si dobio (pa ti si srecan covek) taj tvoj ortak je neki retko dobar lik...
Odlicno napajanje,nista mu ne fali...Cini mi se da je bio i nedavno test na benchu...Kazes da li ce moci da gura Intel platformu?Apsolutno bez problema...I sam si rekao CF 2900XT a one ne trose malo...Itd.Da ne duzim...
Sto se tice AMD-a...Na tom 6000+ sa defalt-ne brzine sa 3.0 Ghz budi srecan sa 3.4 Ghz stabilno a i to je jako tesko postici veruj mi...Drndao sam se jedno celo vece sa tim procesorom i ako se MSI ploca sasvim fino pokazala sto se tice performansi i ako ih ja ne volim!

@PCBeast@

:: na AMD 6000+ je 1
:: a na AMD 2800+ je
:: da, a pazi GEIL memorije sam platio 4x1GB cl. 4-4-4-12 upravo da bih lakse digao pro
:: ali eto, pokazuju se kao vrlo stabilne na DEFAULT setovanjima, pazi krajem decembra sam ih platio 105 EUR, mislim nije mnogo, ali sta sad, mislim bio bih BUDALA kad bih ovo prodavao a recimo kupio neke druge module, znas zasto. Zato sto je razlika u 3d max
:: minimalna, mislim jedva nekih 10-tak %, a to se ne oseti. A da 3D je meni najvazniji.
:: Ali ne brini za par meseci mi stize PHENOM 9850Black Edition i MOBO Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 sa HT3 i to za neke smesne pare, ne smem da se zakunem ali mozda mi ortak i pokloni jer on to stalno menja a ja mu pomazem oko komponenti pa mi ponekad tako nesto pokloni. Ne znam kazem ti ovo je ipak malo skuplje ali do sad mi je poklonio napajanje THERMALTAKE W0132RE model od 1000W. Na njega mogu i do 4 grafe, cak mislim da ce moci onaj neki INTEL sto ce imati valjda 2 x po 4 jezgra, mozda lupam al mislim da sam tako nesto citao. Zatim dao mi je skoro AMD 5200+, CPU kuler ZALMAN CNPS 7700Cu sve je to korisceno mozda par meseci, pa on kupi novo. Pa radio je CROSSFIRE 2xHD2900XT sa ovim napajanjem, sta vise da ti pricam..
Nicolas 207 EUR - znam 05.07.2008. 22:14 #61689

U GIGATRONU
On ga je kupio u A MAZE u Oktobru 2007. imam za njega pisanu garanciju 24 meseca,
znaci jos vise od godinu dana, a tada je kostalo 19.660.00 din. eto to je cena koju je on platio, ZALMANA je doneo iz U.K. a ovaj 5200 mi je ovako dao. Stvarno je kralj, jer ljudi su obicno gramzivi, znas ono kao DAJ sto vise, mada mi ne treba al kao, neka ima.
I takve ljude niko ne voli. A ovaj decko je kod mene kupio toliko poena da se obezbedio i
sto se dizajna tice (bavim se dizajnom) i sto se prodaje PC komponenti tice. Do sad se nikad nisam ugradio ni u jednu komponentu koju sam mu prodao. Ne mogu, bilo bi mnogo. A cudi me da hvalis MSI, znam da ih niko bash ne mirishe, ali verovatno su one jace dosta bolje od onih BEDNIH modela, kao i sve ostale. Mislim ako recimo dash za MSI plochu 100+ evrica, jbg teshko da ce biti losa, kao i sve ostalo...
Ja ne favorizujem ni nVIDIA ni ATI ni INTEL ni AMD, ASUS, HiS, MSI
SkyFire Re: Favorizujem samo KVALITET 05.07.2008. 23:13 #61695

Jasno,tako i treba...

@PCBeast@

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs