Molim za malu pomoc. Znam dosta oko AMD maticnih ploca, ali oko intelovih slabo petljam. Drug me je danas pitao za Q6600 na koju bi mogao plocu da kachi, da je jeftina a da ne bude krs, ne bi je klokovao, ili mozda malo. Prednost dajte ASUS-ovim modelima. Bavi se kao i ja dizajnom, pa mu treba za 3D modelovanje, render i photoshop. Eventualno i koja memorija. Jer bi bilo OK neka P5K Pro i ima neka jeftina memorija TRANSCEND jet ram 4GB 65EUR, ili neko ima drugu ideju za tu kombinaciju... Napajanje ima CORSAIR TX750W Proc. Q6600 Graficka ASUS 8600GT Hard verovatno WD6400AAKS Znaci ploca i mem. jeftino a pristojno. Hvala unapred!
4GB neke jeftine, ako moze na 1066MHz da se uklopi. A ploca Asus P5Q Pro ~ 100e ako se uklapa nek uzme to ili neku DFI P35 Plocu ~ 80e. Mada mislim da je P5Q Pro mozda bolja za njega, tj. stabilnija. Inace i P5K Pro je isto ok ploca, 8 fazno napajanje tako da je dobra za quad.
Procesor je ok, maticnu google-aj pa je nadji, sve tu sto je decko napisao je OK, i neka nadje DDR2 ram na 1066MHZ brzi je od onog na 800MHZ a nema neke razlike u ceni! Samo ako se bavi photoshopom neka uzme sad nove radeone 4850/70, skuplji su za 70evra a brzi su 100%-200%!!!
Ploca: DFI LP DK P45 T2RS ili ASUS P5Q (neka verzija) Procesor: Q6600 Super! Napajanje: Corsair TX750 Super! Grafika: ATI HD 3650 DDR3 (256MB ili 512MB) ili Palit 9600GSO 384MB > koja je bolja od 3650, ali i skuplja Memorija: ako je velika razlika u ceni izmedju 800MHz i 1066MHz, onda 2x2GB 800MHz Poz
Asus P5Q Pro...P45 Intel chipset,ploca je bonbonica...Ram za te svrhe moze da ubode koji hoce..Jedino Geil mozda da izbegne jer se u poslednje vreme bas i ne slaze sa Asus-om pa da nebi dzabe imao problema...Mada Dragon serija se pokazala dobro 4GB (2x2GB) 800MHz DDR2 Black Dragon i ima je za nekih 70 eur...U to bi mogao da se uklopi...Nadam se da mu ta grafika vrsi posao?!
Intel KICK-ASS,ATI Is The Law - (May the force be with you) - Red is The Power! @PCBeast@
Naravno, ima cak i kombinacija da se menja za ASUS X1950Pro, ne igra igre, samo chist GLUPI RENDER bash kao i ja, a zasto bash X1950 Pro. Pa zato shto ima shirinu magistrale 256 bita. Poslushacu te u vezi ploche, ali moram za memoriju da ti kazem da na mojoj ASUS M2N-Sli Deluxe 4x1 GEIL Black Dragon ne moze da vidi na 400 nego na 376 i ne klokuju se nikako! Ah uzas. Jedino shto lepo svetle, ako to neshto znachi- a ne znachi, jbg. Smislicemo neshto...
Sta da ti kazem...Neces pogresiti..Ajde onda za memoriju vidi neki OCz ili tako nesto...Nemoj ni ici na varijantu Geil...Problem je sto je ogranicen budzetom pa moramo da se stisnemo sto je vise moguce...
P.S.Kod tebe je problem izmedju same komunikacije memorije sa plocom...Prosto receno ne mirisu se...By The Way Tvoja ploca je za AMD platformu extra...Do sad se pokazala kao jedna od najboljih...Uzimaju se i za ove nove Quad Phenom CPU!Ta tvoja i M2N 32 Sli Deluxe su do sad najbolje...
update: Kakva su ti setovanja za bios?Jesi li clokovao CPU?Malo mi je ipak cudan taj odnos...Ta ploca po def mora da vidi 800 Mhz!!!
Intel KICK-ASS,ATI Is The Law - (May the force be with you) - Red is The Power! @PCBeast@
:: Naravno, ima cak i kombinacija da se menja za ASUS X1950Pro, ne igra igre :: samo chist GLUPI RENDER bash kao i ja, a zasto bash X1950 Pro. Pa zato shto ima shirinu magistrale 256 bita. Poslushacu te u vezi ploche, ali mora :: za memoriju da ti kazem da na mojoj ASUS M2N-Sli Deluxe 4x1 GEIL Black Drago :: ne moze da vidi na 400 nego na 376 i ne klokuju se nikako! Ah uzas. Jedino sht :: lepo svetle, ako to neshto znachi- a ne znachi, jbg. Smislicemo neshto.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.