Drugar ima maticnu plocu Gigabyte M55S-S3 pa je mislio da ovih dana sebi ubaci nesto novo na tu maticnu. On misli da uzme novi procesor,memoriju,i grafu. !
E sad za graficku dvoumi se izmedu Palit GF 9600GSO 768MB ili Gigabyte Radeon HD 3850, 512MB ?
Ova maticna ima chipset od Amd ja znam da je bolja ova Palitova graficka ali ako nece praviti problema na ovoj maticnoj onda cemo nju uzeti a ako ne onda nista ovu Atijevu.
E sad od ove dve koju grafu. i dal ce ova masina biti dovoljna za danasnje igre na rezuluciji 1280 x 1024 ?
I jos jedno pitanje ima napajanje CM od 380w dal je dovoljno za pocetak?
Ta maticna nema amd chipset nego nforce 550 i naravno da moze palit 9600GSO 768 on ti je bolji od 3850 512 i tu je negde sa 9600GT. I napajanje bi moglo neko malo jace od 450 ili 500W mada bi ja mislim radilo i sa 380. I bice dovoljno za igranje u 1280x1024.
9600GSO ti je bolja varijanta, a napajanje je dovoljno, ako ne planiraš neki overklok, i više od 2 HDD-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ne kupuj taj Palit nego sacekaj par nedelja pa mozda naletis na neku 4850 koja je skuplja 30-50€ ot nje a za nju je tata brada. Ja sam tako uzeo 8600GT i sad mi je krivo sto nisam dodao jos koju kintu i uzeo nesto jace.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: TheBear znaci PALIT :: TO TO TO :: :: Mozde kasnije neko napajanje od 500w pa da se bacimo na OC !! :: :: :: Hvala puno ste mi pomogli.. :: :: ::
I ja ti preporucujem ako ti nije hitno da sacekas jedno vreme da malo padne cena 4850 dosta je bolja od 9600GSO.Ali ako uzimas 9600GSO uzmi Palit sonic 384mb posto se u 1280x1024 nece osetiti velika razlika u odnosu na 768 a jeftinija je 20E to je trenutno karta najbolji odnos cena performanse ako igras u toj rezoluciji ne treba ti 4850 za sada.Ali za jedno godinu dana ce trebati jaca karta od 9600GSO i za tu rezoluciju.
Shodno neminovnom obaranju cena novih nVidia modela to ce se odraziti i na 8800GT modele tako da ih uskoro mozes ocekivati za 120-130€ a mozda i manje pa se moras sloziti da je to vec prilicno dobra kupovina za slicne pare. E sad je samo pitanje da li ce to spustanje cene zahvatiti i nase trziste ali nema teorije da se to ne desi, jer ko ce da plati za 8800gt istu ili vecu kintu nego za sledecu nedelju najavljeni palit 4850 orjentacione cene 140-150€. Nije provereno ali je bilo nekin najava tokom pocetka ove nedelje.
Mada ja licno ,kad bi uzimao AMD procesore pre bi uzeo plocu sa AMD chipset-om iz istog razloga kao oni sto preferiraju Intel uzimaju ploce sa Intel chipsetom.
Da dodam: Kada bih uzimao AMD CPU, uzeo bih plocu sa AMD cipsetom i AMD/ATI graficku.
Kao sto rece covek, iz istih razloga sto uzimaju uz Intel CPU i Intel cipset. Hoce reci, trebalo bi da se na taj nacin dobije 5-10% na performansama konfiguracije u celini.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Imao sam ja plocu sa Nvidia chipsetom Asus,zamenio sam je sa Asus om isto ali AMD chipset,brzi je AMD chipset od Nvidia ,eto ja sam se licno uverio ,a i imas na net u dosta o tome i plus bolji overclok za procesore.Ovo sto kazes neki bi rado bi uzeli Intel ,u tom slucaju bi im preporucio ATI ,jer intelov chipset ima podrsku za ATI crossfire ,a nema za Nvidia sli i plus Intel ne da licencu Nvidia za quickpath ,nesto slicno kao hypertransport.E sad ako tvoj drugar ima Nvida chipset mozda bolje da uzme Nvidia grafiku ipak je ista firma ebg.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.