Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
1100 eura
STRANA 1 OD 1
starina 1100 eura 26.06.2008. 00:08 T10666

status: user
broj poruka: 37

Znam da je ovakvih pitanja do sada bilo mali milijun, ali kako se situacija na trzistu stalno mijenja, onda su i ovakva pitanja stalno aktualna. Brat mi se doselio u NS i htio bi kupiti racunar sa monitorom. Na raspolaganju ima 1100 eura. Jos nije nacisto da li da uzme nekakvu gotovu konfiguraciju ili da je sklapa iz komponenti, a pazario bi u NS ili BG, svejedno. Treba mu za svakodnevni rad (internet, fotografija, filmovi), ali znam da voli zaigrati i dobru igricu. Ja mu slabo mogu pomoci nekim konkretnim prijedlogom jer zivim u drugoj drzavi, pa nisam u toku. Svaki strucan prijedlog je vise nego dobrodosao, jer ako se zaleti sa kupovinom, nisam siguran da ce napraviti best buy.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 1100 evra 26.06.2008. 00:44 #60488

broj poruka: 9420
Za filmove i muziku... I poneku igru...
Sa 24` monitorom...?

Daum Re: 1100 evra 26.06.2008. 03:14 #60491

broj poruka: 12794
???

:: Za filmove i muziku... I poneku igru...
:: Sa 24` monitorom...
::
Daum ... 26.06.2008. 03:16 #60492

broj poruka: 12794
Najbolje da sklopi sam celu konfiguraciju, jeftinije ce proci. Da se ovaj post ne bi rastegao na 10000 poruka sa raznim konfiguracijama, idi lepo na komponente ovde na sajtu, i gledaj lepo sta koliko kosta i sklopi konfiguraciju.
Jedino sto mogu da te posavetujem jeste da uzmes Intelov procesor, nVidia graficku, i Asusovu maticnu...

starina OK 26.06.2008. 08:11 #60502

VMARC: mislim da bi monitor od 20` wide bio sasvim dovoljan.
Daum: Pokusat cu nesto tako izvesti, izgleda da je sklapanje bolja opcija.
pajsgudgud toplo preporučujemo... 26.06.2008. 09:21 #60507

broj poruka: 3741
...specijalitet kuće, nek se isprsi za 24` i ostaće mu da sklopi besnu mašinu. Intel cpu, ATi karta i nek vozi.
a sta ti ja znam...

TheBear Re: 26.06.2008. 09:39 #60511

broj poruka: 6502
Nek uzme za 320E Samsung T220 (najbolja 22-ka).A za ostatak para od skoro 800E nek uzme neku extra masinu.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Podpitanje... 26.06.2008. 12:13 #60515

broj poruka: 568

a jel vi to nas zajebavate ili šta ??

1100 jura za internet, foto i filmove + poneka igra ??

Ako ne zajebavate onda kupite najskuplji intel mb + cpu + dell 24`, koja je poenta best buy za te novce...
VMARC Re: Podpitanje... 26.06.2008. 12:51 #60519

broj poruka: 9420
AVE ZDRAVOM RAZUMU !!!

Samsung 244T

+

Neka integrisana konfiguracija bazirana na Sempronu LE-1620 bi ti super odradila posao...

To ti je oko 1100 evra.

:: a jel vi to nas zajebavate ili šta ?
:: 1100 jura za internet, foto i filmove + poneka igra ?
:: Ako ne zajebavate onda kupite najskuplji intel mb + cpu + dell 24`, koja je poenta best buy za te novce...
MilivojeS Младеновчани су закон! 26.06.2008. 13:17 #60523

broj poruka: 439
Не бих ја то тако... Оно што причају није истина... Није истина...Ха, Ха, Ха!!!
Најбоље би било да за те новце купите пет нових рачунара, јер је пет увек боље него један! А и онај путник из филма хоће пет ил` ниједну!!!
Ја бих за те паре, са вашим потребама, купио макар три лаптопа и десктопа и то за сваку собу у стану!!! Овај Младеновчанин Пивоман је духовит човек!

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

BlueSkyNIS Dve konfiguracije 26.06.2008. 13:33 #60525

broj poruka: 860
Za te pare i namenu koju si rekao bolje neka uzme dve konfiguracije sa pristojnim monitorima...

`ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!`

KaiserSoze Re: Младеновчани су закон! 26.06.2008. 15:00 #60531

Pročitao sam tvoj post nekoliko puta ali te iskreno nisam razumeo.

Šta si hteo da kažeš, probaj malo konciznije.

Šta ne bi tako, šta nije istina itd ?

:: Не бих ја то тако... Оно што причају није истина... Није истина...Ха, Ха, Ха!!
:: Најбоље би било да за те новце купите пет нових рачунара, јер је пет увек боље него један! А и онај путник из филма хоће пет ил` ниједну!!
:: Ја бих за те паре, са вашим потребама, купио макар три лаптопа и десктопа и то за сваку собу у стану!!! Овај Младеновчанин Пивоман је духовит човек
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
BataCele ... 26.06.2008. 18:31 #60556

broj poruka: 1532
Ako da 1100 jevreja za racunar, a da nema jasnu potrebu za tim - covek je lud.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

starina Zakljucak 26.06.2008. 18:33 #60557

Sudeci po ponudjenim odgovorima, shvatio sam da je suma koja je namjenjena kupovini vise nego dovoljna za neku ekstra konfiguraciju. Ta cinjenica me raduje, a to sto se na tom racunaru nece raditi 3D grafika ili nesto tako zahtjevno mi uopce nije bitna. Ima se, moze se. Sreca da ovo nije auto-forum, jer bi na pitanje tipa: nisam profesionalni vozac i ne vozim rally, ali imam na raspolaganju 50.000 eura za kola, vjerovatno dobio odgovor tipa - kupi novu Zastavu, sta ce ti nesto bolje kad nisi profesionalac.

BataCele ... 26.06.2008. 18:44 #60559

broj poruka: 1532
Ali ako zelis, vise nego dovoljno:

Phenom X4 9850 _______________________________ 180 e
DFI LanParty UT 790FX-M2RS ____________________ 115 e
4x1GB DDR2 Kingmax 800 MHz ____________________ 75 e
WD Caviar 320 GB SATA II _______________________ 60 e
Gigabyte ATI 4850 512MB DDR3 __________________ 170 e
Pioneer DVR-212D ______________________________ 25 e
Cooler Master eXtreme Power RP-500-PCAP __________ 65 e
Samsung T220 22`` _____________________________ 320 e

Plus UPS, kuciste, tastatura, mis i eto nas skoro na 1100.

Ili Intel ekvivalent.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

MilivojeS Re: Re: Младеновчани су закон! 26.06.2008. 19:31 #60563

Знаш за онај клип (помиње се и у ЏЕТ СЕТ - у, кад онај лик каже ово што сам у првој реченици навео а министар полиције каже: `овај човек прича глупости - ухапсите га!`)? Или добро познато `чича плати једну карту и немој да ме нервираш!` из Маратонаца?
Ма, наравно, да сте добро рекли сви,било ми је смешно кад сам видео с колико пара човек располаже а хоће да купи рачунар за интернет, филмове, и евентуално неку игрицу! Још пита да ли је довољно!? Ако, ко пита, не скита!

Смешно је да се петља с самосталним конфигурисањем, свака мултимедијална конфа (а има их макар неколико у понуди код сваког продавца) вршиће посао и више од тога. А твој одговор је најжешћи! Требало је да му понудиш неку НАСА конфу...

:: Pročitao sam tvoj post nekoliko puta ali te iskreno nisam razumeo
:: Šta si hteo da kažeš, probaj malo konciznije
:: Šta ne bi tako, šta nije istina itd
:: :: Не бих ја то тако... Оно што причају није истина... Није истина...Ха, Ха, Ха!!
:: :: Најбоље би било да за те новце купите пет нових рачунара, јер је пет увек боље него један! А и онај путник из филма хоће пет ил` ниједну!!
:: :: Ја бих за те паре, са вашим потребама, купио макар три лаптопа и десктопа и то за сваку собу у стану!!! Овај Младеновчанин Пивоман је духовит човек
:: ::
:: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
MilivojeS Re: ... 26.06.2008. 19:41 #60567

Ма, претерујеш... Ја бих вам препоручио АСУС - ову плочу П5КЦ (ја је имам, хе, хе, хе) јер она има 4 лежишта за ДДР2 меморију и два лежишта за ДДР3 меморију, све скупа 12 гигабајта РАМ - а. Ситница. Но, и са толиком меморијом, чисто сумњам да ћете моћи да гледате нове филмове, јер су они млого захтевни. Ах, какво лудило од теме! Још од Цакомира се нисам овако смејао! Ахахавурмвбктзјдридрџс, падох на тастатуру од смеха! Знате ли да од много смеха може да се умре?

:: Ali ako zelis, vise nego dovoljno
:: Phenom X4 9850 _______________________________ 180
:: DFI LanParty UT 790FX-M2RS ____________________ 115
:: 4x1GB DDR2 Kingmax 800 MHz ____________________ 75
:: WD Caviar 320 GB SATA II _______________________ 60
:: Gigabyte ATI 4850 512MB DDR3 __________________ 170
:: Pioneer DVR-212D ______________________________ 25
:: Cooler Master eXtreme Power RP-500-PCAP __________ 65
:: Samsung T220 22`` _____________________________ 320
:: Plus UPS, kuciste, tastatura, mis i eto nas skoro na 1100
:: Ili Intel ekvivalent
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
io62s ... 26.06.2008. 19:57 #60570

broj poruka: 371

Auu bre, pa nisu svi rodjeni sa microsoft-ovim sertifikatom, pa da znaju `sve` o kompovima...ovo sto je bata cele predlozio je odlicna kombinacija, a sada da li njemu treba komp za igre, filmove ili solitaire je nebitno, covek ima da da 1100e na komp i ne vidim tu neki problem...

MilivojeS da se nisti ti naduvao pa ovde lozis masu?
pozz

MilivojeS Re: ... 26.06.2008. 20:46 #60575

Није баш људски да саветујемо човека да купи рачунар за толике паре а да му то објективно не треба. Свеједно што можда он тако хоће. Треба га упутити да купи такву конфу која може да задовољи његове потребе, а не саветовати га да узме екстра ствар и баци новац на непотребно...
Колико видим човек није инсистирао да потроши баш све паре на конфигурацију!

:: Auu bre, pa nisu svi rodjeni sa microsoft-ovim sertifikatom, pa da znaju `sve` o kompovima...ovo sto je bata cele predlozio je odlicna kombinacija, a sada da li njemu treba komp za igre, filmove ili solitaire je nebitno, covek ima da da 1100e na komp i ne vidim tu neki problem..
:: MilivojeS da se nisti ti naduvao pa ovde lozis masu?
:: poz
KaiserSoze Vidi ovako... 27.06.2008. 02:21 #60608

Neumesno je porediti automobile i kompove iz više razloga.
Ja vozim INFINITY FX35 ne zato što hoću da ga prevrnem na krov negde u pustinji nego zato što se mojoj supruzi najviše on sviđa (i moj je favorit samo sam je pustio da misli da je zbog nje).
Sa njim ne mislim da overklokujem ergelu od 300ks niti ću ikada iskoristiti sve njegove mogućnosti.
Ali u njega stajemo supruga, troje klinaca i ja bez problema. Volim brate japansku tehnologiju. :)

E sada, kod kompa je obrnuta stvar.
Njega ljudi kupuju prema potrebama.
Znači projektuješ korišćenje mašine, šta želiš od performansi, čime bi se bavio u narednih par godina... prema tome bi te ovde ljudi posavetovali. Za ono što si ti naveo, cifra je preterana...

Sve jedno je na kraju šta ćeš uzeti za taj novac, sve će to za 3 godine vredeti max 200 jura...
Ako ti to odgovara samo napred, kupi mašinu za 1100... Možda želiš da u nekom office-u ostaviš utisak ili...
Ako ne, budi pametan pa kupi lcd televizor i komp za iste novce.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs