Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
komp za 550 jevreja
STRANA 1 OD 1
ilijav komp za 550 jevreja 11.11.2005. 11:00 T1062

status: user
broj poruka: 14
treba da kupim komp ortaku do navedene cene, pa sada zelim da cujem razna misljenja i predloge. Jedini uslov je TV karta i bezicna tastatura i mis. Ako jos bude moguce uglaviti i DVD rezac bilo bi cool.
Naravno decko se komplet ne razume u kompove tako da mu nije bitna neka ultra besna graficka iliti hdd.
I naravno vecito pitanje pre kupovine kompa da li uzeti intel ili AMD?
pozdraf
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro da da i kuciste koje svetli. 11.11.2005. 12:04 #2896

broj poruka: 288
Sve je to OK, ali za koji ce mu bezicna tastatura i mis? Po meni, to je cisto bacanje para. Ako vec `oce tolike pare da baci na tastaturu i misa, bolje neka onda kupi neku normalnu kvalitetnu tastaturu i kvalitetnog misa.
A sto se tice konfiguracije, sada jedino sto vredi uzimati je neka nF4 S939 ploca sa PCI-E grafikom. Korisno je zbog toga, jer da bilo sta drugo uzme svaki ozbiljniji upgrade bi povlacio neminovni upgrade ploce. Od procesora moze neki 64bit Sempron, a grafika moze neki Asus 6200 koji se sasvim lepo otkljucava i klokuje.
Pisko Ortak se definitivno ne razume 11.11.2005. 16:52 #2901

broj poruka: 6645

Koliko je vreme poluraspada Majkla Džeksona?

Alvaro je u pravu, samo u toj kombinaciji mora da zažmuri i da zamišlja sliku sa tog imaginarnog kompjutera jer nema para za ostatak konfe. Za te pare, prvo mu treba nekim tupim predmetom izbiti iz glave bežične drangulije i svaku pomisao na Intel (u ovom očajničkom trenutku za supermonopolistu). U tom slučaju doteći će mu para za konfu čak i sa dvd rezačem jer su isti pojeftinili, ali uz uslov da se ne razbacuje sa grafičkom karticom i, naravno, monitorom... (ko je rekao oči?). A u sve to će se lepo uklopiti "zvučnici" koji imaju beskontaktni efekat ricinusa... kol`ko para, toliko i muzike...
Garson Za 20Alvara 11.11.2005. 17:14 #2906

broj poruka: 736
Koliko ja znam Sempron josh nije preshao na s939 (bar kod nas).Dobra kombinacija je Sempron64 2800 i nForce 4-4x s754 ploca sa PCIE slotom , npr. MSI K8N Neo3, sve to za 150e.Za tastaturu i misha se slazem , cisto bacanje para (najmanje 30e).Inace Intel ispada iz bilo kakve kombinacije jer je Celeron shit.

MaliAbner Malo je kume, malo je... 11.11.2005. 20:27 #2908

broj poruka: 7769
Dakle 550 jevreja je stvarno malo za racunaljku koja bi trebala da bude aktuelna bar dve tri godine.
Za tako nesto je danas potrebno bar 800 pomenutih novcanih jedinica.

AMD (ja imam tu sortu procesora) samo za igranje i poneki od ozbilnih programa recimo 3DS ili AutoCAD, a za sve ostalo iskljucivo INTEL.

Jes da ne volim intel ali onaj na poslu mi do sada ni jednom nije puko ili resetovao sistem Windows je stabilan ko GRANIT.

Ovaj kucni AMD (volim ga zato sto je opozicija velikom intelu) pa sine moram da napomenem da skoro nema dana kako nije resetovan iz ko zna kog razloga, a da ne spominjem da s vremena na vreme nece sam da ugasi nego mora dugme da se upotrebi (to mu dodje ko dobar dan, ...ja ponovo samo napred majstore i sutra ces vise puta). Ali je zato za igre majka, jes da imam duplo vise memorije nego na poslu ali je i procesor duplo sporiji, grafika je ista 9550 evo klinac samo sto je zavrsio sa tamanjenjem nemani i neprijatelja pa brise ekran od dodatnih zvucnih efekata koje je sam tokom igre proizvodio.

E da brzina procesora vise ne utice tako puno na rad cele sprave mahimum do 10% a u ceni bar 20-25%, na igre pogotovu tu ti je odlucujuca grafika i memorija, da sistem ne bi posezao za HDD-om koji je smor celog racunara

E da i HDD diskovi su pojeftinili do bola, a DVD RW pogotovu.

Rezime za 550 sa monitorom tesko da ces kupiti dobar racunar, ali za 800 mozda cak i TFT monitor.

I da ne zaboravim da napomenem da svaki racunar sa novijim Intel procesorom trosi vise struje nego sa novijim AMD-om, TFT trosi oko 30% struje koju trosi CRT, deluje smesno ali na godisnejm nivou razlika dodje i do 100 jevreja u zavisnosti koliko koristis racunar.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
mihal komp za 550 jevreja 11.11.2005. 21:52 #2909

broj poruka: 5

msi nforce 4 s 754
sempron 2600/64
msi ati x300 pciexpress
sata hdd 8mb 80-160 gb
dvdrw lg
256 ddr kingmax -za pocetak
atx 400 w dobro je i jnc ma ko sta pricao (ja imam na njemu sve to +2 cooera, skystar2 , combo , neonku)
neki lg monitor ili eventualno samsung
i sve ostalo ti se garantovano uklapa u cenu cak i sa tom tastaturom i misem sto moze i najvise praviti probleme
Ima dosta firmi sigurno se to moze naci da ne pravim reklame po forumu...
pozdrav.

MaliAbner Zaboravih 12.11.2005. 13:39 #2916

broj poruka: 7769
Ovde neko navede da ti bezicni mis i tastatura ne trebaju, ma sabananje je to, neka prica ko sta zeli ali bezicni glodar treba i to je to, evo ja vec godinu dana rabin A4tech office8K bezicnog misa i mogu samo da ga preporucim.

Jeste ima problem sa tockicem ali ako cim ga kupis otvoris isti i gumeni deo tockica zalepis nekim smrt lepkom za plasticni deo nema nikakvih problema, dobijes cetiti "bakterije" da stalno imas pune za zamenu a mozes da punis i one za druge uredjaje.

Nema smaranja sa kablovima, namestanje ciscenja itd, radi do dva metra od baze tako da mozes da radis i iz kreveta.

Pojavio se i novi sa sirokim tockicem radi cak i bez "bakterija" nesto kao samopunjivi, za 25€ po meni vise nego dobar posao, a oblik je cist plagijat Logitecha, mx510 sam koristio jedno 7 meseci, eh samo da nema gajtan i da je nesto jeftiniji.

DAKLE BEZICNBI MIS OBAVEZNO !!!
(Tastarura kako ti volja)

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

lisac komp za 550 jevreja 13.11.2005. 06:58 #2933

broj poruka: 8
bas ga nadje-800e!za te pare moze da se kupi bmw serije 3 star 20 godina!jes da trosi,ali...!srednje zalostan komp je uvek bio oko 1200 maraka,nekadasnjih,naravno!cudo jedno ali izgleda da se odnos i dalje odrzava,bez obzira na nove graficke kartice,rezace,itd!samo kad se setim,kad neko kaze pre otprilike 7-8 godina 1000 maraka,to je bilo dovoljno da ga proglase burzujcinom!ozbiljno!i ja planiram da kupim slicnu konfiguraciju kao sto je predozio mihal,samo sto ja vec imam monitor,kuciste,napajanje,itd,itd!mislim da necu pogresiti!i za igranje i za rad,mada za ono sto ja radim dovoljan mi je i moj(athlon1700+),a i guram battlefield 2 na njemu u mediumu-bez problema!ali hocu na high!ali i tacno je da se amd stalno zaglupljuje,ali ne toliko za razliku u ceni!jer ni windows nije cvecka!

Igor84 Ko Zna 13.11.2005. 20:44 #2935

broj poruka: 327
Ko zna sta MaliAbner radi na kucnom racunaru pa ga toliko zaje..va. Na poslu sigurno ne moze sto i kuci. Te pare koje bi dao na bezicnu tastaturu i misa bolje ulozi u memoriju ili veci hard jer to ti je cista glupost zbog koje ces se kasnije kajati jer ne rade bas najbolje a i o baterijama treba da mislis (misa punis svakih nedelju dana a tastaturu dve).
vlajkic samo da dodam i potvrdim 16.11.2005. 10:36 #2985

broj poruka: 609

Nista novo BEZI OD INTELA AMD je zakon.pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs