Ovako, slozio sam konfiguraciju koja bi trebalo da zadovolji moju dusu, i manje-vise nisam pravio ustupke ni sa jednom komponentom! Ostalo je je jos samo da cujem vase misljenje i nesto promenim na osnovu vasih sugestija i komentara!
Asus P5E64 WS Evolution X48 Socket 775
Intel Core2 Quad Q9450 4x 2.67GHz S775 tray
4096MB DDR3RAM OCZ Reaper HPC Edition PC1333 CL6
Asus 1024MB 9800GX2/G/2DI/1G/A PCIe
73,4GB 3,5` WD Raptor WD740ADFD SATA 10000rpm 16M
1000GB 3,5` Samsung SpinPoint F1 HD103UJ SATA2 7200rpm 32MB
Hteo sam da malo smanjim cenu kostanja, ali kada sam pogledao komponente nisam imao srca ni jednu da degradiram! Znam da je skupo, ali sta cu kad volim! Sto se tice Raptora uzeo sam ga zbog brzine i na njega planiram da stavim sistem! Bax, imas li neki bolji predlog, mislio sam da uzmem dva Raptora i stavim u RAID? DDR3, znam da je too expensive, ali ploca ne podrzava DDR2, a i hteo sam DDR3 i tu brzinu memorije!
Da li ih narucujes nekako ili ides tamo pa u povratku? Ich wollte einen Case kaufen der gibt es bei uns nicht...
:: Sve komponente uzimam u Nemackoj, kod nas malo ovoga ima :: :: :: :: Netzteil be quiet! Dark Power Pro P7 750 :: :: Miditower NZXT LeXa Redline rot/schwarz :: :: :: :: ima da se nađe kod nas?? :: ::
A sta mislis od 280GTX ? mada ona je nesto skuplja ( ne znam kako je u Nemackoj ) Ali je ipak single kartica sto ima prednosti i tu je u rangu sa GX2, negde brza negde sporija.
A zamerio bih ti RAM. Uzimas high-end komponente ali si stavio low-end RAM.
Ili uzmi nesto na 1600MHz ili vise ili DDR2 ploca i RAM, posto je DDR3 iovako preskup.
Raptori su dizajnirani za RAID okruženje u serverima i radnim stanicama. U Stripu ništa ne može brzinski da im se približi. Ali obavezno ADFD modele, možeš i 2x36GB ADFD u RAID kao sistemski HDD. To je idealno. Na RAID-u ne bi držao važne podatke, bez obzira što su Raptori pouzdani diskovi, pre će da otkaže kontroler ili drajver i da ti upropasti nešto, neko sam Raptor.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
je bolje da ipak uzmem DDR2, velika je razlika u ceni, zanemarljiva u performansama, ali koju onda plocu, ova Asusova mi se bas svidela a ne podrzava DDR2! Raptor otpada! Znam da je idealno dva od 36 Gb u RAID, ali nema ih vise nigde, a taj od 72 Gb ako je toliko bucan dzabe sve! Sta da uzmem umesto ovoga, da ima slicne performanse a manje buke! Ubacicu umesto Samsunga F1 od 1Tb dva F1 od 750 Gb! Umesto GX2 bolje da uzmem 280GTX, zasto da ne, nije preterano skuplja! QX9770! Mnogo je skuplji, a mala razlika u performansama!(Tako sam cuo, nisam proveravao)
Western Digital VelociRaptor 300GB SATA II 10000rpm
Miditower NZXT LeXa Redline rot/schwarz
Netzteil be quiet! Dark Power Pro P7 750W
DVD LG GH22NP20
Ovde je ploca koja podrzava DDR2 i DDR3, a stavljen je DDR2 na 800 mhz latencije 4-4-3-15.Kasnije, ako bude potrebe, promenicu sa DDR3. Graficka je izuzetno tiha, a i Raptor koji ima svoj hladnjak, tako da ne bi trebalo da neka komponenta pravi vecu buku! Sta mislite?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.