Kao sto sam naslov kaze jel moze neko da mi predlozi najbolju konfiguraciju za 25000 dinara,s tim da tu podrazumevam plocu,procesor,graficku,memoriju i hard? Cilj mi je da komp osposobim za igranje novih zahtevnijih igrica.
Athlon X2 5200+ ______________________________ 60 e Biostar TF560 A2+ _____________________________ 55 e Kingmax 2x1GB DDR2 800 MHz ___________________ 35 e ATI HD 3850 256MB DDR3 ______________________ 100 e HD WD Caviar SATA II 160GB ____________________ 40e
Ukupno 290 jevreja. Apsolutno najbolje za te pare.
Eventualno dodaj jos 20 jevreja i kupi hard od 320 GB.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
A ovo recimo: GEForce 9600GT Leadtek 512mb (130 evra) Intel E2200 Dual Core Pentium 2.2Ghz/800/1mb Box 64Bit (70 evra) Memorija DIMM DDR2 2x1GB,800MHz (35 evra) Jos za plocu ne znam sta da radim? Jer bi mogao bez problema da igram zahtevnije igrice sa ovom konfiguracijom?
:: Athlon X2 5200+ ______________________________ 60 :: Biostar TF560 A2+ _____________________________ 55 :: Kingmax 2x1GB DDR2 800 MHz ___________________ 35 :: ATI HD 3850 256MB DDR3 ______________________ 100 :: HD WD Caviar SATA II 160GB ____________________ 40 :: :: Ukupno 290 jevreja. Apsolutno najbolje za te pare :: :: Eventualno dodaj jos 20 jevreja i kupi hard od 320 GB :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Ja se slazem sa BataCeletom, ali bih samo umesto tog Atija stavio Palit 9600GSO 384MB - 85 eura.
Taj Atlon x2 5200 je jaci od Intela e2200.Ovom Atlonu je default frekvencija 2.7 ghz a E2200 je 2.2 ghz .Pa cak i pitanje je overclock dal je bolji Inte,l jer kod x2 5200 je Brisbane jezgro koje je poznato po dobrom overclocku.Ne moze da ga dobaci ovaj Intel nema sanse.
Ovo izlazi oko 235 evra i da dam na plocu i hard jos 100 evra to bi bilo negde oko 335evra(jeste malo vise od one cifre),mada bi valjda nesto dobio i za svoju postojecu konfiguraciju: CELERON 2.40GHz,512MB Ram-a neku plocu P4I48 fsb 800MHz DDR 400,AGP 8X,koliko bi mogao tu da se ogradim?
:: Taj Atlon x2 5200 je jaci od Intela e2200.Ovom Atlonu je default frekvencija 2.7 gh :: a E2200 je 2.2 ghz .Pa cak i pitanje je overclock dal je bolji Inte,l jer kod x2 5200 je Brisbane jezgro koje je poznato po dobrom overclocku.Ne moze da ga dobaci ovaj Intel nema sanse
Koje ovde spominjao overclock ,a i covek upste nije rekao za sta mu komp treba
@obradmi Jer taj 5200 ima samo jedno jezgro(slabo se razumem u to)? Ako ima mislis da je bolji od ovog dvojezgarnog 2.2GHz(ako sam dobro skontao ovaj ima 5200MHz,a ovaj dvojezgarni bi radio na 4.4Mhz),ako je tako sto je ovaj dvojezgarni skuplji za oko 10 evra?
@gang1978 Komp bih hteo da osposobim za igrice novijeg datuma,da mogu da igram i ne razmisljam puno da li ce mi seckati ili ne i da moram da smanjim sve detalje na ultra low.
:: @gang197 :: Komp bih hteo da osposobim za igrice novijeg datuma,da mogu da igram i ne razmisljam puno da li ce mi seckati ili ne i da moram da smanjim sve detalje na ultra low :: :: Pa ove nove sto sad izlaze tesko da ces i sa ovom grafuljom moci da igras na Medium details ( bar ATI HD 3870 512 MB )
x2 ti je oznaka za 2 jezgra ,Taj Atlon 5200 x2 je u rangu sa core2duo procesorima ,ne svim naravno .Tomke79 za igrice ti je bitna dobra graficka ,znaci Ati ili Nvidia.Nisam ljubitelj igrica ,mislim da ces moci sve igre novijeg datuma da igras ,ali to ce ti reci najbolje ljubitelji igrica na PC platformi kojih imas dosta na PC berzi.
:: x2 ti je oznaka za 2 jezgra ,Taj Atlon 5200 x2 je u rangu sa core2duo procesorima ,ne svim naravno .Tomke79 za igrice ti je bitna dobra graficka ,znaci Ati ili Nvidia.Nisam ljubitelj igrica ,mislim da ces moci sve igre novijeg datuma da igras ,ali to ce ti reci najbolje ljubitelji igrica na PC platformi kojih imas dosta na PC berzi
Sa ovom ATI 3850 ces moci da igras do datuma kad je izasao COD4 Modern Warfare i mesec dva kasnije znam jer sam bas tu imao dok nisam dodao para i uzeo ATI Club 3 D HD 3870 512 MB fabricki overklokovanu sa 775 mhz/2252mhz na 800mhz/2340 Skupi nekako ako mozes jos 30 jevreja i uzmi 9600 GT i pobi sve na mapi
A, čo`eka! Ja igram Assassin`s Creed na rezoluciji 1024*768 sa medium-high detaljima na 7600 GT, i prezadovoljan sam. Za ATI-ja ne znam...
:: :: :: x2 ti je oznaka za 2 jezgra ,Taj Atlon 5200 x2 je u rangu sa core2duo procesorima ,ne svim naravno .Tomke79 za igrice ti je bitna dobra graficka ,znaci Ati ili Nvidia.Nisam ljubitelj igrica ,mislim da ces moci sve igre novijeg datuma da igras ,ali to ce ti reci najbolje ljubitelji igrica na PC platformi kojih imas dosta na PC berzi :: :: Sa ovom ATI 3850 ces moci da igras do datuma kad je izasao COD4 Modern Warfare i mesec dva kasnije znam jer sam bas tu imao dok nisam dodao para i uzeo ATI Club 3 D HD 3870 512 MB fabricki overklokovanu sa 775 mhz/2252mhz na 800mhz/234 :: Skupi nekako ako mozes jos 30 jevreja i uzmi 9600 GT i pobi sve na mapi
Uzmi ovo što ti je BataCele predložio. Ok je za te pare. Ali obavezno umesto ATI grafičke pazari neku nVidia, jer su brže u igrama, a to je ono što je bitno. Recimo 8800GS ili 9600GSO.
Bez obzira sto sam uvek kupovao AMD, u ovom momentu bih uzeo Intela.
Ne znam zbog cega toliko ljudi na ovom forumu predlaze AMD, kad se u praksi pokazalo da je trenutno Intel brzi u vecini aplikacija, pogotovu kad se overklokuje.
Inace, slazem se sa prethodnicima da ti je za igranje najbitnija graficka kartica.
...X2 i to jos 5200? Pa bre ovde vodismo tolike diskusije i opet neki lupetaju u beskraj... Uzmi momce sto si naumio i samo gledaj da ti ploca bude sa cipsetom oznake p (vazi za intel cipsetove ) ovi ostali imaju integrisanu grafiku , a to ti je u slucaju intelovih cipsetova sranje... Elem uzmi BILO koji 2xxx procesor ,plocu sa p35 ili slicnim cipsetom (ako hoces preporuku imas odlicnu foxconn plocu sa malo starijim cipsetom i975 kod microsystemsa za oko 4000din) i uzmi ili ati 3870(obavezno sa ddr4 memorijom) ili nvidiju 9600gt...9600 gso je odlicna kartica ali nije za svakoga ...ima suzenu memorijsku magistralu u odnosu na 9600gt ,ali ima vise stream processor-a,tj ko zna da klokuje graficke ima lepu igracku u 9600gso+ ukoliko nadjes 9600gso od Glaxy-ja mozes je modovati u punokrvnu 8800gts 512 (flashovasnjem bios-a)... Ako vec hoces AMD uzmi Phenom-a i samo njega i to punog (4jezgra) sve ostalo je sranje na izdisaju... Overklokovanjem se ne gubi stabilnost sistema ukoliko znas sta radis ,a to je da za pocetak ne preterujes tj ne dizes napon na procesoru...Ukoliko uzmes 2xxx bez dizanja napona ces ga sigurno poterati do 2,7 ghz ,a za te performanse je potrebno X2 da se tera na 3,1-3,2 GHz sto je vec nauka...Moze poneki AMD i vise od ovoga idu do 3,6 ,ali kod ljudi koji to znaju ,a kod intela samo menjas dva broja u bios-u ili nekom programu za oc...pogledaj malo starije postove na temu ovih procesora i odluci sam...`Ajd u zdravlje! ....................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
Znaci po tvom bi definitivno bez razmisljanja trebao da uzmem intela,a onaj AMD 5200 da zaobidjem? Sto se tice graficke verovatno cu 9600GT,medjutim ne znam da li je bitno od kog je proizvodjaca?
...Sve nvidia kartice su manje vise slicne ,ali ja bih uzeo palitov sonic model jer ima malo bolje napajanje(trofazno0 tako da ce ti kartica kada ,sutra resis da je ubrzas overklokom pruziti dodatnu stabilnost...+cena im je dobra...Asusovi modeli su standardno dobri kao i Gainward golden sample primerci...Leadtech nisam video ,ali kazu da ima najbolji prikaz od svih Nvidia modela...Gigabyte i Msi bih zaobis`o ,sto ne znam,jednostavno mi ne ulivaju poverenje,ali je ovo isklucivo moj licni stav...9600gt ti je kartica koja ce ti skoro sve (osim mozda crysis-a) terati do 1680x1050 bez problema i na high setings-ima...Ako planiras da menjas plocu tj da je kupujes uzmi odmah neku sa podrkom za sli ,ako imas para uzmi ili Asus ili Gigabyte model sa cipsetom 650 sli i sutra a9za dvegodine) dodaj jos jednu istu karticu i dobices performanse kao 9800gtx,ali je sve ovo uslovljeno monitorom koji ces koristiti i koji koristis ...Dakle nikako ploca sa integrisanom grafikom za intel-a ,ukoliko hoces da se igras...`Ajd u zdravlje! ....................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.