Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Kako vam se cini ova konfiguracija?
STRANA 1 OD 1
miljan3 Kako vam se cini ova konfiguracija? 17.06.2008. 17:57 T10487

status: user
broj poruka: 2
Konacno sam dosao do nekih para i zelim da promenim komp koji je star skoro cetiri godine. Hocu da na novoj masini igram igrice, a malo cu ga koristiti i u poslu (samo osnovne aplikacije).
Konfiguracija je sledeca:

Ploca - MB ASUS P5K
Grafika - ASUS EN 8800GT 512
Procesor - Intel E 8400
Memorija - 4GB PC800 DDRII
Hard - WD 320GB sata II
Optika - Pioneer 20X sata dl 215D
Kuciste - ASUS TA-861 500W
Monitor - Samsung 19`` 943NW

Ovo mi je preporucio jedan drug, a sve zajedno kosta 59.000! Cini mi se izuzetno povoljno. Interesuje me vase misljenje i da li bi ste nesto menjali (ja razmisljam i o BenQ monitoru).

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miletic razmisljanje... 17.06.2008. 19:51 #59250

broj poruka: 221
a ja bih razmislio o 9600gt, i svakako o drugom optickom uredjaju, moze i samsung i nec, samo ne pioneer. Sto se monitora tice, ne bih ga menjao za benq. ipak ja imam veliko poverenje u samsung.
Mada bih ti prerorucio da uzmes Pro varijantu MBD, jer ne valja da se na tome stedi...

miljan3 ... 17.06.2008. 20:10 #59251

broj poruka: 2

Sto se tice optike, svi mi govore da ne uzimam pioneer, pa cu verovatno to i uciniti. A PRO verzija mi nije ni pala na pamet. Puno hvala na ovome!

DaSickSyst re 17.06.2008. 21:00 #59257

broj poruka: 2909
Sto se tice Pioneera imam 2 komada 112D star 3 god. i 215D star godinu dana,oba super rade,samo 215 ima nesto brzi odziv zbog SATA konektora.I oba koriste NEC cip samo sto imaju drugu (po meni bolju) optiku i dosta su tisi su od NECa.Sto se tice Samsunga savetujem ti da proveris da li ce raditi na toj ploci posto znam da ima problema sa nekim polcama.
Obavezno bas tu Asus 8800GT karticu ,jer je bolja od 9600,bez obzira sto je ova novija.
Licno ne volim Samsung monitore jer sam imamo mnogo problema sa njima.Ako mozes da priustis sebi Nec,Veiwsonic ili Philips to je po meni bolji izbor.
Eventualno mozes da razmislis o jacem napajanju,ja bih ti peporucio da na tu konfiguraviju stavis napajanje od makar 550W....npr LC koji je prilicno jeftin,a sasvim solidan za tu kintu,a ako hoces kvalitetnije onda Antec,ThermalTake,Spire,Corsair,Gigabite(Odin-seriju),ColerMaster,itd...

DaSickSystem

Vlaovicm Re: >..> 17.06.2008. 22:44 #59289

broj poruka: 359
Jabih samo zamenio plocu za PRO verziju, umesto Pioneera stavio Samsung 203D i eventualno neko kvalitetnije napajanje.

Neba Upravo 18.06.2008. 00:18 #59329

broj poruka: 1197
ASUS P5K Pro, Optika Samsung neki iz 203 serije, i napajanje LC Power Green Power (LC6550GP2) 650W, V2.2, ili neko drugo za pedesetak evra.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs