Najzad menjam Bartona,Epox i 9600pro :) Nisam nesto u toku ali me zanima za savet da li je ova konfiguracija vredna ovih para (390e) ili moze to i bolje ili jeftinije?
Asus P5K P35 (asus mi je nekako uvek bio kvalitet...gresim? 80e) C2D E6550 (oko 125e) Geil 2x1Gb (za 35e mislim da je best buy ?) Palit GeForce 8800GT 512mb (ona je sada oko 150e..)
Ti je dovoljna i best buy ploca Gigabyte GA-P35-DS3. Za razliku u novcu uzmi jaci procesor. Ako hoces da overklokujes, uzmi jos jeftiniji procesor, tipa E2200, pa ga podigni na 2.8 i bice ti znacajno jeftinije a brze od tog sta si namerio da kupis.
Graficka bi u tom slucaju mogla da ide jos jaca... Napajanje...?
ja se trudim da potrosim sto manje para .) pa imam Chieftec-a od 420W i verujem da je ok. E sad, znaci Gigabyte je malo jeftiniji , video sam i on je ok po raznim preporukama. Ne zelim da overklokujem procesor vec samo zelim da radi stabilno takav kakav jeste sa box kulerom. Sta mi ti preporucujes za procesor i graficku?
Tacan odgovor je ...mozee ..uvek moze bolje...Ploca? odlicna ali uzmi GA p 35 DS3L kao sto je VMARC i preporucio ti...imam je ja odlicna ploca a za razliku od 10e uzmi umesto E6550 uzmi E8200...daleko bolji procsor...brzi,manje se greje,manje struje trosi.... Memorija je ok ALI za 40e mozes da uzmes Corsair 2 x 1 GB KIT pc 6400 800 mhz sto nema potrebe ni uporedjivati ni u ludilu.... Grafika...odlicna, imam istu tu palitovu
Ta ploča je OK, a još je bolja ako je u PRO reviziji. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Za sada , u cilju sto jeftinije a ipak kvalitetne kupovine smo dosli na sledece:
Gigabyte GA-P35-DS3L (67e - FSB 1333, max 8GB RAM DDR2 800/1066,P35chipset,cena i kvalitet)
INTEL Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2MB Box FSB800 S775 (88e a sta mu fali? Lepo bi legao na ovu plocu a jeftin)
GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual (36e - ipak najbolji odnos cena - kvalitet a Corsair mozda ,da ipak je bolja...)
i ostaje nam grafika...Kakve su 9600 palit? Bolje ili losije? Pitam to posto je jeftinija... Da li je za 151e koliko kosta 8800gt to najbolje za te pare?
Sve vreme sam i mislio na DS3L, jer je to ista ploca kao i DS3 samo nema ESATA i SATA Raid, koji ti naravno uglavnom nicemu ne sluze... Inace, ako hoces da prodjes najjeftinije moguce, zadrzi E6550, mada ti i predlog Ognjenog uopste nije los. 8200 je znatno bolji procesor, ali je i skuplji... Koji god da uzmes neces pogresiti... Na kraju, E8200 i moja preporuka.
Nikako taj procesor (E6550, E4500), uzmi jedan od ova (faktor: cena): E7200 ili E8400. Ja bih uzeo drugu memoriju, jer se taj Geil greje poprilicno, osim ako imas aktivno hladjenje memorije. Graficka, definitivno, 8800GT 512MB. Takodje, konsultuj nekoga u vezi snage tvog napajanja. Koji je tacno model taj Chieftec?
Chieftec je HPC-420-302-DF. E8400 kosta 148e a E4500 je 88. Sad, znam ja da je mnogo bolji ali mnogo je i skuplji... Mene zanima radi li ovaj E4500 stabilno i normalno ili preporuka do 100e :) A memorija kazes greje se? Sta znaci greje se?
Umesto Geila uzmi OCz, a ako hoces da prodjes sto jeftinije uzmi E4500. Bices zadovoljan, a sve ostale price o bog zna kakvim razlikama performansama na kraju se u realnom radu svedu na mizeran procenat. I da, cak i ako kupis tog Geila bicez zadovoljan, jer da te price o grejanju piju vodu nebi pola Srbije u svojim racunarima imalo upravo tu memoriju.
Napajanje ti je, bez obzira na sve price koje ovde budes cuo, sasvim dovoljno.
E4500+GA-P35-DS3L+8800GT+2GB bilo koje memorije na 667MHz je izuzetna sprava za male pare... A da ne pricamo o potencijalnom overkloku. Skakaces od srece ako to budes uzeo
:: Chieftec je HPC-420-302-DF. E8400 kosta 148e a E4500 je 88. Sad, znam ja da je mnogo bolji ali mnogo je i skuplji... Mene zanima radi li ovaj E4500 stabilno i normalno ili preporuka do 100e :) A memorija kazes greje se? Sta znaci greje se?
bi bio moj izbor ako pricamo o niskom budzetu. To naravno zavisi od toga za sta koristis komp. Ako ne bih birao E4xxx seriju procesora, uzeo bih quad-a. Nekako c2d varijante mi pored quada piju vodu samo ako su jeftine. dakle, kao sto rece VMARC.
Moje misljenje je da ti napajanje nije dovoljno, jer je max output na 12V granama 216W, odnosno 18A. Posto neces clock-ovati cpu, moj savet ti je E7200 (2.53GHz, 3MB, 45nm), kosta 100e. Ako hoces da ustedis ustedi na memoriji, a graficka, kao sto vec rekoh, neka bude 8800GT.
:: Chieftec je HPC-420-302-DF. E8400 kosta 148e a E4500 je 88. Sad, znam ja da je mnogo bolji ali mnogo je i skuplji... Mene zanima radi li ovaj E4500 stabilno i normalno ili preporuka do 100e :) A memorija kazes greje se? Sta znaci greje se?
jedna stvar. Prvo hvala svima na savetima a pitanje je sledece: Ova ploca za koju smo se vec dogovorili :P ima samo jedan ata slot a trebaju mi 2 posto nemam love da menjam i hdd-ove a moram da nakacim 2 hdd-a i dvd-rw... Videh neke od ploca na nekim sajtovima ali nema komentara o njima pa ako biste mi jos samo preporucili plocu sa 2 ata slota ne bih vas vise gnjavio. Hvala ljudi...
Kupih sinoc... Gigabyte GA-P35-DS3L , Core 2 Duo E-4600 , Geil 2x1Gb Black Dragon , Palit GeForce 8800GT 512mb, Chieftec 550W , DVD-RW Pioneer 215D i sve to spakovao u Chieftec Dragon Full Tower i dodao jos par ventilatora a Asus 22`wide i Altec Lancing ATP-3 su vec bili tu i brate mili...koji kvantni skok sa prethodne konfiguracije... HAOS! Sinoc odmah... GRID,CRYSIS,COD... Haos... HVala svima jos jedanput na savetima!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.