Kao sto naslov kaze treba mi NAJJEFTINIJA moguca nova konfa!Doslo vreme da sestra promeni komp a nije zahtevan korisnik.Za hdd znam sta hocu WD 80gb.i ram 512mb ddr2 533mhz.dvdrw Liteon,kuciste nebitno ali me muci procesor i ploca,ne znam sta da uzmem.Treba mi ploca sa integrisanom grafikom koja nije nista extra ali da ta integrusa potera igre tipa COD 1,Will Rock...znaci starije naslove(ove igre sam terao na fx5200 k`o od sale), a procesor neki najslabiji koji ide na tu plocu. Nebitno Intel ili AMD,samo da je NAJJEFTINIJA kombinacija! Bez monitora. Dajte predloge i cene!!!!!
Zašto baš ova kombinacija? Zato što J&W nudi najviše za te pare. Nemoj je se plašiti, nema šta da joj fali. Ima nForce čipset sa integrisanom GeForce 7050 (valjda) grafičkom, što je sasvim ok za CoD1, a može da se pohvali i čvrstim (dakle ne tečnim, elektrolitskim) kondenzatorima. S druge strane procesor sa dvostrukim jezgrom za samo 34 evra! Jeftinije, a bolje nema. I još nešto, vrlo bitno, uzmi bar 1 GB RAM-a, ako ćeš već da koristiš integrisanu grafičku, pošto ona nema svoju RA memoriju, pa koristi sistemsku. Pozdrav.
Athlon LE 1600 ________________________________30 e Biostar TA780 M2+ _____________________________ 60 e
Ploca ima integrisanu grafiku HD 3200 koja je u rangu sa ATI 1600 Pro 256MB DDR2. Znaci, to sto zelis ima da - leti.
Ova ploca je vec neko vreme best buy, s obzirom da ima i poseban slot za PCI E grafiku i jos citav niz dobrih osobina. Imas je, takodje, u izvedbi Asus, Gigabyte, JetWay... Grafika neka ima svoju, neka koristi sistemsku memoriju, zavisi od proizvodjaca.
Jos imam predlog da stavis 2x512MB u dual channel. Dobices dosta na ugodnosti u radu.
Порука за јалове политичаре: Лако је водити рачуна о интересу богатих.
Evo upravo sam pogledao rezultate 3d mark2003 testa za geforce 6100 integrisanu grafiku! Ostvari 1400 poena,a to je dosta vise od fx5200 koja je ostvarivala jedva 900 poena,pa mislim da je Biostar TA780 M2+ nepotrebna jer je 20e skuplja od ploce sa 6100 grafikom a nema potrebe za grafikom te jacine(HD3200).Bitno je da masina bude STO JEFTINIJA,a 1400 poena u 3d mark-u 2003koje ostvari 6100 je dovoljno da potera cak i DOOM 3!Inace ja sam postao feliki fan Biostar-a otkad sam uzeo njihovu plocu za moju masinu. Jos ako neko zna koliko je maximalno memorije moguce dodeliti 6100 integrusi? Kakav je procesor le 1200,kapiram da je najjeftiniji od svih?
:: Athlon LE 1600 ________________________________30 :: Biostar TA780 M2+ _____________________________ 60 :: :: Ploca ima integrisanu grafiku HD 3200 koja je u rangu sa ATI 1600 Pro 256MB DDR2. Znaci, to sto zelis ima da - leti. :: :: Ova ploca je vec neko vreme best buy, s obzirom da ima i poseban slot za PCI E grafiku i jos citav niz dobrih osobina. Imas je, takodje, u izvedbi Asus, Gigabyte, JetWay... Grafika neka ima svoju, neka koristi sistemsku memoriju, zavisi od proizvodjaca :: :: Jos imam predlog da stavis 2x512MB u dual channel. Dobices dosta na ugodnosti u radu :: :: :: :: Порука за јалове политичаре :: Лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Onda uzmi Biostar TA690G za 15 jevreja manje (veoma dobra ploca, najbolja u svojoj kategoriji, nekad bila ono sto je danas 780G) ili isti Foxconn koji je jos 5 jevreja jeftiniji.
Порука за јалове политичаре: Лако је водити рачуна о интересу богатих.
TA 690 G e bas tu plocu imam,i zbog te ploce sam i postao fan Biostar-a! Potpuno se slazem sa tobom da je ta ploca nesto najbolje u svojoj kategoriji,ali ona je 55e,samo 5 e manje od TA 780,a ploca sa 6100 je 38e.Napominjem cilj je sto jeftinija konfa(ne stekam se za pare,ali sporedni cilj je jednoj osobi dokazati da je moguce kupiti NOV komp za 150e),i skroz se uklapam u 150e,a sa TA690g izadje 164e!Inace na TA690 G integrusi sam poterao najnoviji Need For Speed Pro Street bez problema kada sam joj dodelio 1 gb memorije(od ukupno 2gb). SVAKA PREPORUKA za TA 690 G,ali sada cu se drzati jeftinije varijante,Hvala na trudu BataCele! pozz
:: Onda uzmi Biostar TA690G za 15 jevreja manje (veoma dobra ploca, najbolja u svojoj kategoriji, nekad bila ono sto je danas 780G) ili isti Foxconn koji je jos 5 jevreja jeftiniji :: :: :: Порука за владајуће структуре :: Лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.