Odlucio sam moju staru masinu da prodam i da kupim sebi nesto mlade! Budet 600 eura sa monitorom nebi da prelazim jer je to maksimala. Volim da igram igre!
Ovo sam ja sklopio pa ako nesto nevalja dodajte:
Kuciste + napajanje:Codegen 6097 Briza 400W 45 e. Maticna:Biostar TF560 A2+ 53 e. Procesor:AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.6GHz 76 e. Memorija:Transcend 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 JetRam 30 e. Optcki uredaj:Pioneer DVR-115 20 e. Monitor:BenQ FP92W 158 e. Graficka:Gigabyte 3870 512MB DDR3 114 e. Tastatura i mis:Microsoft Black Value Pack 2.0 27 e. Zvucnici:MS Industrial ML-6015 38 e.
Ovo sam odabro pa vi vidite ovaj monitor uzimam zato sto je najeftiniji a ima DVI izlaz. I dal ce ovo napajanje biti dovoljno mislim malo kasnije da OC ? Nemojte da se bunite Hard Disk imam novi nedavno uzeo Western Digital 250 gb AAKS.
plocu sam uzeo pre nekih mesec, mesec ipo dana i pre dva dana je otisla na reklamacaju.(greje se cipset i ne moze se staviti novi bios posto nece da radi ni sa jednim flopijem) ima jos zezanja ali da ne duzim(vec sam pisao na forumu o problemima sa ovom plocom)
ovo ne mora nista da znaci ali opet ne bi bilo lose da znas i za ovakva iskustva sa tom plocom. pozdrav
:: Pa koju cemo tu do 60-70 eura :: :: A ostalo :: :: meni je lik iz servisa obecao da ce pokusati da menja za asus m2n-e, ili m2n-sli deluxe. ako bude morao biostar, onda ta 770 a2+(revizija 6x)
sto se ostalog tice razmislio bi o monitorima lg i asus do 200 jura. nemaju dvi, ali su za te pare ok(po misljenju korisnika)
Za OC, to napajanje će da bude na samoj granici, više i ne sklapam Core2Duo / X2 bez 500W. i od BenQ-a imam pritisak, TFT se ne kupuje svaki dan i ne treba štedeti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Po meni trebao si Asus plocu sa AMD chipsetom.TFT se mnogo lakse opravlja od CRT-a,ali vidi negde ako ima Samsung. Posto je kod AMD-a memorijski kontroler u procesoru oni znaju koja memorija dobro ide sa njihovim procesorima ,koliko vidim i AMD preferira Kingston ili Samsung nebaferovanu memoriju.Kingston preporucuju za brzinu DDR2-1066,za manje brzine mozes Samsung.Memorija nije po specifikaciji AMD-a.Mozes plocu Asus M3A-H/HDMI imas AMD chipset i podrsku za analogni VGA ,DVI i HDMI Hypertransport je 3.0 ili eventualno Asus M2A .Kod AMD-a ti je nesto slicno kao kod Intela sada,AMD procesori najbolje rade sa AMD chipsetom.
ploca: iskljucivo ASUS sa intel chipsetom(nikako najjeftinije)deluxe po mogucnosti procesor: iskljucivo INTEL(kad uparis te dve komponente ne moras nikad da iskljucujes komp.) napajanje:450W min. sve ostalo mozes menjati,po potrebi,ali plocu i procesor ne mozes,znaci to ti je osnovno i tu ljudi jako grese kad sastavljaju komp.ja od kad kupujem komp. uvek uparujem intel CPU i intel chipset,i nikad nisam imao problema,da nesto nece a ne znas zasto nece! sada ce se ljubitelji AMD-a obrusiti na mene,i navesti X argumenata u korist AMD-a,ali ja imam neki otpor prema AMD-u jos od DURONA,i jednostavno ne mogu da ga preporucim
Da ti iskreno kazem da sam i ja razmisljo da uzmem intel!
ovo da ostaje: Optcki uredaj:Pioneer DVR-115 20 e. Graficka:Gigabyte 3870 512MB DDR3 114 e. Tastatura i mis:Microsoft Black Value Pack 2.0 27 e. Zvucnici:MS Industrial ML-6015 38 e. Monitor:BenQ FP202W 160 e.
Sad neznam sta dalje: Koje kuciste koje napajanje,Maticnu Gigabyte GA-P35-DS3L 70 e. ,Memoriju GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Black Dragon 34 e.,Procesor E2180 2.0GHz valjda ce biti dovoljan za igre i jos kad bi uzeo Hyper TX 2 pa da ide na 2.5 jel bi moglo !
kuciste mozes i sam da napravis napajanje:CORSAIR CMPSU-520HXEU ili CORSAIR CMPSU-450VX
znaci jonnyguru,najveci guru na svijetu za napajanja ga je ocjenio kao najbolje u svojoj klasi. http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=64 lik testira napajanja tako sto ih raznim metodama dovodi do krajnjih granica,a ovo napajanje je dobilo ocjenu 9.5 od 10,i to mu je ocjenu pokvarila estetika za koju je dao ocjenu 8.5 :) mada i to je relativno,meni napajanje i ovako super izgleda,ali koga briga za izgled,ionako stoji unutra,performanse su jelte bitnije,a tu su se ocjene 9.5 i za value je dao cistu 10-ku :) unutra je ustvari Seasonic napajanje,a zna se da seasonic vazi za vrhunskog proizvodjaca napajanja,corsair samo pakuje. u svakom slucaju uopste se ne mogu porediti corsair napajanja sa chieftecom,corsair je daleeeeko ispred. jedino bi se mogla uporediti chieftec napajanja iz turbo serije,ali ona su skuplja.
:: Da ti iskreno kazem da sam i ja razmisljo da uzmem intel :: :: ovo da ostaje :: Optcki uredaj:Pioneer DVR-115 20 e :: Graficka:Gigabyte 3870 512MB DDR3 114 e :: Tastatura i mis:Microsoft Black Value Pack 2.0 27 e :: Zvucnici:MS Industrial ML-6015 38 e :: Monitor:BenQ FP202W 160 e :: :: Sad neznam sta dalje :: Koje kuciste koje napajanje,Maticnu Gigabyte GA-P35-DS3L 70 e. ,Memoriju GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Black Dragon 34 e.,Procesor E2180 2.0GHz valjda ce biti dovoljan za igre i jos kad bi uzeo Hyper TX 2 pa da ide na 2.5 jel bi moglo :: :: Pomozite da razresim ovu misteriju zakleo bih se da je amd kojeg si mislio da uzmes(l2-2x1024) jaci od tog intela. da uzimam intela- o ovome bih razmislio(naravno da ima garanciju) http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=166162
:: Da ti iskreno kazem da sam i ja razmisljo da uzmem intel :: :: ovo da ostaje :: Optcki uredaj:Pioneer DVR-115 20 e :: Graficka:Gigabyte 3870 512MB DDR3 114 e :: Tastatura i mis:Microsoft Black Value Pack 2.0 27 e :: Zvucnici:MS Industrial ML-6015 38 e :: Monitor:BenQ FP202W 160 e :: :: Sad neznam sta dalje :: Koje kuciste koje napajanje,Maticnu Gigabyte GA-P35-DS3L 70 e. ,Memoriju GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Black Dragon 34 e.,Procesor E2180 2.0GHz valjda ce biti dovoljan za igre i jos kad bi uzeo Hyper TX 2 pa da ide na 2.5 jel bi moglo :: :: Pomozite da razresim ovu misteriju ::
Imam isti proc. izvlaci 2.8-2.9 bez dizanja napona. Temp.raste za 5-10 stepeni na box cooleru. Preko 3 trazi malo veci napon al nisam hteo da ga ostavljam na 3+ zbog box coolera. Igre ce da ti rade kao i na svakom drugom proc-u novije generacije. Mozda uz neke male razlike od oko 2-3% . Aj pozz
Cisto da se ne zeznes, u Codegen Briza kuciste, cini mi se, ne ide klasicno ATX napajanje vec neko custom designed koje je manje i ima dva mala ventilatora i na njegovo mesto neces moci da ubacis neko bolje. Nisam siguran (davno sam ga gledao) ali proveri da ne bude iznenadjenja. Sto se ostatka tice dakle podrzavam stav Ploca ASUS, INTEL cipset + INTEL procesor ali bih u svojoj masini vise voleo da vidim recimo 9600GT umesto 3870, razlika nije velika u ceni ali neces imati problema sa drajverima i ostalim zahebancijama. Optika preporucujem ASUS DVR2014L1T, odlican rezac sa LightScribe mogucnoscu a po kvalitetu rezanja je fenomenalan. Naravno ovo je samo moje misljenje a ti odluci sam.
Da ti iskreno kazem da sam i ja razmisljo da uzmem intel!
ovo da ostaje: Optcki uredaj:Pioneer DVR-115 20 e. Graficka:Gigabyte 3870 512MB DDR3 114 e. Tastatura i mis:Microsoft Black Value Pack 2.0 27 e. Zvucnici:MS Industrial ML-6015 38 e. Monitor:BenQ FP202W 160 e.
Sad neznam sta dalje: Koje kuciste koje napajanje,Maticnu Gigabyte GA-P35-DS3L 70 e. ,Memoriju GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Black Dragon 34 e.,Procesor E2180 2.0GHz valjda ce biti dovoljan za igre i jos kad bi uzeo Hyper TX 2 pa da ide na 2.5 jel bi moglo !
Pomozite da razresim ovu misteriju! Po nekom mom dosadasnjem iskustvu, poceo si da sastavljas komponente od pozadi, dakle vec si izabrao i misa i zvucnike i tastaturu i opticki uredjaj, al ti samo jos komp fali. Preporuka tebi bi glasila da prvo vidis koju MBD i CPU zelis, tacnije gledaj sto bolje. Kad si vec gamer kupi E6750 i ASUS P5K Pro ili obicnu, sto je sad novo oko 210 tj 200 ova druga komb. dobra je ta geil memorija, 35, moze ta grafika. Sa kucistem ovo ispadne oko 400, kazes da imas HDD, a od opitckih bih ti rado preporucio LG ili NEC nego Pioneer. Savet ti je da uzmes od starog kompa tastaturu, misa, zvucnike i za razliku kupis ekstra monitor tipa Samsung 205BW... Tu potrosnu robu mozes da kupis i kasnije na rate, da sacekas rodjendan, slavu, novu godinu, sve ali nemoj sad da bezveze ispucas pare na te sitnice. Neces pogresiti.
Ako ides na AMD kobinaciju obavezno kupi 5000x2 BE (black edition)~70e bez dizanja napona bi trebao da firas 3.0-3.2 ghz. Ploca recimo Biostar TA 770 A2+. Intel ti je bolji u igrama i daje vise frejmova tako da ti je bolje da uzmes recimo E2200 i GA P31 DS3L za ~50e ili GA P35 DS3L ili Biostar TP35D2-A7. Za graficku ti je bolje i brze da uzmes Palit SONIC 9600GSO 768mb za 110-115e bice brza od te grafe 3870 a isto kosta osim ako bas hoces dosta da gledas filmove ili ti trebaju video mogucnosti toliko onda uzmi ati.Napajanje ti je najbolje da uzmes LC power 6600 600w za 50e verovatno daje ~ 500w realnih ali je to tebi vise nego dosta uz OC i Procesora i grafe... Tako, vidi samo koju ces kombinaciju da uklopis na kraju, ja preporucujem da ides na intel a za grafu vidi sam,nvidia je brža a kosta isto...
Vidim da nisi neki zagrizeni amd-ovac i da ne mora striktno da bude amd pri kupovini ....+ sam si izrazio veliku zelju za klokovanjem i samim tim posle svega recenog amd nema sta da trazi u ovoj kombinaciji...E2160(2180- E2200) ne bitno koji, svi su odlicni i sa Gigabyte p35 DS3L maticnom (70e) ce se odlicno klokovati..(hyper tx 15-ak E se podrazumeva kao najbolje jeftino resenje)...graficka 3870 114e ili 9600 GSO 768 mb (Palitova Sonic verzija) za 110e ako vise preferiras nvidiu....memorija ....bezi od jet rama.....to je najeftinija i najlosija transcedova memorija.....stabilnost racunara najvise zavisi od ram memorije i na tome nemoj stedeti a pogotovo sto je ovde u pitanju 10-15 e razlike...pa pobogu za 45e mozes uzeti CORSAIR ili OCZ ...periferije si izabrao i to je ok...sto se tice monitora...to je komponenta koja se NAJREDJE menja i koja je najbitnija za tvoje zdravlje...komponenta na kojoj se ne stedi nikako...stisni se za jos 20-50e i uzmi nekog LG-a od 20-22 ` i bices prezadovoljan.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.