Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Koja konfa da bude gamer... ?
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze Koja konfa da bude gamer... ? 28.05.2008. 11:27 T10044

status: user
broj poruka: 568

U pitanju su već 2 sklopljene mašine, pitanje glasi kojoj dodeliti status GAMER a kojoj stasus VIDEO EDIT ?? I zašto tako mislite...

MB DFI BLOOD IRON P35-T2RL
CPU C2D 4300 clocked 3,0ghz + OCZ Vanquisher
DIMM 4 x 1gb Corsair XMS2 ddr2 800mhz clocked 900mhz
VGA NVidia 8800GT by SPARKLE
PSU OCZ extreme 600w

MB ASUS Commando
CPU C2Q6600 clocked 3,6ghz + CMaster Hyper6+
DIMM 4 x 1gb Crucial Ballistix ddr2 800mhz epp
VGA NVidia 8800GT by SPARKLE
PSU OZC Mod extreme 780W

Mogu i da kombinujem komponente drugačije ukoliko bih dobio bolje mašine po vašem mišljenju, cpu, memara, psu ili kulere... mislim na ove postojeće, plus u rezervi imam 2 x 1gb OCZ Reaper crossfire certified na 1066mhz, da li da ubacim ovu memaru umesto neke od ovih već ubačenih i na koju ploču.

Unapred Hvala na svim odgovorima.

Pozz.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 28.05.2008. 11:50 #56088

broj poruka: 2900
Obe su na neki nacin gamer..
Zbog procesora druga bi bila video edit, a prva gamer.
Ali pazi ovako obe ploce su ploce koju su dosta popularne za clockovanje, Commando je legenda.
Iron je P35 chipset u odnosu na Commanda koji je 965P..
Ballistix je cista clockerska memorija, zavisi jel single sided ili double sided ako znas ?
Na double sided idu microni, a na nove single sided ide ne znam ni ja sta pa i nije nista posebno, ali opet ce gurati solidno..
Taj Corsair je onako prosek, nista specijalno.

Tako da ako mozes kombinovati, stavi Ballistix u prvu konfiguraciju a Corsair u drugu.
I onda uzmes prvu za gaming a drugu za video edit.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lllo 28.05.2008. 12:12 #56090

broj poruka: 319

Kao sto je OCz rekao - prva opcija za igranje,druga za video edit.Naravno,obrnut slucaj uopste ne bi bio los izbor,ali je steta ne iskoristiti potencijal Q6600 za video,jer je vrijeme (koje ce se utrositi za obradu),ipak,dragocjeno.Osim toga,razlika izmedju 3.0 i 3.6 Ghz u igrama,pri vecim rezolucijama,je zanemarljiva,u takvim okolnostima se veci dio `tereta` prenosi na gpu,koji je u ovom slucaju isti.

Memorija - mislim da nema potrebe da mijenjas/premjestas bilo sta,jer taj Ballistix je,ako se ne varam,`value` model.

KaiserSoze OK 28.05.2008. 12:25 #56091

Bolji je za gaming C2D4300 klokovan solid rock na 3,0ghz a za video edit bolji je C2Q6600 klokovan na 3,6ghz solid rock, ako sam dobro razumeo.
Što se tiče memere Crucial Ballistix je dvostrana i ima narandžaste hladnjake, epp model, nije value, prebaciću je na Blood Iron radi probe.
Corsair XMS2 radi solid rock na 900mhz, može i više ali za 24/7 sam je ostavio ovako. Nju ću prebaciti na Asus Commando.

E sad, da li pomenuti OCZ Reaper 1066 crossfire sertified ubaciti možda umesto neke memorije ??? Takože Micron čipovi.

Hvala na svim odgovorima.
pwner Re: OK 28.05.2008. 15:21 #56101

broj poruka: 475
Kad ti je proizvedena memorija OCZ Reaper (pogledaj u CPU-Z-u)?

:: Bolji je za gaming C2D4300 klokovan solid rock na 3,0ghz a za video edit bolji je C2Q6600 klokovan na 3,6ghz solid rock, ako sam dobro razumeo
:: Što se tiče memere Crucial Ballistix je dvostrana i ima narandžaste hladnjake, epp model, nije value, prebaciću je na Blood Iron radi probe
:: Corsair XMS2 radi solid rock na 900mhz, može i više ali za 24/7 sam je ostavio ovako. Nju ću prebaciti na Asus Commando
::
:: E sad, da li pomenuti OCZ Reaper 1066 crossfire sertified ubaciti možda umesto neke memorije ??? Takože Micron čipovi
::
:: Hvala na svim odgovorima.
Equinoxe Re: 28.05.2008. 16:29 #56106

broj poruka: 12057

Ajde ako mozesh preskoci SPARKLE model.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

OCz re 28.05.2008. 19:24 #56132

broj poruka: 2900
Double sided Ballistix ti ide 1200MHz.
OCZ ubaci umesto Corsair-a ali samo ako ti je bitno za clock, taj Corsair ide...( sad malo pricam napamet ) ali tu negde 950MHz - 1000MHz ne vise sa CL5. I to zavisi koji posto oni imaju milion revizija i ne mozes nikako da znas koji su cipovi vise...
Znaci ne ocekuj mnogo od Corsair-a. 1000MHz ako ubodes dobar, 950MHz puna kapa ovako.
KaiserSoze Evo me tek sad 29.05.2008. 10:23 #56210

@Pwner - sad ću da proverim pa javljam, zašto je to bitno ???

@Bax - teško ću ga preskočiti, već je tu :) - zašto ga inače treba izbegavati ???

@Ocz - sa kojom voltažom i kojim latencama ovaj Ballistix ide na 1200 ???
Što se tiče Corsair XMS2, njega sam našao na DFI sajtu kao memaru pogodnu za overklok više različitih modela ploča, hvale njegovu stabilnost i pre svega kompatibilnost.

U svakom slučaju od nje i ne tražim limit overkloka već jedan brz i stabilan rad na upravo tih 900-950mhz.

Pozz.
Ognjeni ... 01.06.2008. 15:51 #56740

broj poruka: 4518
super kompic si uzeo..nek je sa srecom da te dobro sluzi..
:)

Ajd uzdravlje :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs