Dobio sam neki racunar HP Vectra (ne znam model) iz 1999. godine! Ima Foxconn plocu (jedina oznaka na ploci je WMTA), Intel P4 1.5GHz, GeForce 2 i 256 RDRAM PC800 memorije... Radi kao sat ali bi hteo da mu dodam jos memorije (bar jos 256Mb)...
E sad interesuje me da li neko zna gde ima da se kupi RDRAM i kolika mu je cena. Inace memorija od pre 10 godina radi na 800 MHz - haos...
Sa dodavanjem memorije mozes d aimas gadnih problema. Mislim na rambus memoriju. Prvo tesko ces je naci jer se vrlo kratko prodavala. Drugo kod njeih je koliko se secam bila neka varijanta da se prazni slotovi popunjavaju sa praznim modulima. U svakom slucaju koliko imas slobodnih slotova? Koja je vec postojeca memorija koju imas, mislim na neke oznake sa nje?
Brate i ja imam vectru HP sa HP plocom i socet 423, razumem tvoj problem e pa ovako Rambus je tesko naci ja sam ga trazio gotovo godinu i nasao sam od nekog lika sa vidikovca 512(2x256) za 50 evrica toliko ti je i u nemackoj mozes da pogledas na ebay.de, rambus kupuj iskljucivo u paru jer on tako i radi nikako samo jedan modul jer to nije to. najveci problem ces imati ako hoces da menjas procesor koji je na 423 socetu a najjaci u toj varijanti je 2 Ghz a da ga nadjes to ti je naucna fantastika. Ja sam nasao adapter sa soceta 423 na 478 i sada cekam neki northwood na 2.6Ghz.
samo da znas da svaki evro ulozen u rambus tj. RDRAM ulozen u pravom pravcu !!!!! a da samo da ti kazem posebno obrati paznju na frekvenciju rama kad kupujes da li je 800-45 ili 800-40 ima razlike velike mada specifikacije kazu da se moze tu da ubudzi i onaj na 600 mhz al bolje ne eksperimentisi jer ovo radi ko zmaj!
Brate i ja imam vectru HP sa HP plocom i socet 423, razumem tvoj problem e pa ovako Rambus je tesko naci ja sam ga trazio gotovo godinu i nasao sam od nekog lika sa vidikovca 512(2x256) za 50 evrica toliko ti je i u nemackoj mozes da pogledas na ebay.de, rambus kupuj iskljucivo u paru jer on tako i radi nikako samo jedan modul jer to nije to. najveci problem ces imati ako hoces da menjas procesor koji je na 423 socetu a najjaci u toj varijanti je 2 Ghz a da ga nadjes to ti je naucna fantastika. Ja sam nasao adapter sa soceta 423 na 478 i sada cekam neki northwood na 2.6Ghz.
samo da znas da svaki evro ulozen u rambus tj. RDRAM ulozen u pravom pravcu !!!!! a da samo da ti kazem posebno obrati paznju na frekvenciju rama kad kupujes da li je 800-45 ili 800-40 ima razlike velike mada specifikacije kazu da se moze tu da ubudzi i onaj na 600 mhz al bolje ne eksperimentisi jer ovo radi ko zmaj!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.