Kako vidite iz samog naslova teme cekaju me neke nove `obaveze` tako da cu verovatno imati jos manje vremena da se zanimam na racunaru nego sad. Odlucio sam da je vreme da stavim svoju konfu na dobos jer je stvarno steta da mi sedi neiskoriscena i skuplja prasinu. Posto nisam pratio cene i trziste odavno molio bih za pomoc oko procene konfiguracije koju cine sledece komponente:
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz AM3 CPU FAN: CoolerMaster Hyper 212+ MB: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P RAM: 4 x 2GB Kingston HyperX 1600MHz VGA: Sapphire ATi Radeon 5850 1GB DDR5 HDD: Western Digital Green 500GB CD/DVD: LG DVD-RW Drive GH22NS50 CASE: NZXT Beta Midi Tower CASE FAN: 3 x CoolerMaster 120mm Blue LED + Xigmatek Monocool Fan Controller POWER: CoolerMaster RealPower M620 620W OS: Windows 7 x64 Professional Monitor: ASUS VW223 22` LCD (WSXGA+) Tastatura: Logitech G103
Mislite da ne moze nista vise od toga? Evo gledam bas sta sve nude po oglasima npr. za neke malo vece pare. Ne mogu da pridju ovom mom kompu...Mislim, ok svako hvali svog konja ali ja sam bas lepo skockao sve ovo i odrzavam ga tako da izgleda kao da je sad izasao iz radnje...
Neka ti je srecno roditeljstvo! Samo, ne zaboravi da neke stvari
07.04.2014. 04:08
status: user broj poruka: 10998
ne treba razdvajati - recimo, bebu i kompjuter. Sutra ce to dete, mozda, da te gleda prezrivo jer su mu se vrsnjaci rodili uz Intel i NV. Zatim, to je idealna sprava `entertainment` tipa, a bebi ce biti potrebna muzika, pozeleces i da joj snimis glas, da se prijateljima i rodjacima najavis u goste putem Skype-a... Hocu da kazem: sto su danas mob telefon i komp, to su nekada (u vremena takodje puna nedaca i muke) bili radio i (crno-beli) tv, pa su ljudi ipak smogli da odgaje i po dvoje-troje naslednika... Stedelo se na nekim drugim stvarima - moglo se i bez automobila otici do lekara, do pekare, do parka...moglo se i bez tetovaze i bodi-pirsinga na pupku biti `cool` i zanimljiv u drustvu itd.
Druga stvar: kao sto ti je verovatno poznato, kompjuterom se mogu i lepe pare zaraditi, sto bi bas zgodno doslo celoj porodici. Pod izvesnim uslovima, za mesec dana bi mogao da ti donese i vise od sume koju ces (mozda) dobiti njegovom prodajom. Da li si i to uzeo u obzir kada si zakljucio da ``sprava sedi neiskoriscena`` te da treba da je se otarasis da bi prestala da `skuplja prasinu`?
Hvala na savetima i lepim zeljama. I moj matori mi je rekao nesto slicno kao i ti. Znam, pare dodju i odu i opet si nekako na istom. Ali nije meni problem toliko ni kinta nego jednostavno imam neke druge planove. Ako se desi da prodam desktop ostaje mi opet sasvim pristojan laptop sa kojim bi mogao da zavrsim sve sto mi treba...A ovako, u poslednje vreme, pored telefona retko i palim desktop. Igrice vise ne igram jer sve manje imam vremena,a iskreno i ne zanimaju me vise. Jedino sto stignem je da pogledam neki dobar film, prozujim ponekad po internetu,slusam muziku i to je to...
Opet i to dete ce tek za par godina doci u dodir sa svim tim tehnologijama. Pa ko zna sta ce se sve pojaviti u narednom periodu. Za par godina bi npr. mogao da pazarim i sklopim opet nesto ovako dobro.Kako za njega tako i za mene hehehehe... .-)
Videcu sta cu da uradim. Pitao sam samo za savet oko odredjivanja cene. Ako ne dobijem neku pristojnu ponudu onda ga necu ni prodavati. Ne ide mi ni u prilog da ga prodajem bud zasto. Ulozio sam dosta para a i truda da sve skockam kako treba i da komp izgleda onako kako sam oduvek zeleo...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.