seljacku foru... Naime trazim da kupim HDD od 3 TB, na oglasima polovan. Stalno nailazim na oglase likova koji prodaju HDD sa garancijom ili bez ali cena je mizerno manja u odnosu na one u radnji nekih do max 1000 ili par stotina dinara..
E sada degenericima koji to rade ne mozes da objasnis da kada nesto predje prag prodavnice da odmah u startu vredi 20 do 30 % jeftinije, bez obzira da li je to staro 1 sat ili par dana ili da li je korisceno u kompu 1 dan ili 1 godinu...
Sta mislite koliko je realna cena nekog polovnog HDD 3TB green WD ?
Pa tako je ko što si i reko al ko što rece degenerici :) Nisu krivi oni krivi su oni koji su idioti i za 1000 ili 2000 dinara manje kupuju takve stvari.Ja to nikad nebi al ko što rece degenerici :(
Zasto ne ako je nesto 2 ili 3k jeftinije nego u radnji i ima garanciju ? Ali ok neko ima para za bacanje a neko ne ... Degenerici su ovi sto prodaju , lopuze , secikese i maloumnici ... A onaj ko kupi od njih zato sto je 300 dinara manje negu u radnji je jos veci maloumnik...
Mada ako ne budem nasao nijedan onda bolje dati 200 do 500 din vise i kupiti u radnji ...
Slazem se sa tobom, ali ti ljudi drze te cene jer ih ocigledno prodaju po tim cenama, da ih ne prodaju smanjili bi ih logicno. Krivi su ti koji kupuju. Ja ne volim da kupujem polovno bez garancije i racuna, a razlika u odnosu na novo je oko 5%, smesno. Ako ima garanciju treba da je oko 20% jeftinije nego u radnji, bez garancije ja nikad ne kupujem ali realno ako je bez ili je istekla treba da ide za oko 40%/45% jeftinije od cene nove stvari.
A takodje isto mrzim obaranje cene do besvesti tipa graficke karte kad se ovde radi procena, ljudi kazu katasrofalno male cene a realno moze covek mnogo vise da dobije bez da vara ili preteruje.
Uspori malo: diskovi od 3TB su jos uvek novina (barem kod nas)
30.08.2013. 15:06
status: user broj poruka: 10997
i svaki takav disk je (kao) nov. Pa jos sa (maltene celom) garancijom. U skladu sa time im je i cena.
Ja sam pre godinu dana kupio Hitachi Ultrastar (``serverski``), kapaciteta 1TB. Ako bi mi sada neko ponudio WD od 3TB, u direktnoj razmeni, ne bih pristao, pa neka je i sa 5 godine garancije...
Dobro jutro,dobar dan, i tebi, i Dexteru,i svima....
Tako nije samo sa HDD-ovima,tako je trenutno opste stanje na oglasima,ljudi hrle na oglase posto nemaju para za novo, zato su nama dobro poznati preprodavci,sada u stanju da neke stvari drze i skuplje polovne nego nove...
AKA, jedan poznat preprodavac,drzi vec oko 6 meseci, Asus Xonar STX, za 149 evra,a nova u prodavnicama je od 152 evra, da ja sam novu kupio novcatu odma za 160 evra pre 2 nedelje u vipxxxx.Posto ove sa nizom cenom su morale da se cekaju 1 dan... Pomenuti oglas,lako cete naci na oglasima,i zaista,taj ce drzati i cenu,i oglas jos 100 godina....I nece prodati zvucnu NIKAD.
Takodje gledam,amd 7850 recimo,koje su to cene,pa prodaju ih polovne i skuplje nego sto su nove, pa gde to ima ? ? ? Ima kod nas...
I NAJTUZNIJE, TI OGLASI SU NON STOP TU,TO NIKO NE KUPUJE,I NEMOJTE MISLITI KAKO SE TO PRODAJE,PRATIM OGLASE REDOVNO,I ZAO MI JE U STA SE TO PRETVORILO,STANJE JE SMESNO I ZALOSNO....
AKo pogledate tako je stanje sa svim stvarima, recimo gledam audio komponente,zvucnike, hahaha, pa tek oni , da vidite koja je to smejurija kad se recimo pojavi JBL L112 za 1000 evra, zvucnik koji je po oglasima do pre 2-3 godine bio vrh glave 500 evra, ljudi sad traze neznam sta,a za te pare,mozete naci zvucnike 5 puta bolje,da se userete,cega sve nema,kako kod nas,tako i na EBAY-u... Yamaha ns1000m, sada se za njih trazi minimum 1100 evra,1250,1500,sve zavisi od stanja...PA sta jer ljudi misle da su nama svrake isprale mozak...Pri tom koliko je to za 30-40 godina,rkano,menjano,sve to treba isproveravati ponovo,mislim,stvarno....
Samo se nadam da nece naici neki nalozeni degen,jer jos uvek postoje kako polovni tako i novi uredjaji,stvari,po tim slicnim cenama koji se mogu kupiti,a da znate sta kupujete.......
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
I ja sam tako mislio,ali veruj mi,pratim recimo,kupujemprodajem,audio komponente,dobrim delom i PC komponente, i vecina oglasa,pogotovo preprodavaca stoji i vrti se vec 2 meseca koliko pratim skoro svakodnevno...
I bas u inat sad i pratim,da vidim,dokle su ti ljudi spremni da idu...Inace za zvucnike i pojacala,imaju oglasi koji se vrte vec godinama recimo :) Posto vec par godina pratim oglase , znam o cemu pricam.....
Ali sad,redovno pratim,prosto,toliko mi pomaze da u glavi shvatim sa kim sve tu imam posla, olaksam sebi i prodaju i buducu kupovinu bilo cega...
Recimo,ako pratite oglase,cesto cete provaliti,kada neko nekog zajebe,pa stvar koja je prodata ubrzo krene iznova i iznova da se pojavljuje na oglasima,sa svih strana...Zato je kasnije teze da vas neko zajebe,i da kupi nesto sto ne valja...
Takodje,isto,kad stigne nesto u vecim kolicinama,zna se,uglavnom losa serija necega,itd itd, vecina vas zna o cemu pricam,pa da ne tepem dalje :D
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Pazite, kada je rec o polovnim (koriscenim) predmetima, uredjajima itd.
30.08.2013. 19:01
treba biti oprezan u ocenjivanju (be)smislenosti cena koje se za njih traze. Neki ``vintage`` primerak audio-opreme, na primer, moze za nekog kolekcionara da bude od neprocenjive vrednosti, taman i da uopste nije funkcionalan ili da je cak delimicno ostecen.
Takav uredjaj, koji je davno, davno kupljen za 1000$ danas moze da bude nudjen i za 10.000$
Medjutim, covek koji je prekjuce kupio hard disk od 3TB (ili mu je neko poklonio za rodjendan, ne znajuci da slavljeniku taj predmet ne treba), pa mu je iznenada ponestalo love i jutros bi da ga proda, najverovatnije ce odrediti cenu koja je samo neznatno niza od one u prodavnici... Ako je disk 100.00% ispravan i 100.00% pokriven garantnim rokom, ne vidim razloga za cudjenje...
Dobro se secam da si ti onaj lik, sto je na KP prodavao 8800GTS i 4870 po nekim EKSTREMENO nerealnim cenama, i dolazio si ovde da ih branis - kako je to tako, blablabla, itd.
Sta bi ti? Da ti neko pokloni 3TB za jedno 6000 RSD? 7000?
Nece da moze.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
tortojed: Kao sto sam rekao, cim predje prag radnje 20 % je cena vec ubijena bez obzira sto je kupio HDD pre 1 sat ili par dana ili mu je poklonjen...
Milunka:
Slazem se sa tobom da ima naduvanih cena i da ima takvih likova , jednostavno nemamo veliko trziste da bi se jos neko pojavio sa istim uredjajima i nizom cenom...
f0rever:
Ne znam ako si na mene mislio pogresio si,nisam imao nikada te kartice...
Ne trazim da mi niko nista pokloni nego samo dozu realnosti ... Recimo izmedju 10 i 9 k dinara, a ne za 5 ili 6 k din manje ....
OK - tvoje misljenje je tvoje, moje je...moje. Jednostavan primer:
03.09.2013. 00:41
kupio sam kartu GTX770 DirectCu OC (Asus), pre 2-3 dana. Platio sam nesto vise od 44K rsd. Potpuno je ispravna a fakticki tek ``stavljena u pogon``. Dakle, de facto, nova. Recimo da mi je hitno ustrebala velika suma novca i da hocu da prodam (i) ovu kartu. Nova je. Savrseno ispravna, da ispravnija biti ne moze. Sa racunom i punom 3-godisnjom garancijom...
Zasto bih je cenio 9000 dinara manje nego sto sam je platio?
Zato što nije novo vec polovno tortojed.Tako je svugde u svetu.Prodaju ljudi sasvim nove stvari i drugde ne samo kod nas.I za kolko bi prodao tu tvoju.Za 2000 manje.Pa ko je lud da ti kupi kartu kad pored 40.000 u džepu je eto sad u stisci pa da ti to plati 2000 dinara manje.Doduše takvih koji to rade ima da se nadje.I ja sam svojevremeno prodao 5770 za 10.000 dinara a nova je bila 12.500 il tako nešto.Moja bez garancioje a eto platio 10.000 za to bez garancije.Apsolutno nikad tako nešto nebi uradio.Doduše da je nije kupio ja je verovatno nebi za manje ni prodao kao što necu ni ovu gtx 460 jer za 50 evra kolko sam imao ponuda jok.Dao bi je za 70 a i to mi je nekako malo :)
:: :: Kao što staro pravilo kaže. Svaka roba ima svog kupca. :: Ili je nema... Seti se `Ljubiše iz Pančeva` nekoliko godina davao iste oglase i nikad nijedan deo nije falio iz spiska.
:: I tamo shisha ovce :: Pa i nije neki `frizer za ovce` ako je nastavio po starom. Limundo i Kupindo više i ne gledam, piši propalo za kupovinu tamo, oni šišaju gore od njihovih oglašivača. Na K&P bar možeš da se dogovoriš, kod mene ide samo Beograd, proba i lično preuzimanje, ostalo na Ignore ako cena izgleda glupa.
nazivas ljude degenericima jer ne spustaju 20-30 % zbog tvojih lepih okica? izjednacavas nesto sto je staro 1 sat ili dan sa necim sto je korisceno 1 godinu?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.