Pozdrav dobri ljudi, zanima me kolika je vrednost ovih delova, nisam neki ekspert u ovome pa mi je svaka pomoć dobrodošla. Imam trenutnu konfiguraciju : procesor :Intel Pentium D 3.4GHZ, dual core Matična ploča :Gigabyte EP35C-DS3R Memorija :4 gb rama (2x2gb) Grafička karta :Asus GeForce 9600gt Hard disk : 750 gb Western Digital
Hteo bih da prodam ploču procesor i grafiku i da uzmem nešto novije. Pa me zanima koliko mogu da vrede moje komponente (ploča, procesor i grafika). I da li je pametno da pređem na AMD, pošto je intel sada nenormalno skup? P.S. Imam i Nvidia quadro fx3500, jel bolje da ostavim nju ili 9600gt za drugi računar??
Veoma je NEPAMETNO prelaziti na AMD - onoliko pametno koliko i prelaziti
29.01.2013. 13:37
status: user broj poruka: 10998
sa SPLAVA na BROD KOJI TONE. TO bi bilo NENORMALNO a ne skupoca Intel-ovih komponenti. Quadro ili GT? Zavisi za sta ti treba ta ``druga masina`` (ako su igre, zadrzi 9600GT)...
Hvala na dobrodošlici :) Sad za to napajanje, pošto je ovo kupljena konfiguracija na pijaci u Bubanj potoku (verovali ili ne) u Chieftec kućištu ima njegovo napajanje od 400w. Ali imam ja u drugom kompu koji mi je pomogao (čitaj sklopio) drugar Taurus LC7560 (piše na kutiji :) ) od 560w, koje ako mi treba mogu da zamenim sa ovim ako je malo 400. U toj drugoj je intel Core2Duo 6550, 4 gb ddr2, Asus P5K, HD 500gb, i trenutno pomenuta Nvidia quadro. Jel tome dosta 400 w? Nekih 200-300 jura + ovo za delove?
Druga mašina je ne bitna, to je sada sestrin komp, ne koristi se za igre. Samo internet, office, filmovi, muzika... Zato i pitah, šta bi mi se više isplatilo, da ode GT ili Quadro??
Znači preporuka je da uparim sve to i prodam zajedno? Pa ok, onda samo još pitanje koliko para mogu da izvučem za ove moje delove? Hvala za preporuku :)
Ploča podržava i ddr2 i ddr3 memoriju i na njoj je 4 gb ddr3. Bilo je 4 gb ddr 2, ali sam to turio u drugi komp... HDD ne prodajem, 750gb ostaje, kućište ostaje, jedino ne znam da li napajanje da menjam?
Znam, znam, soketi se razlikuju, gledao sam malo cene i te varijante, soketi am1, am2, sve drugačije. Ovo moje je 775 soket. Hvala na informacijama. Evo postavih oglas, pa ako pozove neko da znam makar koliko da tražim para :)
meseci asus p5-kc+intel core 2 duo 6550 +4 gb ddr2 mushkin silverline prodao coveku za 10000 dinara.ti probaj ako mozes i vise mada tesko,pojedinacno na limundu ces dobiti vise para nego zajedno
...ne prodajem tu ploču i procesor. Hoću da se rešim ovog Pentium Duala na 3.4ghz. Sve više razmišljam o kupovini Quad procesora za soket 775 i da sam miran još godinu, godinu i nešto. Taman dok roknu cene još malo dole i ja da skupim još neki dinar pa da uzmem nešto ozbiljno... Imam Q8200 za nekih 60 jura. Njega kaze ortak može da overklokuje ako mi bude trebalo. A Q9550 je nekih 130-140 jura. To mi izgleda dosta para. Šta mislite Vi o tome?
heh, jeste on 140, ali na tu priču ide i ploča neka od 70-80 evrića. A gledam ovaj Q9550 šta su radili ljudi sa njim, parira i7 procesoru kada ga overklokuju :) Ali u pravu si tu, mnogo je para. Jel se isplati Q8200 za 60 evrića? I gledam sad na kupindu Radeon HD 4870 x2 2.700 din, a čovek priča kako nema dobro napajanje i ne može da je pokrene i vidi da li radi????? WTF??? A bilo bi lepo to još uzeti i bio bih miran 2 godine :)))
Sta god radio, ne kupuj te kao neproverene / neispitane stvari, jer 100% ne rade / pokvarene su...
1. Neispitana - (ispitana je i ne radi) 2. Netestirana - (testirana je i ne radi) 3. Radila je zadnji put u mojoj mašini - (dok nije crkla pa je izvadio i prodaje) 4. Verovatno ispravna - (sigurno neispravna) 5. Stigla iz Austrije - (stigla sa buvljaka probana i ne radi) 6. Nemam procesor da je probam - (imao je procesor, proverio, ne radi) 7. Verovatno je ok, ne razumem se - (razume se on odlično, probao je i ne radi) 8. Trebalo bi da radi - (trebalo bi ali ne radi) 9. Kombinacija svega gore navedenog - (potpuno isti rezultat, ne radi) 10. Prodajem zlatnu ribicu, nisam pogledao da li je ziva, znaci ide kao NEISPITANA 11. Prodajem sijalicu od 60W, nemam gde da je proverim, ide kao neispitana 12. Prodajem baterijsku lampu u kompletu sa baterijama, neispitano...
Još jedno pitanje i neću smarati više. Da li mi se isplati da uzmem sada neku novu 256-obitnu kartic, pošto imam 19 inča monitor, kome je max rezolucija 1440x900 i za sada ga ne bih menjao (eventualno zamenio sa sestrinim 22 inča 3:) ), ili nemam potrebe za tim, nego neku 128-obitnu?? Jer kako stvari stoje, verovatno ću pazariti taj Q8200 i sačekati jedno godinu dana da uzmem ploču i procesor.
Uz taj quad ako ga uzmes na toj rezoluciji / monitoru za sad ti ne treba nista jace od recimo grafickih tipa 5770 / 6770 ili nesto od nvidije recimo gtx 260/ gtx 550 ti
Sobzirom koje napajanje imas bolje su ti amd/ati karte
Ali kad promenis monitor onda je neki minimum recimo gtx 460 / 7770
...pazarih Q8200 i radi na 2.93 trenutno, bez dizanja napona i njegovim kulerom. Ako nije dovoljno ili misliš ta ne vredi, šta da uzmem onda do 120 evrića?? Hvala na brzom odgovoru
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.