Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Procenite koliko vredi ...
Pitanje za servispc-a
STRANA 1 OD 1
NastyB Pitanje za servispc-a 18.07.2007. 19:04 T5042

status: user
broj poruka: 729
Posto vidim u forumu da se razumes u sve ovo i da te ljudi cene, zanima me za koliko bi mogao da utopim sledece:

AMD Athlon XP 2500+ Barton
ASUS A7N8X
2X256 + 1X512 Kingston DDR333
ASUS 7600 GS (stara 7 meseci)
WD 160 Gb (star 7 meseci)
Maxtor 120 Gb
Pioneer 111D
Hansol 920P (100MHz osvezavanje, strava CRT monitor)

Sve, naravno, savrseno radi.

Unapred zahvalan...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nisam Nemanja, but 18.07.2007. 19:29 #23852

broj poruka: 5704
offtopic: Hansol sa vertikalnim osvezenjem od 100MHz??? Impozantna cifra...inace, da ne bi bilo zabune, Hansol je najobicniji trash koji ugradjuje otpadne katodne cevi tipa Mazellan, dakle one sa fabrickim greskama a koje prosecan korisnik ne vidi, o VN trafou i otklonskom kalemu kao narednim najskupljim delovima monitora i da ne govorim...bez uvrede!

na ovo ti mogu odgovoriti i oni koji rade preprodaju polovne opreme...ti nabij jednu cenu pa polako spustaj ako ti nije hitno. pozz

- C H A M E L E O N -

:: Posto vidim u forumu da se razumes u sve ovo i da te ljudi cene, zanima me za koliko bi mogao da utopim sledece
::
:: AMD Athlon XP 2500+ Barto
:: ASUS A7N8
:: 2X256 + 1X512 Kingston DDR33
:: ASUS 7600 GS (stara 7 meseci
:: WD 160 Gb (star 7 meseci
:: Maxtor 120 G
:: Pioneer 111
:: Hansol 920P (100MHz osvezavanje, strava CRT monitor
:: Sve, naravno, savrseno radi
:: Unapred zahvalan..
NastyB Ok 18.07.2007. 21:20 #23861

Hvala. Nisam znao za to. Covek svasta nauci dok je ziv.

Ja sam samo prosecan korisnik, ali monitor je 19` rezolucije 1600 X 1200 sa 100MHz osvezavanja i jedino u njega sam mogao da buljim satima a da me oci ne zabole. Ne razumem se u elektroniku, to mi je korisna informacija. Zato sam i pitao koliko bi sve to moglo da vredi.

MACHINE Re: Ok 18.07.2007. 22:02 #23868

100Hz je osvezenje ali nema teorije da ti izvuce to na 1600x1200@100Hz vec na 60Hz ili 1280x1024@85Hz ili 1024x768@100Hz, iako je to najjaca njohova serija Professional jer je horizontalna frkvencija 96Khz a profi modeli Sny, Nokia, Ezio idu do 140Khz i cak 300Mhz bandwidth, dok je kod tvog 200Mhz...monitor ti vredi oko 80e
Ploca je dobra (ne bas kao Abit NF7) i vredi oko 30e, cpu vredi 30e memorija vredi nekih 50e, grafika 50e, diskovi po 40e i przilica 20e, suma sumarum oko 350e

- C H A M E L E O N -

:: Hvala. Nisam znao za to. Covek svasta nauci dok je ziv.
:: Ja sam samo prosecan korisnik, ali monitor je 19` rezolucije 1600 X 1200 sa 100MHz osvezavanja i jedino u njega sam mogao da buljim satima a da me oci ne zabole. Ne razumem se u elektroniku, to mi je korisna informacija. Zato sam i pitao koliko bi sve to moglo da vredi
Stripy Posto i ja prodajem polovno 18.07.2007. 22:27 #23873

broj poruka: 4163
moje cene bi bile sledece
1. Barton 30e
2.Asus 35e
3. 256ddr 10e, 512ddr 20e
4. 7600gs ne znam (pogledaj u oglasima cene od do pa napravi sam cenu)
5. 160gb 30e
6. 120gb 25e
7. pionir 111 20e
8. hansol 35e

To su cene po kojima ces delove prodati, a ne prodavati posto mnogi daju nebulozne cene. I pored toga sto ces dati ok cene racunaj da monitor i ddr1 sada nisu konkurentna roba i malo kome treba. Ako ne prodas za dan dva nemoj smanjivati cene, vec sacekaj da se pojavi neko kome to treba.

NastyB Re: Re: Ok 18.07.2007. 22:48 #23879

:: Ploca je dobra (ne bas kao Abit NF7) i vredi oko 30e, cpu vredi 30e memorija vredi nekih 50e, grafika 50e, diskovi po 40e i przilica 20e, suma sumarum oko 350

Uf, hvala, ja sam se nadao da cu moci bar 300 da ustrapim za ovo. Nemanja, hvala i tebi na proceni.

Pozdrav.
MACHINE Check this out 18.07.2007. 23:58 #23888

http://pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4996&forid=4&katid=1

http://pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5000&forid=4&katid=1

- C H A M E L E O N -

:: cc
:: imas grupu za ta pitanja.a ti bi malo preko reda.jos sto su ti ovi odgovorili.mogli su i ostali da to urade, pa nisu, nemoj sad ti da se pravis pametan
Igor84 Re: Posto i ja prodajem polovno 19.07.2007. 04:09 #23903

broj poruka: 327

:: moje cene bi bile sledec
:: 1. Barton 30
:: 2.Asus 35
:: 3. 256ddr 10e, 512ddr 20
:: 4. 7600gs ne znam (pogledaj u oglasima cene od do pa napravi sam cenu
:: 5. 160gb 30
:: 6. 120gb 25
:: 7. pionir 111 20
:: 8. hansol 35
:: To su cene po kojima ces delove prodati, a ne prodavati posto mnogi daju nebulozne cene. I pored toga sto ces dati ok cene racunaj da monitor i ddr1 sada nisu konkurentna roba i malo kome treba. Ako ne prodas za dan dva nemoj smanjivati cene, vec sacekaj da se pojavi neko kome to treba.

Sve je manje vise OK, al za monitor ga pretera prijatelju. Taj monitor vredi bar 70.
vampirbg Re: Nisam Nemanja, but 19.07.2007. 04:20 #23905

broj poruka: 711
:: offtopic: Hansol sa vertikalnim osvezenjem od 100MHz??? Impozantna cifra...inace, da ne

Hansol obicno samo sklapa monitore... Pre par godina su imali dobru seriju 15` TFT monitora sa Samsung panelima... Jos uvek imam jedan koji radi besprekorno :) Ne znam kakvi su im CRT (odavno nisam kupovao nov CRT) :)
NastyB Re: Check this out 19.07.2007. 07:39 #23907

:: http://pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4996&forid=4&katid=
:: http://pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5000&forid=4&katid=

:: :: imas grupu za ta pitanja.a ti bi malo preko reda.jos sto su ti ovi odgovorili.mogli su i ostali da to urade, pa nisu, nemoj sad ti da se pravis pametan

Znam, ali, evo postavio sam to tamo u konfu koju treba (kao sto je Machine i nasao) ali niko mi nije odgovorio, a ovde sam dobio odgovora mnogo u istom danu. Izvinjavam se, ali ovde je, izgleda, vise posetilaca. Sta cu, samo sam bio znatizeljan.

gman ej machine 19.07.2007. 14:01 #23922

broj poruka: 1111
daj mi jos malo infoa o hansolu, mislim iz prve ruke
a evo i mog iskustva sa 730ed: sljaka vec 4 godine, nikad nije bilo kvara, s tim da ga gasim rucno cim mi ne treba ili automatski za 10 min
e sad, ako ti kazes da je tako los, a ja nemam razloga da ti ne verujem, jer sam ja video samo jedan primerak, koji do duse radi savrseno dok su se samsung kvarili kao blesavi
ne znam ni sam sta sam hteo reci
je... vrucina
uglavnom verovatno sam ja ub`o dobar i na osnovu toga stekao utisak da hansol i nije tako los
a za sony, pa sony se i progurao do vrha sa trinitronom, i ja kontam da je to ipak najjaci sistem, ili onaj noviji, zaboravih kako se zove, isto crt
ako nista drugo bar ti je toplo oko srca kad ti na plastici, koja se ne razlikuje od mora drugih, pise SONY
poz

MACHINE Re: ej machine 19.07.2007. 15:16 #23924

Nema te nesto gman! Ovako, zasto ja cenim Sony i Nokia. To su jedine firme koje imaju sertifikat za ekranizaciju NASA objekata, shuttle-ova...tj. njihovi specijalni odeljci vojno-industrijske linije. Slicno tome Eizo Nanao i Iiyama se korsite kao profesionalni industrijski brand za arhitekte, SGI (Silicon Grapchics Incorporated), Silicon Image i ViewSonic by Nokia imaju posebne serije koje se koriste u Hollywood-u i za velike kuce koje rade animaciju&modeliranje, publishing...to nemaju druge firme siroke potrosnje, dakle, oni su sam vrh i iz razloga sto mogu decenijama da rade bez kvarova ili znacajnijih gubitaka na kvalitetu prikaza, najsigurniji su u smislu da ti se ne mogu zapaliti ni posle nekoliko meseci NON-STOP rada, a neki cak ni posle vise godina neiskljucivanja...

P.S. Da, ubo si OK primerak Hansola on ti je u klasi za CTX (Chuntex Electronics). pozz

- C H A M E L E O N -

:: daj mi jos malo infoa o hansolu, mislim iz prve ruk
:: a evo i mog iskustva sa 730ed: sljaka vec 4 godine, nikad nije bilo kvara, s tim da ga gasim rucno cim mi ne treba ili automatski za 10 mi
:: e sad, ako ti kazes da je tako los, a ja nemam razloga da ti ne verujem, jer sam ja video samo jedan primerak, koji do duse radi savrseno dok su se samsung kvarili kao blesav
:: ne znam ni sam sta sam hteo rec
:: je... vrucin
:: uglavnom verovatno sam ja ub`o dobar i na osnovu toga stekao utisak da hansol i nije tako lo
:: a za sony, pa sony se i progurao do vrha sa trinitronom, i ja kontam da je to ipak najjaci sistem, ili onaj noviji, zaboravih kako se zove, isto cr
:: ako nista drugo bar ti je toplo oko srca kad ti na plastici, koja se ne razlikuje od mora drugih, pise SON
:: po
gman nema naslova 19.07.2007. 17:11 #23930

broj poruka: 1111
ma brate vrucina pa me mrzi da kucam
a i ada sljaka k`o blesava
all night long, all night
nego, da te oslovljavam sa chameleon
a jel treba i one dve crte sa strane i da bude caps i crveno
heh
nego ne napisa mi nista o hansolu, sto se tice kvarova
kazem ti ovaj moj nije imao kvarova do sada, jedino je slika od kad ga imam bila malo razvucena po verikali u desnom delu, neprimetno normalnim ljudima, ali posto ja nisam normalan meni je primetno
zaj.... se stvarno je mizerno, tako da na to i negledam kao na kvar
a ja ovaj 730ed nikad ne bih ni uzeo, nego kod mog dobavljaca nije tada trenutno bio sony, ma nikad ga nije ni imao (a ide spika, kao nemamo trenutno), pa mi je on preporuvio ovaj, naravno opet sa spikom: a sto bi placao sony, kad je hansol bolji, a za manje kesa
i jos nesto za samsung: cupi mi ima neki, ne znam oznaku koji podrzava do 1600*1200
ona je dizajner, a sveca arhitekta pa su uzele prosle godine doticnog zbog sljake i skole
naravno, koriste 1024*768, e sad po meni taj montor prikazuje nekako neprirodne boje, mislim da svi samsung vuku na plavo, i posto koriste tu nizu rezolucije, je mogu maltene da primetim mrezu, onako crno izmedju piksela, ne pod lupom ili mikroskopom, nego na normalnoj udaljenosti
eto opet sam zaboravio sta je poenta
ma nema veze
odgovori sta `oces
MACHINE Re: nema naslova 19.07.2007. 18:34 #23935

Nisam ni rekao da se Hansol kvari...vec da ne valja slika. Vako, ti na svakom monitoru u zavisnoti od serije (npr. S-standard, P-professional i G-graphics) mozes kalibrisati boje (imas i program bevanda-poput dalmatinskog vina) to je subjektivno: neko voli toplije (vuce na crveno, vise kelvina) neko hladnije (vuce na plavo, manje kelvina). Dakle, bolji monitori mogu podesavati landing parametre, vertikalno-horiznotalnu konvergenciju elektronskog mlaza, staticki/dinamicki fokus, moire efekat, i veliki broj geometrijskih parametar. Vecina ima i Degauss (profi modeli rade degauss cak celih 20sec, dok je kod vecine to 5sec). Sony Trinitron tube ima nekoliko mana: 2 horizontalne linije (na po 1/3 vidljive ekranske povrsi) Aperture Grill koje drze FD masku, manje verne boje ali je zato izdrzljiv k`o mazga. Eizo i Philips koriste solidnu Invar Shadow Mask tehnologiju. Ubedljivo najlepsu i najprecizniju sliku i najvernije boje daje Mitsubishi Diamondtron CRT ali i najmanje traje njega, koristi nemacka Elsa (model Ecomo), japanska Iiyama, americki SGI. Takvu sliku ne moze da da ni jedan TFT/LCD panel (PVA-PVN-TN). Svi su presvuceni AntiGlare Coating-om i rade na extremno visokim rezlocujima i osvezenjima zahvaljujuci izuzetno snaznom VN trafou koji `pumpa` 120-140KHz dajuci max. 2048x1536@60Hz. Meni Nokia 450pro iz 2002 iam VNt 137KHz i daje 1600x1200@100Hz a Sony E530 1280x1024@120Hz...uz prusni opseg od oko 300MHz...vrlo impozantne cifre. Za te monitore se koriste specijalni SVGA kablovi deblji od 10mm, sa duplim shirmom i 2 feritna valjkasta jezgra/filtra, inace dobijes brljotinu od slike!!!

Veruj mi vecina korisnika kja korsiti modele do 19` i `skart` brendove misli da je to extra slika,
znas kako mi je slatko kada komsija pazari najjaci Samsunj P1200+ 22` i odusevi se sto je dao 300e, pa ga ja pozovem kod mene upalim Sony a on iz osmeha predje u tuzno mrstenje.
Vecina misli da je to manje vise slicno najjaci model ovih firmi je ekvivalentan najslabijem od gorenavedenih. Poredjenja radi: najbolji CRT modeli nasih firmi (LG, Samsung, Belinea, MAG, Hansol, Daowoo, Hyunda...) kostaju 400e a u toj klasi Sony, Nokia, ViewSonic...kostaju 1000-2000e. Ne za dzaba, da bi verovao moras pogledati, nakon pogleda na Sony Trinitron FD i Mitsubishi Diamondtron cevke sve ostalo bukvalno izgleda kao glupa decja igracka. Pozz

- C H A M E L E O N -

:: ma brate vrucina pa me mrzi da kuca
:: a i ada sljaka k`o blesav
:: all night long, all nigh
:: nego, da te oslovljavam sa chameleo
:: a jel treba i one dve crte sa strane i da bude caps i crven
:: he
:: nego ne napisa mi nista o hansolu, sto se tice kvarov
:: kazem ti ovaj moj nije imao kvarova do sada, jedino je slika od kad ga imam bila malo razvucena po verikali u desnom delu, neprimetno normalnim ljudima, ali posto ja nisam normalan meni je primetn
:: zaj.... se stvarno je mizerno, tako da na to i negledam kao na kva
:: a ja ovaj 730ed nikad ne bih ni uzeo, nego kod mog dobavljaca nije tada trenutno bio sony, ma nikad ga nije ni imao (a ide spika, kao nemamo trenutno), pa mi je on preporuvio ovaj, naravno opet sa spikom: a sto bi placao sony, kad je hansol bolji, a za manje kes
:: i jos nesto za samsung: cupi mi ima neki, ne znam oznaku koji podrzava do 1600*120
:: ona je dizajner, a sveca arhitekta pa su uzele prosle godine doticnog zbog sljake i skol
:: naravno, koriste 1024*768, e sad po meni taj montor prikazuje nekako neprirodne boje, mislim da svi samsung vuku na plavo, i posto koriste tu nizu rezolucije, je mogu maltene da primetim mrezu, onako crno izmedju piksela, ne pod lupom ili mikroskopom, nego na normalnoj udaljenost
:: eto opet sam zaboravio sta je poent
:: ma nema vez
:: odgovori sta `oces
Stripy Re: Re: Posto i ja prodajem polovno 19.07.2007. 21:41 #23940

broj poruka: 4163
:: Sve je manje vise OK, al za monitor ga pretera prijatelju. Taj monitor vredi bar 70
Ti mu daj 70.
Imam Sun 19 inca sa sony trinitron cevi, za 45e. Oces li ga kupiti. Roba vredi onoliko koliko je neko spreman da ti da...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs